Gość mariush190 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Witam!! Zastanawiam się nad zakupem dwóch palmphonów (dla mnie i dla starego) Znalazłem coś takiego http://www.allegro.pl/item155376615_telefo...arat_od_ss.html System operacyjny jest po niemiecku. Gdzieś słyszałem że można go spolszczyć. Nigdzie nie mogłem znaleźć żadnego info na temat spolszczania. Może ktoś wie jak to zrobić? Nigdy jeszcze nie miałem palmphona. Czy warto brać tego Mediona?? Do wydania mam max 500ziko. Chce żeby on był nowy, noi oczywiście jakoś wyglądał (SPV C500 nie przypadł mi do gustu) Jak to jest z tym GPSem?? Podobno na nim jest już jakaś mapa zainstalowana. EUROPA, rozumiem ze polska też.. Czyli tylko podpinam do niego tą antene i już mogę korzystać? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pnhd Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Witam. Ja bym nie ruszal tego. Systemu nie da sie w nim spolszczyc. Przy szukaniu tego typu sprzetu nalezy brac pod uwage wylacznie system angielski. Bo tylko na angielski mozna instalnac nakladke jezykowa. Zreszta nie warto poniewaz tego typu programy przynosza wiecej szkody niz pozytku. A jak chcesz dobrego smartphone'e to zainteresuj sie Treo 600 lub Treo 650. Mapy Europy nie dotycza Polski. Poki co Polska to nie Europa. Tzn. pewnie troche Polski tam jest, ale to raczej glowne drogi i miasta. Na sprzet tego typu trzeba troche wiecej przeznaczyc. I jezeli mialby sluzyc w wiekszej mierze do nawigacji to lepiej bez telefonu. Niestety do nawigacji po Polsce najlepsze mapy ma AutoMapa dla platformy Mobile Windows i GPMapa dla PalmOS. Duzo informacji na ten temat znajdziesz na www.palmtop.pl oraz www.pdaclub.pl . Pozdrawiam. Edytowane 6 Stycznia 2007 przez pnhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 wogle nie ma możliwości spolszczenia?? w SPVkach spolszczają jakoś, a system to system, rozumiem, że jest taki sam?? A może coś innego do 500ziko ?? Macie jakieś propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pnhd Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) w spv flasciach!a rom. a nie w kazdym sie da. dlatego trzeba byc pewnym co sie kupuje. system nie jest na hdd tylko w scalaku. i tu lezy problem. Edytowane 6 Stycznia 2007 przez pnhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 dobra, załóżmy że stary sobie kupi coś innego z PL systemem... Mi na nawigacji nie zależy tylko na fonie co ma sporo opcji (w tym windows mobile) Czy chociaz na język angielski da się go zpatchować ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pnhd Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 zapatchowac? nie ma potrzeby. sa nakladki jezykowe. a poza tym naprawde nie warto. przez te nakladki wiele programow sie zacina. sam system traci na stabilnosci. no i pytanie generalne -czemu musi byc winda. przeciez programy z duzej windy nie dzialaja na malej windzie. najlepszy smartphone to bezapelacyjnie treo 650. a jezeli winda to dell axim x50v. ekran vga, host usb to jego atuty. ewentualnie z palmos to palm tungsten x. zwracaj uwage na procek. zeby nie mial mniej niz 200MHz. a wskazane 400MHz -to masz gwarancje, ze voip pociagnie. filmy i mp3 to standard. z grami to juz roznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 no generalnie nie musi byc winda... Chce poprostu telefon, który ma wysyp opcji... bo zmieniam często telefony bo ciągle mi czegoś brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Aktualine na allegro jest swietna oferta z treo 650. Ja nie chce juz uzywac windows mobile, wyleczylem sie i wrocilem znowu do PalmOS. To poprostu dziala. Wyjalem z pudelka Tx i uzywam bez pieprzenia sie w instalacje programow dodatkowych bez ktorych windows mobile jest nieuzyteczny. pnhd akurat nakladka inteliwrite, ktora acer daje za darmo dziala doskonale, ani razu nie mialem przez nia problemow. Fakt ze w innych modelach byly cyrki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...