Gasto Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Witam Ostatnio zaczołem sie zastanawiac nad górną granicą napięc w V939. Otóż dla Venice wszedzie podają że nie należy przekraczać 1,55V. Ale dlaczego ?? Czy jesli np mamy bardzo dobre chłodzenie podaje na swoim przykadzie; vcore 1,65V w stresie temp nie przekracza 40 stopni; czy tempu prockowi coś grozi ?? z tego co mi wiadomo żywotność procesora zależna jest od jego temperatury a nie od napięcia, niektórzy zapaleńcy oc, robią testy Venice nawet na 2,0V. Czy orientuje sie ktos w tym temacie ??? MOżE MNIE KTOS UśWIADOMI O CO TU KAMAN :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Witam Ostatnio zaczołem sie zastanawiac nad górną granicą napięc w V939. Otóż dla Venice wszedzie podają że nie należy przekraczać 1,55V. Ale dlaczego ?? Czy jesli np mamy bardzo dobre chłodzenie podaje na swoim przykadzie; vcore 1,65V w stresie temp nie przekracza 40 stopni; czy tempu prockowi coś grozi ?? z tego co mi wiadomo żywotność procesora zależna jest od jego temperatury a nie od napięcia, niektórzy zapaleńcy oc, robią testy Venice nawet na 2,0V. Czy orientuje sie ktos w tym temacie ??? MOżE MNIE KTOS UśWIADOMI O CO TU KAMAN :mur: Nie widziałem jeszcze kogoś kto daje 2v na venice, bo nawet nie widziałem płyty która tyle umożliwia ;) Co do napięć, to powyżej pewnej granicy występują PRZEBICIA które w koncu doprowadzą do śmierci procka niewaznie jakim chłodzeniem go chłodzisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 1.65 możesz dać, ale to może znacznie skrócić jego żywotność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Nie widziałem jeszcze kogoś kto daje 2v na venice, bo nawet nie widziałem płyty która tyle umożliwia ;) Co do napięć, to powyżej pewnej granicy występują PRZEBICIA które w koncu doprowadzą do śmierci procka niewaznie jakim chłodzeniem go chłodzisz.Na DFI LanParty nF4 mozesz sobie nawet v2,1 dać. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Kiedys mialem venica 3000+ ktory na napieciu 1,65v lecial na 2700 bylo to duzo ale rok przez ktory byl w moim posiadaniu przetrzymal;) A co do temperatur to nie sugeruj sie odczytami, bardzo czsto sa bledne, ja np. na swoim aktualnym core 2 duo mam podbno juz na starcie 37*C? No roznie bywa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...