drake87 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 No właśnie mam karte nvidii 7900gs pamiętam że kiedyś w sterownikach był tak że samemu można było ustawiać odswieżanie dla danej rozdzielczosci.. a u mnie po tym jak wymieniłem crt na lcd nie ma takiej opcji! Teraz w windowsie mam ustawione 60hz tak jak w sterowniku [ ekran 60hz] a jak włącze np. just cause to mi sie przestawia na 75hz a tak nie chce bo mi to nie potrzebne 60hz starcza. Moj monitor po philips 19' 190S. Jak moge na stałe ustawić 60hz ? Help! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Riva Tuner I blokujesz dla wszystkich 60Hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 mozna w sterownikach, trzeba odblokowac zakladke, np za pomoca nvtweak, co niektorzy twierdza ze ta metoda nie zawsze przynosi odpowiednie rezultaty, ale u mnie zawsze dzialala (i dziala) dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk801 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Tak jak napisał Orgiusz (choć ten ficzer czasem nie działa), lub również za pomocą RivaTuner, w zakładce Monitor Driver Wizard stworzyc nowy plik *.inf dla twojego monitora i za jego pomocą uaktualnić sterownik w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 lol...dają gratis 15hz to wrzask i pisk ze nikt nie chce;p bardziej sie monitor(lcd) zuzywa czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 No ja ostatnio słyszałem że koledze sprzedawca przy kupnie LCD poradził żeby nie ustawiał 75hz bo może się popsuć :shock: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
restyk Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Można zrobić to też w ten sposób: Start>Uruchom>dxdiag>Więcej pomocy>Zastąp>Wartość zastepcza i tu wpisać odpowiednie odświeżanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 oczywiscie metoda z dxdiag nie dziala dla gier na opengl a co do psucia - moj monitor sie nie psuje, ale po kilku minutach pracy na 1280/x1024 @ 75 wylacza obraz i raczy mnie tabelka resolution non recomendet czy jakos tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 ja mam ustawiony swoj 21" crt z siga na maxa: w kazdej rozdzialce niemalze 130khz(ustawione poprzed powerstripa-polecam program)i juz tak u mnie rok chodzi monitor bez zadnych zastrzezen, obraz takze jest ostry, nie rozmazany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 lcd to nie to samo co crt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...