Skocz do zawartości
KrisJR

Asus V1j And Asus W1j

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Jako iż ostatni nadszedł czas na zmianę lapka, przez ostatnie 2-3 tygodnie przeczytałem niezliczoną ilść recenzji i testów, mój wybór zagęścił się do kilku modeli, później zaczęła się kwalifikacja firm, jaoko że na porządnego IBM-a mnie nie stać, pozostały 2 firmy na placu boju Asus I Toshiba, jednak że Tecry nie chcę (mam z nimi niemiłe doświadczenia), a Satellity wydają mi się kiepsko wykonane, Toshiba odpadła. A więc jak narazie na placu boju mam jednego głównego faworyta Asusa V1J, przed zamówieniem chciałbym dowiedzieć się co o nim myślicie, ponieważ strasznie mało o nim info. Szczególnie podoba mi się w nim wygląd zewnętrzny i wysokiej rozdzielczości matryca

Procesor Intel Core 2 Duo T7200 (2.00GHz, FSB 667MHz, L2-4096KB)

Pamięć RAM 1024MB DDR2 667MHz

Napędy DVD Super Multi Drive Double Layer

Dysk Twardy 120GB SATA

Matryca 15,4-calowy WSXGA+ (1680*1050) Color Shine

Karta Graficzna ATI Mobility Radeon X1600, obsługa 256/512MB HyperMemory

Karta Dźwiękowa Sound Card

Bateria LI - ION

Typ Wskaźnika Touchpad

Komunikacja faks/modem V.92 MDC zgodny z AC-Link 2.1, Ethernet 10/10/1000Mb/s, 802.11 a/b/g lub 802.11 b/g, Bluetooth V2.0+EDR

Złącza Express Card, VGA, RJ-11, RJ-45, 3 porty USB 2.0; Port IEEE 1394, s-video, Port podczerwieni; Cyfrowe złącze monitorowe ľ-DVI, Port stacji dokującej (podłączanie na gorąco)

System zainstalowany MS Windows XP Professional

Gwarancja 24 miesiące

Wymiary i waga 2363 x 263 x25-35.7 mm

Uwagi GRATIS torba i myszka, Czytnik kart pamięc i MMC/SD/Mini-SD/XD/Memory Stick/MS Pro/MS-Duo/MS-Pro-Duo, Kamera internetowa o rozdzielczości 1,3MPix, Finger Print Reader

CENA: 6500zł

RECKA: <KLIK>

Właściwie jest to jedyny lapek asusa o stonowanym wyglądzie, dobrej karcie graficznej, dobrym procesorze, mocnej obudowie i czasie pracy na baterii wiekszym niż 2,5h. Ideałem byłby dla mnie W3 jednak 8000zł za sztuke to troszkę za dużo jak dla mnie :?

Proszę o wyrażenie swojej opinii na temat tegoż lapka.

Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję

Edytowane przez KrisJR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pyte laptopik, jakbym mial brac cos 15,4 to na pewno bym sie nad tym zastanawial...a poniewaz 15,4 to za duzo jak dla mnie wiec zostal W3 :D. Tak czy inaczej, bedziesz zadowolony bo jakosc zbudowania jest super w tych lapkach (ogolnie w serii V/W). W sumie 6,5 to nawet malo jak za ten sprzet, myslalem ze jest drozszy.

edit.

BTW Jakbys z UK zamawial to 7300 lacznie z wysylka i go masz.

Edytowane przez maSTHa212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu zależy od procesora bo ja w Holandii lookałem i jest za 1999 Euro z C2D, podejrzewam że ten z UK ma CD, bo różnica jest koło 200-250 euro więc by się zgadzało :) Jednak kusi mnie W3 jak cholera szczególnie ta pokrywa z alu, i pamiątki na grafie :)

Ciekawe kiedy wyjdzie jakiś godny następca W3j bo A8Js to dla mnie porażka oglądałem go w Pradze, obudowa jak dla mnie lipna a Touchpada lepiej nie komentować :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nastepca W3 juz jest i nazywa sie V2. Tyle ze nie ma juz takich samych zawiasow (mowiac szczerze najlepszy patent jaki widzialem w lapkach jelsi o to chodzi), poza tym grafa to juz tylko X1450 czyli sporo gorzej. Za to dodali kamerke, ale z tego co pamietam DVI nadal brak. A poza tym W3 czeka chyba jescze tylko jedno wznowienie w sensie aktualizacji bebechów, generalnie model konczy juz swoj zywot i zostanie zastapiony, a szkoda i to bardzo :(

Edytowane przez maSTHa212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do V1J to na razie największym problemem jest brak możliwości obejrzenia go, nigdzie go nie mają. Mam ochote kupić go i najwyżej jak się nie spodoba oddać w 10dni.

Ciekawi mnie też czemu V1J miał taki kiepściutki wynik w 06 1860pkt, to jednak trochę mało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

V1J ma x1700 :)

Swoją drogą wynalazłem teraz coś takiego: Asus W1JC, 5 stówek więcej ale obudowa z włókien węglowych brzmi przekonywująco no i tuner tv w cenie.

Ciekawe tylko jak odróżnić czy to ma ddr2 czy ddr3, sprzedawca nic nie wie na ten temat :/

Nie wie nikt gdzie asus stosował x1600 z ddr3 oprócz w3j, ja nigdzie tekiej info nie mogę znależć.

Znalazłem TAKĄ STRONKE

" * Intel Core 2 Duo processor T7200 (2.0 GHz, 667 MHz FSB, 4 MB L2 Cache)

* 15.4" TFT (WSXGA+), resolution 1.680 x 1050

* ATI Mobility Radeon X1600 256MB GDDR3

* 2048 MB DDR2-667 (2x1024MB)

* 120 GB HDD 5.400 rpm SATA

* HD DVD drive and HDMI exit for HDTV

* hybrid (analogue+DVB-T) TV tuner

* 2.1 stereo loudspeaker soundsystem with subwoofer

* Intel 3945ABG WLAN 802.11a/b/g

* Bluetooth 2.0

* 1x Express Card

* interfaces: 1x VGA, 1x HDMI, 3x USB 2.0, 1x IEEE1394, TV-out, DVB-T TV-In, AV-In, Audio-Out, Mic-In

* weight: 3.2 kg

* dimensions: 364 x 264 x 31-32 (front/back) mm

* TPM module

* inkl. Zero Bright Dot warranty

* inkl. home theater software & IR remote maintanance

* functional bag / optical wireless USB mouse

* Windows XP Professional

* Carbon Edition (LCD Cover of carbon & case of black coloured aluminium)"

Według tego x1600 w W1J ma na sobie ddr3, no to mam nową ciekawą propozycję :P

Edytowane przez KrisJR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi