Skocz do zawartości
Balu

Soltek Sl65-ep A Obsługa Tulipana

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie panocki ;)

Miałem zamiar wystawić mojego Solteka na allegro, płyta "prawie" identyczna jak moja poszła niedawno za 149 zł, więc jest pozytywnie... No to dobra, sprawdzę jeszcze w instrukcji, czy ma support dla Tulipana... Zaraz, zaraz, w instrukcji pisze

1-2 CPU

• Supports Intel® FC-PGA Pentium !!!TM up to 1GHz or above.

• Supports Intel® FC-PGA 370 Celeron & PGA 370 Celeron up to 800MHz

or above.

• Supports VIA Cyrix !!! up to 733MHz or above.

• Supports CPU voltage Auto-Detect circuit.

FC-PGA? Oj, niedobrze. Odpalam CPU-z - i815EP rev B., czyli obsługujący Tulipana.

Czy ktoś mógłby wytłumaczyć mi "łopatologicznie", czy ma to support, czy nie, albo czy jest ktoś na forum z Dąbrowy / Katowic / Sosnowca / okolic, kto mógłby pomóc w namacalnym sprawdzeniu owego supportu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam na pewno i815ep i wydaje mi sie ze tez revision b (spradze jak tylko postawie windoze na nim)ale na moim cusl2-c bez bxmoda ani rusz

Edit: Mam revision A2 ale wydaje mi sie ze tualatina supportowal tylko i815ept ktory byl napewno w tusl2-c i msi815ept

Edytowane przez morron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sadze ze bedzie ciezko sprzedac plyte za wiecej jak 80zl

ja jakies pol roku temu kupilem cusl2-c za 86zl

a cena za proc przejdzie(widzialem ze juz na allegro wyladowal :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... ma pewne FSB 175 ;) + Odpowiednio przygotuję opis (link do PDFa producenta, co najwyżej będę miał dużo maili :) Napiszę, że jest na i815E step B, nie napisze nic o obsłudze Tualatina... Nie mam takiego obowiązku, prawda?

Żegnaj częściowo S370, witaj za chwilę LGA 775.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...