KrisJR Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Witam wszystkich Jako iż ostatni nadszedł czas na zmianę lapka, przez ostatnie 2-3 tygodnie przeczytałem niezliczoną ilść recenzji i testów, mój wybór zagęścił się do kilku modeli, później zaczęła się kwalifikacja firm, jaoko że na porządnego IBM-a mnie nie stać, pozostały 2 firmy na placu boju Asus I Toshiba, jednak że Tecry nie chcę (mam z nimi niemiłe doświadczenia), a Satellity wydają mi się kiepsko wykonane, Toshiba odpadła. A więc jak narazie na placu boju mam jednego głównego faworyta Asusa V1J, przed zamówieniem chciałbym dowiedzieć się co o nim myślicie, ponieważ strasznie mało o nim info. Szczególnie podoba mi się w nim wygląd zewnętrzny i wysokiej rozdzielczości matryca Procesor Intel Core 2 Duo T7200 (2.00GHz, FSB 667MHz, L2-4096KB) Pamięć RAM 1024MB DDR2 667MHz Napędy DVD Super Multi Drive Double Layer Dysk Twardy 120GB SATA Matryca 15,4-calowy WSXGA+ (1680*1050) Color Shine Karta Graficzna ATI Mobility Radeon X1600, obsługa 256/512MB HyperMemory Karta Dźwiękowa Sound Card Bateria LI - ION Typ Wskaźnika Touchpad Komunikacja faks/modem V.92 MDC zgodny z AC-Link 2.1, Ethernet 10/10/1000Mb/s, 802.11 a/b/g lub 802.11 b/g, Bluetooth V2.0+EDR Złącza Express Card, VGA, RJ-11, RJ-45, 3 porty USB 2.0; Port IEEE 1394, s-video, Port podczerwieni; Cyfrowe złącze monitorowe ľ-DVI, Port stacji dokującej (podłączanie na gorąco) System zainstalowany MS Windows XP Professional Gwarancja 24 miesiące Wymiary i waga 2363 x 263 x25-35.7 mm Uwagi GRATIS torba i myszka, Czytnik kart pamięc i MMC/SD/Mini-SD/XD/Memory Stick/MS Pro/MS-Duo/MS-Pro-Duo, Kamera internetowa o rozdzielczości 1,3MPix, Finger Print Reader CENA: 6500zł RECKA: <KLIK> Właściwie jest to jedyny lapek asusa o stonowanym wyglądzie, dobrej karcie graficznej, dobrym procesorze, mocnej obudowie i czasie pracy na baterii wiekszym niż 2,5h. Ideałem byłby dla mnie W3 jednak 8000zł za sztuke to troszkę za dużo jak dla mnie :? Proszę o wyrażenie swojej opinii na temat tegoż lapka. Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję Edytowane 6 Stycznia 2007 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) W pyte laptopik, jakbym mial brac cos 15,4 to na pewno bym sie nad tym zastanawial...a poniewaz 15,4 to za duzo jak dla mnie wiec zostal W3 :D. Tak czy inaczej, bedziesz zadowolony bo jakosc zbudowania jest super w tych lapkach (ogolnie w serii V/W). W sumie 6,5 to nawet malo jak za ten sprzet, myslalem ze jest drozszy. edit. BTW Jakbys z UK zamawial to 7300 lacznie z wysylka i go masz. Edytowane 6 Stycznia 2007 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Tu zależy od procesora bo ja w Holandii lookałem i jest za 1999 Euro z C2D, podejrzewam że ten z UK ma CD, bo różnica jest koło 200-250 euro więc by się zgadzało :) Jednak kusi mnie W3 jak cholera szczególnie ta pokrywa z alu, i pamiątki na grafie :) Ciekawe kiedy wyjdzie jakiś godny następca W3j bo A8Js to dla mnie porażka oglądałem go w Pradze, obudowa jak dla mnie lipna a Touchpada lepiej nie komentować :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Nastepca W3 juz jest i nazywa sie V2. Tyle ze nie ma juz takich samych zawiasow (mowiac szczerze najlepszy patent jaki widzialem w lapkach jelsi o to chodzi), poza tym grafa to juz tylko X1450 czyli sporo gorzej. Za to dodali kamerke, ale z tego co pamietam DVI nadal brak. A poza tym W3 czeka chyba jescze tylko jedno wznowienie w sensie aktualizacji bebechów, generalnie model konczy juz swoj zywot i zostanie zastapiony, a szkoda i to bardzo :( Edytowane 6 Stycznia 2007 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Wracając do V1J to na razie największym problemem jest brak możliwości obejrzenia go, nigdzie go nie mają. Mam ochote kupić go i najwyżej jak się nie spodoba oddać w 10dni. Ciekawi mnie też czemu V1J miał taki kiepściutki wynik w 06 1860pkt, to jednak trochę mało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 1850 w 06 to normalny wynik dla X1600 DDR2. Nie ma sie czym przejmowac. Poza tym ten wynik zalezy od sterownikow, dysku, procka itd wiec spokojna twoja rozczochrana ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) V1J ma x1700 :) Swoją drogą wynalazłem teraz coś takiego: Asus W1JC, 5 stówek więcej ale obudowa z włókien węglowych brzmi przekonywująco no i tuner tv w cenie. Ciekawe tylko jak odróżnić czy to ma ddr2 czy ddr3, sprzedawca nic nie wie na ten temat :/ Nie wie nikt gdzie asus stosował x1600 z ddr3 oprócz w3j, ja nigdzie tekiej info nie mogę znależć. Znalazłem TAKĄ STRONKE " * Intel Core 2 Duo processor T7200 (2.0 GHz, 667 MHz FSB, 4 MB L2 Cache) * 15.4" TFT (WSXGA+), resolution 1.680 x 1050 * ATI Mobility Radeon X1600 256MB GDDR3 * 2048 MB DDR2-667 (2x1024MB) * 120 GB HDD 5.400 rpm SATA * HD DVD drive and HDMI exit for HDTV * hybrid (analogue+DVB-T) TV tuner * 2.1 stereo loudspeaker soundsystem with subwoofer * Intel 3945ABG WLAN 802.11a/b/g * Bluetooth 2.0 * 1x Express Card * interfaces: 1x VGA, 1x HDMI, 3x USB 2.0, 1x IEEE1394, TV-out, DVB-T TV-In, AV-In, Audio-Out, Mic-In * weight: 3.2 kg * dimensions: 364 x 264 x 31-32 (front/back) mm * TPM module * inkl. Zero Bright Dot warranty * inkl. home theater software & IR remote maintanance * functional bag / optical wireless USB mouse * Windows XP Professional * Carbon Edition (LCD Cover of carbon & case of black coloured aluminium)" Według tego x1600 w W1J ma na sobie ddr3, no to mam nową ciekawą propozycję :P Edytowane 6 Stycznia 2007 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...