WombaT Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Witam Proboje przywrocic do stanu uzywalnosci dosc stary sprzet, narazie niewiele wiem o samym sprzecie (celeron 1.7GHz, 256 SD-ram, karta graficzna, muzyczna i sieciowa zdezintegrowane w plycie glownej - a jakie konkretnie to nie wiem) Ciezko cokolwiek na nim zrobic, jest totalnie niestabilny, instalator win98 wogle nie startuje, a XPka, co chwila sie zawiesza lub wywala BSOD-a. Najczesciej bsody sa typu IRQ_NOT_EQUAL czy cos w tym kierunku, wiec wywnioskowalem ze to problem z przerwaniami. Tak one wygladaja w tej chwili: wg mnie to chyba tu lezy problem, ale moge sie mylic. Dodam jeszcze ze BIOS jest strasznie okrojony, sa w nim tylko podstawowe mozliwosci konfiguracji w 2 menu. Co robic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Na początek, to zakładam że komp został przeczyszczony z kurzu i wszystko jest dobrze podłączone. Następnie proponuję reset ustawień bios i ustawienie od nowa. Okrojony powiadasz..? Zrób fotkę, żeby było widać, z czym mamy doczynienia. Dalej test pamięci programem MemTest lub GoldMemory. Potem możemy przystąpić do instalacji systemu. Jeśli to możliwe, to proponuję całkowite wyczyszczenie dysku programem WDCLEAR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 A ja bym do tego dodal jeszcze wylaczenie wszystkich niepotrzebnych na czas instalacji urządzeń. Tzn na przyklad lpt, comow i usb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WombaT Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Dalej test pamięci programem MemTest lub GoldMemory. Okazalo sie jednak ze tu lezał problem, jedna z kosci byla do D. Kiedys, na innym kompie mialem podobny porblem i pomoglo wlasnie poprzestawianie przerwan, wiec myslalem ze i teraz to powoduje problem Tak czy siak, dzieki za pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...