Skocz do zawartości
Amun

Czy Można Gdzies Jescze Kupić Athlona X2 Na S939

Rekomendowane odpowiedzi

Dokladnie mysle o tym samym ,w marcu miala byc zmiana calego kompa

niestety bedzie tylko grafa i dobre WC.

Zeby conieco wzmocnic kompa bede chcial poszukac jakiegos selekta X2 S939

ktory by poszedl spokojnie na minimum 2,8GHz

Moze ktos by zabodal linka do wynikow oc X2 S939 ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawi mnie czy ten procek co Lanc podal do niego link jest stabilny.... bo na screenach jest orthos ale test small ffts a nie blend

A przeciez blend obciąża tez memki o.O A small ffts tylko procka. 2h prime to nie jest stable według ciebie ? Zresztą o bantim to nawet na głównej było jak zrobił tego WR'a ;) Edytowane przez Lanc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lanc, blend poza memkiami obciąża kontroler mem w procu, który po OC może być mniej stabilny niż normalnie, a pozatym 2h prime to jeszcze napewno nie 100% pewne full-stable (aczkolwiek go nie wyklucza), bo prime potrafi sie wywalić po 10-11h ;)

Ale to już szczegóły które nie zmieniają tego że proc super.

Pozatym nawet na nf2 blend mocniej wykrywa niestabilność samego proca (wiem z doświadczenia), kiedyś właśnie za czasów nf2 wywaliło mi blenda a wiedziałem że memki są stabilne na tych taktach, podbicie V-CPU ustabilizowało :)

Edytowane przez hary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś chętny to niech licytuje a nie marudzi :P popatrz do seti, nacodzień chodzi na 2,9 i 1,34v, nie raz po 24 na dobe, nie jest przegrzany - wc, co do wywalania prime po 10-11h to zobacz wtedy v miernikiem - często to już zasilacz nie może. Toledo miało z założenia bardzo dobry kontroler pamięci, było o tym nawet w którymś wątku....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...co do wywalania prime po 10-11h to zobacz wtedy v miernikiem - często to już zasilacz nie może.

A po podbiciu V prockowi np. o 0.025V prime lata 24h i już zasilacz może... :P

Nie mówie, że nie może być tak jak ty piszesz, niestabilnośc może być wywołana różnym czynnikami choćby zmianą temp otoczneia o 1*C, ale prime przy "blend" np jedną pętle robi w 10-10,5h i ja zazwyczaj conajmniej tą jendą pętle robie jak sprawdzam stabilność ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy można gdzieś jeszcze kupić athlona x2 na s939

chodzi mi o sklep nie allegro , najfajniej w Krakowie.

Czy będą jeszcze jakieś dostawy?

Oczywiście, że można... znak.pl morele.net jak dobrze pamiętam oba sklepy maja swoje oddziały w Krakowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi