djsaint Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) @fields - To jakiś rezystor chyba, nie zastanawiaj się tylko wysyłaj na gwarę. Ciekawe dlaczego tego biosu nie ma na stronie Asusa? Jak multi działa w końcu to chyba też go zaaplikuje. Teraz jadę na 0401 i jestem zadowolony. A przesiadłem sie z 0602 ;) Edytowane 28 Czerwca 2007 przez djsaint Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Ciekawe dlaczego tego biosu nie ma na stronie Asusa? Jak multi działa w końcu to chyba też go zaaplikuje. Teraz jadę na 0401 i jestem zadowolony. A przesiadłem sie z 0602 ;) no ja chyba tez wrzuce :)... Bo przewaga 401 nad nowszyi to wlansie byl multi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Lepsze jest wrogiem dobrego wiec nie bede sie bawic z Biosem. [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Ja się zdecydowałem na ruch 0401>0607 i o dziwo jest ok :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Ja się zdecydowałem na ruch 0401>0607 i o dziwo jest ok :wink: Ja wlasnie robie reset... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 ...i slad po nim zaginal.... :mellow: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 bo w miedzy czasie zrobilem cos takiego.... Bialy - Vmem Bordowy - Vgpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Jakiś problemów nie zauważyłem, chodzi tak samo jak na 0401, a jak sobie tak dla pewności zapodałem 0505 - zwisy na tych samych taktach memek czy już samego fsb..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Bios 608 jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 1. Fix it fails to change ratio by EIST when using certin Conroe CPU. 2. Reduce S3 resume time. 3. Support new CPUs. Please refer to our website at: 4. Add USB 2.0 support under DOS. 5. Enhance memory compatibility. 6. Enhance USB device compatibility. 7. Fix it shows incorrect L1 and L2 cache size when using Conroe-L CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 I coś ciekawego wnosi? Jest w nim zmiana mnożnika czy znowu zapomnieli dodac? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prez Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Jest w nim zmiana mnożnika czy znowu zapomnieli dodac?dziala jak nalezy :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 I coś ciekawego wnosi? Jest w nim zmiana mnożnika czy znowu zapomnieli dodac? :P Była już w 0607 B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Musze kupic jakies chlodzenie na CPU, bo Boxowe Intela dobija mnie juz. Nie jestem za bardzo obeznany w tym temacie, wiec moze ktos mi napisze czy Scythe Ninja Plus Rev. B to dobry wybor? Miesci sie to bezproblemowo na naszej mobo? Jesli w stressie w grze mam 61C przy 3700 obr. Boxa to tak mniej wiecej ile bede mial C przy 1300 obr Scythe'a? Myslalem o tanszym AC Freezer, ale to chyba jest mniej wydajne.... Gdzie jest bios 608 hm? Na stronie Asusa widze 607 i to tylko Beta.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prez Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Gdzie jest bios 608 hm? Na stronie Asusa widze 607 i to tylko Beta.... ftp://ftp.asus.com.tw/pub/ASUS/mb/socket775/P5N-E%20SLI/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Musze kupic jakies chlodzenie na CPU, bo Boxowe Intela dobija mnie juz. Nie jestem za bardzo obeznany w tym temacie, wiec moze ktos mi napisze czy Scythe Ninja Plus Rev. B to dobry wybor? Miesci sie to bezproblemowo na naszej mobo? Jesli w stressie w grze mam 61C przy 3700 obr. Boxa to tak mniej wiecej ile bede mial C przy 1300 obr Scythe'a? Myslalem o tanszym AC Freezer, ale to chyba jest mniej wydajne.... Gdzie jest bios 608 hm? Na stronie Asusa widze 607 i to tylko Beta.... ja posiadam Scythe infinity wszystko bez problemu wchodzi i pasuje jak ulal :) wiec z ninja nie bedzie problemu a co do biosu tez zapodalem 608 wszystko dziala jak wczesniej wiec ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 ja posiadam Scythe infinity wszystko bez problemu wchodzi i pasuje jak ulal :) wiec z ninja nie bedzie problemu Piekne dzieki za informacje. Jak wymienie chlodzenie to mam nadzieje, ze bede mogl grac na podkreconym CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 wszystko by było fajnie ale dlaczego po zmianie mnożnika na 8 ew 7 komp mi nie bootuje do windy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 (edytowane) wszystko by było fajnie ale dlaczego po zmianie mnożnika na 8 ew 7 komp mi nie bootuje do windy?? U mnie bootuje- zmieniłem na x7 i no problem. A wyłączyłeś EIST? U mnie z włączonym EIST po zmianie multi na x7 wlazł do Windy z multi x8 :? Edytowane 3 Lipca 2007 przez djsaint Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 wyłączyłem wszystkie tego typu [ciach!]ły, dziwne to trochę bo przy fsb 1600 i mnożniku x9 smiga na 3600 a po zmianie mnożnika na niższy nie botuje lub wiesza sie przy ładowaniu windy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 A przypadkiem mnoznik 7 nie jest najbardziej humorzastym ustawieniem e4300? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 może jest ale na 8x nie botuje windy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Mam co prawda e2140, ale zmiana mnożnika też dziwnie działa. Zmiana 8x na 6x ok, ale już na 7x nie bootuje. Niezależnie od biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wormux29 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Witam ! Spotkałem się ostatnio z opinią że na tej płycie lepiej ustawić napięcia ręcznie niż pozostawiać je na auto. Wg mnie to prawda bo płyta po podkręceniu mojego e6300 na zaledwie 2,5 dała mu napięcie 1,4 choć spokojnie teraz chodzi na 1,328. I mam pytanie: Jakie jest standardowe napięcie NB bo chciałbym sobie ręcznie ustawić, z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Witam ! Spotkałem się ostatnio z opinią że na tej płycie lepiej ustawić napięcia ręcznie niż pozostawiać je na auto. Wg mnie to prawda bo płyta po podkręceniu mojego e6300 na zaledwie 2,5 dała mu napięcie 1,4 choć spokojnie teraz chodzi na 1,328. I mam pytanie: Jakie jest standardowe napięcie NB bo chciałbym sobie ręcznie ustawić, z góry dziękuje za odpowiedź A na jakiej płycie lepiej ustawić napięcia na Auto zamiast ustawiać ręcznie? Standardowe VNB to 1,2V , ale to jeszcze zależy ile masz pamięci. U mnie mobo żeby pociągnęło 4x1GB musiałem podnieść VNB do 1,4V- ale tak ma większość płyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Ten nowy bios pogorszyl oc... tak mi sie wydaje. Kiedys dziura fsb zaczynala mi sie na 1080, a teraz na 1066 juz nie wstawal... Czas na zmiane plyty chyba bo tutaj to wiecej scierania sie jest z ustawieniami niz krecenia :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Ktos ostatnio sprawdzal CT95? Bo bez zmiany biosow nagle to [ciach!]o zaczelo prawidlowo wspolpracowac z systemem... Jedynie co dopialem to chyba ta ostatnia aktualizacja M$ dotyczaca wszystkich wielojajowcow.... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Ktos ostatnio sprawdzal CT95? Bo bez zmiany biosow nagle to [ciach!]o zaczelo prawidlowo wspolpracowac z systemem... Jedynie co dopialem to chyba ta ostatnia aktualizacja M$ dotyczaca wszystkich wielojajowcow.... :?Sprawdziłem przed chwilą i CT95 się wywalił, tylko chyba jakoś więcej czasu mu to zajęło niż wcześniej. O jaką aktualizację chodzi? Ja instalowałem ostatnio jakąś dla wszystkich CPU Intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Przebilem sie przez calego winpatchera od SGJ... Teraz sprawdzilem - nie bylo tego uaktualnienia dla Intela. Chyba pozostaje mi zgrac bios... Ciezko mi uwiezyc ze jedna mala funkcja w biosie wplynela na CT... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Mam takie 2 pytania, do Was. Czy w Win XP macie w połączeniach sieciowych widoczne połączenie sieciowe sieciówki zintegrowanej na płycie? U mnie nie ma i nie wiem czy to normalne- mimo to sieciówka pracuje ok. I druga sprawa- czy używacie firewalla NV? U mnie na nowszych sterach od NV do mobo wywala się instalator firewalla. Mogę jedynie zainstalować firewalla wraz ze sterownikami z płytki CD dołączonej do mobo :blink: Nie mam pomysłu o co chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...