djsaint Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Ma ktoś podłączonego śledzia z COMem? Kupiłem, podłączyłem UPSa pod to i nie działa... Jest jakaś różnica w wyprowadzeniach między wtyczkami 9-pin i 10-pin? W płycie jest 9 pinów a we wtyczce mam miejsce na 10- pewnie w tym problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Ma ktoś podłączonego śledzia z COMem? Kupiłem, podłączyłem UPSa pod to i nie działa... Jest jakaś różnica w wyprowadzeniach między wtyczkami 9-pin i 10-pin? W płycie jest 9 pinów a we wtyczce mam miejsce na 10- pewnie w tym problem? w rs232 jest 9 pinow, wtyczka moze i ma 10 ale podpietych masz 9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 No i przyczyna niedziałania sprzętu wykryta. Wina leżała po stronie karty graficznej. Po włożeniu 7300GT od Gainwarda na ekranie pojawił się słodki cmos :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Ma ktoś podłączonego śledzia z COMem? Kupiłem, podłączyłem UPSa pod to i nie działa... Jest jakaś różnica w wyprowadzeniach między wtyczkami 9-pin i 10-pin? W płycie jest 9 pinów a we wtyczce mam miejsce na 10- pewnie w tym problem? Ja mam COM-a i działa dobrze mam podłączony pod ten port kabel pod telefon i chodzi ok Com-a kupiłem na allegro jakis czas temu (z boku ma chyba nawet napis ASUS) Jak u Ciebie coś nie działa to może jest problem portu lub coś na kablu Tynio Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Jutro będe miał okazje pokręcic na naszym ukochanym Asus'ie p5n-e sli dośc ciekawy procesor :D pd 830, hihihi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 A co się stało z płytką? "Kolejny egzemplarz" ? :blink: Czyżby P5N-E były takie wadliwe ? Pierwszy egzemplarz, zaczal po paru dniach piszczec, nawet po zresetowaniu biosu (ciagly pisk speakera potrafi naprawde wyprowadzic z rownowagi) - wymiana na nowa. Druga po prostu przestala sie wlaczac - oddana do serwisu - juz w Apollo nie chcieli wymienic. Moja wina bo nie wzialem nowej faktury na wymieniana plyte (pamietajcie o tym wymieniajac sprzet na nowy). Teraz jade na Gigabyte 965P DS3 i jest super. Zamontowalem, wlaczylem, ustawiam wszystko w biosie, reset i smiga (cpu: 3GHz 1.4v mem:700MHz 2.3v - nietrzeba podbijac innych napiec ani martwic sie droopem) przy Asusie marzeniem bylo zeby plyta w ogole wstala, nawet bez OC. Podobno plyta nie lubi tanich pamieci, a takie posiadam. Coz DS3 radzi sobie z nimi swietnie. Brak SLI przezyje. Mialo byc 2x7800gtx bedzie 8800gts ;) Z eSATA nie korzystalem. Na korzysc P5n przemawia chyba jedynie o 12 zl nizsza cena. Jednak w swietle tego co mnie spotkalo nie jest to zaden argument i plyty ogolnie - NIE POLECAM :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Coraz wiecej doniesien o padlakach... Asus to jednak szrot :/ Ja juz jestem w sumie zdecydowany ze na moment obecny zostaje u mnie P5N-e mimo swoich fanaberii i dziur w FSB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 w rs232 jest 9 pinow, wtyczka moze i ma 10 ale podpietych masz 9. Tak też myślałem przy zakupie śledzia... a jednak nie działa.. Ja mam COM-a i działa dobrze mam podłączony pod ten port kabel pod telefon i chodzi ok Com-a kupiłem na allegro jakis czas temu (z boku ma chyba nawet napis ASUS) Jak u Ciebie coś nie działa to może jest problem portu lub coś na kablu Tynio Pozdrawiam Chyba kupię COMa z 9-pinową wtyczką do mobo i sprawdzę, bo kabel do UPSa jest na 101% procent okej. Ile masz wejść na piny we wtyczce do mobo od tego COMa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Coraz wiecej doniesien o padlakach... Asus to jednak szrot :/ Przesada... mi smiga jak zloto :) jak i wielu wielu ludziom... (patrz ile P5N-e zostalo sprzedanych) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Bawiliście sie Memsetem wogóle? U mnie coś nie do końca działa raczej :wink: http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=183614 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Ja z kolei wczoraj dostalem ta plytę, podłączylem jak trzeba , weszedłem do biosu i monitorowałem temperature, nagle ekran zgasl i tyle, plyta wiecej nie wstała :-( Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Ja z kolei wczoraj dostalem ta plytę, podłączylem jak trzeba , weszedłem do biosu i monitorowałem temperature, nagle ekran zgasl i tyle, plyta wiecej nie wstała :-( bo to zla plyta byla ;) tak szczerze, moze jakas felerna partia. Moje P5n byly "brudne" na spodniej stronie. Jak to wyglada u Was ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 bo to zla plyta byla ;) tak szczerze, moze jakas felerna partia. Moje P5n byly "brudne" na spodniej stronie. Jak to wyglada u Was ? Moja od spodu wyglądala jakby ktoś jadł sobie na niej śniadanie i do tego sie lepi straszie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinczel Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 bo to zla plyta byla ;) tak szczerze, moze jakas felerna partia. Moje P5n byly "brudne" na spodniej stronie. Jak to wyglada u Was ? nom moja tez jest jakby jakimś klejem pokryta w 2 miejscach z tyłu , ale narazie działa ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Czytając te Wasze narzekania na P5N-E straciłem pewność siebie, a już mówiłem "wiem co kupię" :-| Jest aż tak źle z tymi Asusami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Czytając te Wasze narzekania na P5N-E straciłem pewność siebie, a już mówiłem "wiem co kupię" :-| Jest aż tak źle z tymi Asusami ? Jedni maja i sobie chwala, inni narzekaja ale najwiecej jest tych, ktorzy nie maja i polecaja ;) Ja kupilem gdyz polecali ja niemal wszyscy. Co do brudu, widze, ze chyba wszystkie plyty tak maja. Tzn. jak to ladnie ujal kolega krzysiek9920 "wyglądala jakby ktoś jadł sobie na niej śniadanie". Coz pozostaje sie cieszyc, ze dzieci ktore je sklecaja w Chinach maja co jesc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 3 tydzien i wszystko smiga. Nie wiem od czego to zalezy i nie chce mi sie spisywac nr seryjnego czy tam jakiegos innego :P Dolnej czesci przy montazu nie sprawdzalem. Moze jak pokusze sie o przesmarowanie mostka ceramique to rzuce okiem... Ale chyba byl czyste :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Moja mobo była czyściutka od spodu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenox Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Te resztki sniadania to pozostalosci po myciu plyty z "topnikow" wykorzystywanych podczas lutowania mobo. Wiec to nic strasznego - mozna samemu umyc alkoholem izopropylowym - mysle ze osiagnie przez to wyzsze FSB ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Ja też miałem "ufajdaną" płytę z odspodu Jak by ktoś jadł lub jak kto woli "nie dosuszona" jest klejąca oraz pozostają linie papilarne na pamiątkę. Ja swoją mam około 1-1,5 miesiąca i jak narazie jestem zadowolony ale nie obyło sie bez małych modyfikacji oraz dokupienia dodatkowego wyposarzenia (śledzie i inne wyjścia oraz kable) Jest to dobra płyta ale jak widać awaryjna jednak tania ale nie zbyt przyszłościowa starczy do procka około 3-3,2 Ghz Ja tak myśle ale jak narazie nie ma płyt w podobnej cenie na nForce bo intela 965 z podobnego pułapu cenowego bym nie kupił (czytałem że też są problemy) Tak na podsumowanie to dobrych płyt jest coraz mniej teraz leci sie na ilość oraz na OC a nie tak jak kiedyś na jakość i zadowolenie odbiorcy. Czytałem że Abit wydał coś fajnego na 650 Tynio Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Moja tez jest ufajdana z tyłu, automaxem też zchodzi :-P smiga nawet dobrze tylko trzeba było troche aluminum na nią wrzucić :wink: Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Moja tez jest ufajdana z tyłu, automaxem też zchodzi :-P smiga nawet dobrze tylko trzeba było troche aluminum na nią wrzucić :wink: Teat czekamy na fotki żelastwa na mosfetach... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 A wlasnie odnosnie mofsetow - czy ktos pakowal sie w wieksze zelastwo czy radiatorki bga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 A wlasnie odnosnie mofsetow - czy ktos pakowal sie w wieksze zelastwo czy radiatorki bga? Ja dałem Aluminiowe radiatorki takie jak na pamięci (niebieskie) taśma 3M i ładnie sie trzyma wcześniej "podgrzałem" radiatorki i jak były ciepłe to ładnie sie przykleiło i jest super (nie wiesza się) ale ja jestem taki OC że mój procek chodzi na około 3,2-3,4 Mhz a ja mam tylko na 2,4 Mhz (za słaba karta by podkręcać) djsaint - wiec ja mam 9-pinow u siebie (sprawdzilem) Tynio Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 A wlasnie odnosnie mofsetow - czy ktos pakowal sie w wieksze zelastwo czy radiatorki bga?Ja mam wieksze zelastwo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Tiaa u mnie sie szlaja jakies 6 radiatorkow od socket7, przez p2 i niesmiertelnego titana d5tb ;]]]] A na razie z lenistwa 4 male pentagramy bga - chyba ze siegne po 3m i podkleje mofki miedzianymi coolermasterami na TSOPy :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Ja pociołem z pii, taki duzy radiator mial :lol: teraz muszę cos z nb zrobic bo bez wentla lapie resety :-P btw. dzwiekowa mnie dobija np. podczac ujezdzania tdu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tynio Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Tiaa u mnie sie szlaja jakies 6 radiatorkow od socket7, przez p2 i niesmiertelnego titana d5tb ;]]]] A na razie z lenistwa 4 male pentagramy bga - chyba ze siegne po 3m i podkleje mofki miedzianymi coolermasterami na TSOPy :twisted: Jak dasz za małe radiatory miedziane to mogą sie bardzo grzać i nie bedzie to zdawać egzaminu Ja miałem dać inny ale było by za dużo roboty i nie wiem czy by zdało to egzamin (miał być mocowany w tych otowrach ) @Teat Ja jak tylko zobaczyłem co ludzie piszą o tej karcie dzwiekowej odrazy allegro i poszukiwania czegoś na poziomie i udało się tanio (jak na tamte czasy) wrwać audigy 2 ZS (chyba za 150-160 zł) karta spisuje sie rewelacyjnie i brak jakich kolwiek problemów ;) Fakt że dzwiekówka powinna być przyzwoita na tej płycie a nie szrot Tynio Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Właśnie włożyłem swojego asusa p5n do obudowy no jak zawsze coś "wychodzi w praniu" :/ No ale pokolei. Płytka wygląda fajnie, nie powiem, ale jest szczegół który mnie osobiście znacznie przeszkadza. Radiator na chipsecie. A dokładnie to jego wymiary. Jest za duży i Freezer mi się nie mieści w taki sposób jakbym tego sobie życzył czyli wiejąc na boczną ścianę. Z musu jest ustawiony by dmuchał do góry a co za tym idzie Enermax przyśpiesza wentyl i zaczyna troszkę buczeć :/ Druga sprawa to usb. Wszystko praktycznie jest OK tylko że z przodu coś jest nie tak i nie potrafię wychwycić problemu. Otóż pendrive świruje. I tylko on. Dodam tylko, że jest sprawny bo go dzisiaj używałem i wszystko działało tak jak powinno. Trzecia sprawa. Everest pokazuje że mam na procku 25 stopni C :] Reszta w kolejnym reportażu z serii: "Z kamerą wśród płyt głównych"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Mi everest też pokazuje że mam 25*C na procku :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...