Miazgan Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zamawiam:) Już złożyłem zamówienie. Chyba sam się skuszę na wymianę płyty głównej. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Vcore mod done ;) ( mam nadzieje ze bedzie normalnie dzialal ) - chiller dziala ;] czekam az sie woda schlodzi. OMG :blink: Chipset to trzeba niezle voltowac powyzej 410MHz FSB :? Max co w biosie musialem dac inaczej nie bylo mowy o wstaniu nawet na 415MHz, ale radiator nie parzy itp. Bump :D 450 x 7 za 400zl bez najmniejszych problemow :D Next :D 475MHz x 7 Edytowane 7 Stycznia 2007 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Nie żartuj... :D Ale to dzięki tym modom aż tyle poszła, czy tak w serii na max napięciu z biosu? (oczywiście chodzi o napięcie dla chipsetu...) Edytowane 7 Stycznia 2007 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 a moze dodalbys jakies takie nasze spi a nie 4m prosto z xs :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Nie żartuj... :D Ale to dzięki tym modom aż tyle poszła, czy tak w serii na max napięciu z biosu?Tylko vcore sobie zrobilem ( co robie praktycznie na kazdej mobo, aby mi nie skakalo za nisko ) i nic wiecej. Max vmch z biosu, ale radiator zimny i czujnik pokazuje 35C :D Na chwile obecna daze do 500x7 http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=154355 O lol Kamil co Ty ? To jest moj pulpit i moje SPI Edytowane 7 Stycznia 2007 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 wiem, ze Twoje i dla tego prosze o jakies "europejskie" wyniki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 wiem, ze Twoje i dla tego prosze o jakies "europejskie" wyniki :PNie ma europejskich, bo nie mam na tyle czasu aby bawic sie w 16M i SPI. System jest do 3D a nie cyferek. Juz myslalem, ze jakies posadzasz mnie o jakies szwingle ;) 500MHz done http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=154359 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Jeszcze dzisiaj rano miałem dylemat S3 vs Biostar. po południu miałem dylemat S3 vs Biostar vs p5n-e sli. Teraz już wiem co chcę kupić. ;-) Thx diable. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Pytanie od newbie. Czy na takiej plytce beda latać nowe C2D (E4400, E4300 i E4200 | Q6600, Q6400 lub te z fsb 1333)? Jakie pamięci płyta lubi? No i gdzie mozna kupić ja najtaniej? Znalazlem w Znaku, 420zl. Sprawdzal ktos moze ta plyte z czyms innym niż C2D? np P4. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Bedzie dzialac na niej wszystko i ma wsparcie dla FSB 1333MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Where is the result after VMCH?? :angry: :D Edytowane 7 Stycznia 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Where is the result after VMCH?? :angry: :D apropo tych dywagacji co do płyt to ta wygląda świetnie, ale tylko od div 9 bo dla E6300/6400 to tak bez rewelki - chodzi o samo FSB, bo nowe rev P5B Dlx / P5B-e Plus wyciągają w większości prawie 600MHz, a to już duża różnica w stosunku do nawet 450x9 w P5N.... ale jak już mówiłem ma to znaczenie tylko dla liczących cyferki, a dla szarego zjadacza co leci na AC to nawet nie ma co sie zastanawiać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Może i tak, ale teraz bynajmniej w Polsce jeszcze nie ma P5B Dlx 1.04G. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Może i tak, ale teraz bynajmniej w Polsce jeszcze nie ma P5B Dlx 1.04G. może gdzieś jest ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cougar_ Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 pierwsza plyta dla intela ktora wyglada ze jest warta uwagi - ma wszystko co potrzeba za rozsadna cene. Jak sie pojawia plytki na chipie ultra(zablokowane sli) i tym najwiekszym kastracie, to pewnie bedziemy mieli asrocka za 200zl z mozliwoscia krecenia do 450mhz z wyposarzeniem ktore teraz oferuja plytki za 600+zl na intelu - bo to w sumie smieszne zeby odpiero te plyty dawaly raida i firewire i do tego przyzwoite krecenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Może i tak, ale teraz bynajmniej w Polsce jeszcze nie ma P5B Dlx 1.04G.a dawno się u bardziej kapitalistycznych braci pojawiła? szacunkowo ile czekać trzeba będzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Fajna mobo, mialem kupic P5B ale chyba sie skusze na ta :-) Pamieci do tego mam do wyboru OCZ Platinum 800MHz CL4 i OCZ SpecOps 800MHz CL5, jakies wiesci ktore moga lepiej krecic sie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 dal mie ma jedna wade - tylko 3 jacki dla ukladu dzwiekowego - albo glosniki 5.1 albo mikrofon :/ brak chlodzenia na sekcji zasilania no i ten radiatorek na nb nie wyglada solidnie, no i brak chlodzenia sb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Dzieki DEVILEK za info o mobo,ale napisz jak pamieci sie kreca czy masz taki sam problem jak inni, Mam jeszcze 2 tygodnie i wlasnie zastanawiam sie nad tym mobo+e4300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 wqrzajcie mnie jeszcze bardziej .. :P mialem sie powstrzymac z wymiana sprzetu .. ale przy tej cenie to az kusi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 dal mie ma jedna wade - tylko 3 jacki dla ukladu dzwiekowego - albo glosniki 5.1 albo mikrofon :/ brak chlodzenia na sekcji zasilania no i ten radiatorek na nb nie wyglada solidnie, no i brak chlodzenia sb. Eee tego nie ma sensu uzywac, lepiej kupic najtanszego live lub audigy, roznica jest... Co do braku chlodzenia na mosfetach to juz sobie planuje tam taki ladny czarny radiatorek :-) Mozliwe ze taki sam 'pinowiec' (pocieta alpha) wyladuje na NB jak i SB jeszcze. Plytka naprawde wyglada interesujaco, mialem juz teraz zamawiac, ale chyba wstrzymam sie jeszcze troszke i zaczekam na E4300, moze przy okazji uzbieram na jakies lepsze chlodzenie :-) Niezly dopalacz bede mial po przejsciu z celka 333 B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Jestem bardzo mile zaskoczony. Myslalem ze do czasu RD600 nic mnie nie ruszy, a atutaj taka niespodziewanka :) Devilek jak zwykle szasta nowosciami na lewo i prawo :) EDIT: Wez pamiatki oblookaj czy sie ladnie prowadza, mam juz dosc 975.... EDIT2: Te mody naprawde sa tak idiotycznie proste jak przsyniecie olowka po chipie ? bajka... Edytowane 8 Stycznia 2007 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazgan Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Ja już zamówiłem kumplowi. Jak tak czytam to wynika z tego, że nie długo ta płytak również może zawitać w mojej obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 No wiec odpowiadam juz. Where is the result after VMCH?? :angry: :DNie ma bo robilem tylko vcore ;) Moze sie pokusze o vmch ;) dal mie ma jedna wade - tylko 3 jacki dla ukladu dzwiekowego - albo glosniki 5.1 albo mikrofon :/ brak chlodzenia na sekcji zasilania no i ten radiatorek na nb nie wyglada solidnie, no i brak chlodzenia sb.Dzwiek to fakt, ale to tania mobo. Chlodzenie - sekcje zasilania mozesz sobie nawiewac, lub dac jakis radiax. Radiator na nb jest zimny nawet z max vmch, czyli ponad 1.7V. SB taki sam jak montowany w mobo na AM2, nie grzeje sie ani troszke. Dzieki DEVILEK za info o mobo,ale napisz jak pamieci sie kreca czy masz taki sam problem jak inni, Mam jeszcze 2 tygodnie i wlasnie zastanawiam sie nad tym mobo+e4300. Z pamieciami owszem jest problem, ale w sensie ustawienia 1T na normalnych MHz i timingach. Jak to na XS nazwalismy : hard competition with 1T and nV chipset for Intel. Pomaga przelozenie ramu w czarne sloty :blink: Wczesniej mi mem nie chcialy w ogole trybic na 1T, teraz dzialaja. @Zulus ;) Na 2T, czyli to samo co na 975X/965P memki mozna cisnac tak samo. Zupelnie odmiennie wyglada sytuacja z 1T, co opisalem wyzej. Aby miec 1T i np. 800MHz na 3-3-3-8 to huh, ciezko, tylko najlepsze modele FB daja rade. Roznicy pomiedzy CL3 a CL4 nie ma duzej na 1T, praktycznie wcale jej nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Jak dla mnie pierwsza sensowna plyta za sensowne pieniadze pod core 2. A ze robi tylko 450 czy 500 fsb zamiast 600 to mam gleboko w tyle bo i tak tam wrzuce e4300 jak cena troszke znormalnieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 @DEVILEK zastanawiam sie nad 2ma sprawami... z tego co czytalem, 965 znacznie lpeiej prowadzi ramki niz 975...wiec blizej tej mobo do ktorego z nich... druga rzecz...jaka jest roznica wydajonisci pomiedzy 1T a 2T, skoro pomiedzy cl3 a cl4 w 1T nie ma roznicy... Nie zmieni to mojego chciejstwa na to mobo, ale dobrze byloby jakby to ktos sprawdzil :D ja narazie nie mam na czym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 @DEVILEK zastanawiam sie nad 2ma sprawami... z tego co czytalem, 965 znacznie lpeiej prowadzi ramki niz 975...wiec blizej tej mobo do ktorego z nich... druga rzecz...jaka jest roznica wydajonisci pomiedzy 1T a 2T, skoro pomiedzy cl3 a cl4 w 1T nie ma roznicy... Nie zmieni to mojego chciejstwa na to mobo, ale dobrze byloby jakby to ktos sprawdzil :D ja narazie nie mam na czym. Hmm blizej jej do 965P, bo na 2T i dobrym ramku mozna duzo osiagnac MHz. Mi tam jakos na 975X i 965P Ballistixy fruwaja tak samo :D Co do 1T i 2T i dam Ci dwa screeny : co prawda na jednym jest wynik z 100MHz wiecej na cpu, ale to nie zrobi az takiej roznicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Hmm blizej jej do 965P, bo na 2T i dobrym ramku mozna duzo osiagnac MHz. Mi tam jakos na 975X i 965P Ballistixy fruwaja tak samo :D Co do 1T i 2T i dam Ci dwa screeny : co prawda na jednym jest wynik z 100MHz wiecej na cpu, ale to nie zrobi az takiej roznicy. no jak nie robi... w 2k1 100mhz robi roznice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 no jak nie robi... w 2k1 100mhz robi rozniceAle nie taka :wink: 100MHz i 700 punktow :lol: Czyli na 4GHz bedzie juz ponad 74k ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eubie Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Coraz ciekawsza ta plyta sie robi....... Moze mi ktos powiedziec, czy na Asusie P5B da sie zrobic tak jak w przypadku P5N-E - czyli dzielnik FSB:DRAM 5:4 ? Bo jak nie to trzeba postawic na P5N-E - nie trzeba mega pamiatek zeby osiagnac maximum z takiego E6300 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...