Skocz do zawartości
KOFEK

Asus P5n-e Sli - Nforce 650i Sli

Rekomendowane odpowiedzi

To jest dowód dla tych co mowia ze ma beznadziejnie slaba sekcje zasilania ;)

to co pokazal sektor to wg. niektorych kalkulatorow ok 250W czyli prawie 2x wiecej niz QX6800

tylko superpi tak nie obciąza, jakby pokazał orthosa tobym sie zgodził, niech sector pokaże taskmanagera i obciązeniem CPU to zobaczysz że obciąza tylko na ok 50% CPU.

A zobacz sobie na Vr-zone jak testowali Quada jak spadalo napiecie.

Edytowane przez mieciop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest dowód dla tych co mowia ze ma beznadziejnie slaba sekcje zasilania ;)

to co pokazal sektor to wg. niektorych kalkulatorow ok 250W czyli prawie 2x wiecej niz QX6800

dodam tylko ze mam jednie v drop moda zrobionego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

niedawno przesialdem sie z bartona 2500@3200 mobo abit nf7s na

INTEL Core2 Duo E4300 s775 BOX

PATRIOT DDR2 LLK DUAL 2x512 1000MHz CL5 800MHz CL4

zasilacz amacrox warrior 450

moje pytanie brzmi czy juz ktos bawil sie w o/c na takim ewentualnie podobny zestawie ? Jakie ustawienia masz/ macie w biosie ( z tego co wiem "auto" odpada) Na poczatek zmienilem szyne na 266 reszta ustawien na auto i komp smiaga ale interesuja mnie wieksze predkosci :))) ofcorz

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tombak82

Gratuluje - w tym tygodniu kwalifikujesz sie do pierwszego miejsca na liscie n00bow leniwych ze w pale sie nie miesci :|

Zacznij uzywac wyszukiwarki albo pieprzne bana bo szkoda mi czasu na podsuwanie wszystkiego pod nos innym :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty juz chyba powinienes przestac byc modem - nie pierwsza twoja arogancka i wladcza wypowiedz na forum . od moda wymaga sie pewnego poziomu wypowiedzi a nie :pieprzne bana" itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz... Robiac ot - tombak82 zalozyl wlasny watek w tym subie o wdziecznej nazwie - E4300 i P5N-E Sli. Wczoraj - podstawowe. Zerowa inicjatywa uzywania wyszukiwarki. Chcesz dalej rozmawiac nt uzytkownikow korzy [ciach!]na checkboxa Przeczytalem regulamin i go zatwierdzam a pozniej zakladaja watek z pytaniem walkowanym az chce sie rzygac? :| Smialo. Idz do admina i powiedz mu ze nie nadaje sie na moderatora.

MILEGO DNIA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

niedawno przesialdem sie z bartona 2500@3200 mobo abit nf7s na

INTEL Core2 Duo E4300 s775 BOX

PATRIOT DDR2 LLK DUAL 2x512 1000MHz CL5 800MHz CL4

zasilacz amacrox warrior 450

moje pytanie brzmi czy juz ktos bawil sie w o/c na takim ewentualnie podobny zestawie ? Jakie ustawienia masz/ macie w biosie ( z tego co wiem "auto" odpada) Na poczatek zmienilem szyne na 266 reszta ustawien na auto i komp smiaga ale interesuja mnie wieksze predkosci :))) ofcorz

pozdrawiam

Czytanie rozpocznij od Regulaminu, "Podstawowych zagadnień" i "FAQ". Później przenieś się do innych działów forum i tego tematu. Nie bój się też używać szukajki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie nie glupia mysl... Kto ma dosyc swojego pepiecen? :lol2:

Wracajac do watku glownego - moglby ktos podac sensowe wartosci timingow dla pdp 667@800? Bo wiekszosc sciagnalem z jednego screena Memset'a ale... Po zmianie ustawien z Auto zyskalem sporo na stabilnosci 4-4-4-12 1t. A kusi mnie 100% stabilnosc przy 2.1V...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nigdy nie dawałem, pomyślałem sobie że te statystycznie dość częste pady P5N mogą być spowodowane przevoltowaniem NB :lol:

wiesz moze cos w tym byc , że nie wytrzymuje 1,7v ale mysle że moze nie przez samo przewoltowanie tylko przez slabe chlodzenie z dołu i przy 1.7 nie wytrzymuje , widzalem tego najnowszego gigabyte'a i on ma z góry radiator i z dolu chlodzenie, może dlatego dali i nie dali w biosie opcji zwiekszania do 1.7v.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam jeszcze jedno pytanko do bardziej wtajemniczonych, może gdzieś już ten temat sie przewinął na poprzednich stronach, ale czytać od początku troche ciężko. Czy CoreTemp lub Everest podają dobre temperatury jajek? u mnie CT 0.94 jak i Everest pokazują ok. 70*C na jajkach przy orthosie. (AC 7PRO) Z kolei temperatura procesora w Evereście zawsze wynosi 25*C. Nie wiem więc czy trafiłem na taki kaloryfer czy progsy przekłamują <_<

wiesz moze cos w tym byc , że nie wytrzymuje 1,7v ale mysle że moze nie przez samo przewoltowanie tylko przez slabe chlodzenie z dołu i przy 1.7 nie wytrzymuje , widzalem tego najnowszego gigabyte'a i on ma z góry radiator i z dolu chlodzenie, może dlatego dali i nie dali w biosie opcji zwiekszania do 1.7v.

Z tym chłodzeniem to wątpie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nigdy nie dawałem, pomyślałem sobie że te statystycznie dość częste pady P5N mogą być spowodowane przevoltowaniem NB :lol:

To ja chyba mialem szczęście, od razu nawiew i 1,7V i żyje do dzisiaj :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto napisał że mu potrzebne? :-P

no nie wiem ale ktos pisze ze dal 1,7v + nawiew i tak pracuje... majac celofana... ktory i tak nie osiagnie wiekszej szyny niz 250 Mhz :) wydaje mi sie to zbedne... na takim poziomie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie pisałem, że tak pracuję :wink: Jak kręciłem to tyle dałem i nie sprawdzałem czy na mniejszych woltażach daje rade. Na codzień nie mam takiego napięcia (w sumie obecnie nawet nie jest nic podkręcone :unsure: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie pisałem, że tak pracuję :wink: Jak kręciłem to tyle dałem i nie sprawdzałem czy na mniejszych woltażach daje rade. Na codzień nie mam takiego napięcia (w sumie obecnie nawet nie jest nic podkręcone :unsure: ).

apologize... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu jak byłem nieszczęśliwym posiadaczem płyty z tematu to dawałem jej max v na nb :wink: ale różnica między 1.5v a 1.7v była taka że na 1.7v łapał Bluea a na 1.5v sie nie dało złapać zająca B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu jak byłem nieszczęśliwym posiadaczem płyty z tematu to dawałem jej max v na nb :wink: ale różnica między 1.5v a 1.7v była taka że na 1.7v łapał Bluea a na 1.5v sie nie dało złapać zająca B)

nie zalujesz teraz zmiany?? (za sprawa cen e2140/e4300)??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi