DEVILEK Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Coraz ciekawsza ta plyta sie robi....... Moze mi ktos powiedziec, czy na Asusie P5B da sie zrobic tak jak w przypadku P5N-E - czyli dzielnik FSB:DRAM 5:4 ? Bo jak nie to trzeba postawic na P5N-E - nie trzeba mega pamiatek zeby osiagnac maximum z takiego E6300 ;) Nie da sie , najmniejszy dzielnik obslugiwany przez 965P to 1:1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eubie Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Nie da sie , najmniejszy dzielnik obslugiwany przez 965P to 1:1. Dzieki. :-) Jestes juz w jakims sklepie 'dostepna' plyta od reki czy wszedzie trzeba czekac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Odnosnie 1T i 2T. Wprawdzie testowane na EVGA 680i. Pamieci PDP LLK 2 x 1 EPP. Ustawienia 800 Mhz 4-4-4-12 na 1T - takie same na 2T ale 960 MHZ. Właczony tryb SLI Ready Memory. Testowalem na SPI 1 M. Nieznacznie szyciej ale zawsze komp liczyl na pamiatkach 800 Mhz 1T. PS. Niestety wyzej niz 800 Mhz pamieci na 1T nie poszly (system byl niestabilny na 860 a na 900 nie wstawal wogole). Ale zostawilem 800 1T:) Edytowane 8 Stycznia 2007 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) jestem ciekaw czy przy moim szczesciu zamowie plyte to zrobi te FSB 500 .. juz mi reka dzis nawet drazla nad kupieniem.. pytanko brzmi.. jakie memki najlepiej dobrac do tej plytki .. juz nie mowie ze maja latac 1t .. tylko coby przyzwoicie na niej fikaly Edytowane 8 Stycznia 2007 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 cruciale anniversary ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 cruciale anniversary ;]ja pier.. pytam o rodzaj kostek .. a nie o konkretny model .. i nie maja kosztowac 2mln zl... ja szukam 2x512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 ja pier.. pytam o rodzaj kostek .. a nie o konkretny model .. i nie maja kosztowac 2mln zl... ja szukam 2x512 przypadkiem będe sprzedawał cruciale 2x512MB 800Mhz ... chyba :-) osiągi podobne do tych devilka myśle, że takie byłyby bardzo dobre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Plyta juz zamowiona,ale bedzie czekala na e4300,teraz tylko dobor pamiatek 2x1gb.Ale rozbierznosc w cenach a nadodatek plyty schodza jak swieze boleczki w paru sklepach brak tych plyt np.newegg i pare innych jej narazie niemaja.Plyte mozna wyrwac za 126 $. @DEVILEK Mozesz sprawdzic jak mobo kreci sie na mnozniku 9 <_< Edytowane 9 Stycznia 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 A ja dzis zamowie....na 100% ZObaczymy co mobo potrafi... mam tylko nadzieje ze to ma sata raid.. :D a cruciale dojada swoja droga :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Mnie interesuje, jak mobo współpracuje z najtańszymi pamięciami typu goodramy zwykłe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptasiaok Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Dołączam się do pytania WDK. Ale chyba na to trzeba trochę poczekać i jaka w koncu bedzie cena tego e4300 mnie by zadowalała maks 600zł. Szkoda że bardzo mało jest testów z pamiątkami dla przeciętnych zjadaczy chleba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Pytanko odnosnie zakupu - lepiej brac plytke juz teraz jak jest dostepna, czy za 2,3 tyg. jak wyjdzie e4300 nie bedzie problemu z jej zakupem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Widzę, że wiele osób również planuje e43 + p5n-e. Sam się zastanawiałem, czy za miesiąc będzie do kupienia od ręki, bo już teraz dużo osób ją zamawia jak się patrzy na forach. Na egieldzie ją testują: http://www.egielda.com.pl/forum/index.php?...c=6711&st=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Jakupilem najtansze ramce 512 533 do tego, nawetn iewiem jakiej feirmy beda...wiec stesuje jej wspolprace znia... Cruciale beda za 12 dni dopiero...albo jakos tak :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Chyba dobralem pamieci pod plyte stock DDR2 800 4-4-3-5 http://www.newegg.com/Product/Product.asp?...N82E16820231114 1200MHz CL5-5-5-5 Vdimm 2.45 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=128369 MAX Stability on stock latency (4-4-3-5) @ 1000MHzt pamieci sa nowe na rynku wiec malo co testow ale jest to nastepca HZ i tansza cena teraz tylko proc Edytowane 9 Stycznia 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) "na e-gieldzie testuja" "NB jest raczej na pewno ten sam co w NF680i SLI" - :lol: "chipset sie grzeje" - paste sie zmienia a nie cos co wyglada jak kawalek szarego plastiku zostawia. "Niestety płytę trapi istotny Vdrop - w biosie ustawiłem 1,45V - przy obciążeniu miałem nawet 1,38V" - nie popadajmy w skrajnosci, vdroop jest, ale nie taki :wink: Na multi x 9 w zaleznosci od mozliwosci proca sie poleci, ale 430-440 nie stanowi najmniejszego problemu, dalej problem moze stanowic proc. Edytowane 9 Stycznia 2007 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-zal Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) jestem ciekaw czy te fsb 450-500 MHZ to każda zrobi czy akurat tobie trafił sie podatny na o/c egzemplarz :) Edytowane 9 Stycznia 2007 przez michal-zal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 "Niestety płytę trapi istotny Vdrop - w biosie ustawiłem 1,45V - przy obciążeniu miałem nawet 1,38V" - nie popadajmy w skrajnosci, vdroop jest, ale nie taki :wink:Można zgłupieć czytając różna opinie, bo jednak na anandtechu też mieli sporego vdroopa. Vdroop was terrible on this board during overclocking with an average drop of .06 ~.09V during load testing Faktem też jest, że płyta bierze w idle 50W więcej, niż P5B, więc zdziwiło mnie, że pisałeś o chłodnym chipsecie. Prawda pewnie jest gdzieś pośrodku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 "na e-gieldzie testuja" [...] "chipset sie grzeje" - paste sie zmienia a nie cos co wyglada jak kawalek szarego plastiku zostawia. W sumie, Biostar na T-Force też dawał (daje?) pastę a nie kawałek gumy i wiele osób twierdzi, że mostki są chłodniejsze niż np. na MSI czy GB. Ale ogólnie wszędzie piszą, że SB na 650i jest gorący. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Hmm moze troche nie an temat ale gdzie oprocz alegro mozna dostac plyte? panowie w arescie maja w cenniku ale anulowali moje zamowienie i powiedzieli ze za tydzien dopiero mam dzwonic i sie pytac. Ktos wie gdzie mozna ja dostac od reki ? przegladalem chyba wszystkie mozliwe sklepy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 hmm... widzę że już pare osób planuje P5N-E SLI + E4300, a na dodatek jak DEVILEK poleca, to może i ja się skuszę na te mobo... PS.Są na niej problemy typu strap? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Ktos wie gdzie mozna ja dostac od reki ? przegladalem chyba wszystkie mozliwe sklepy :(W komputroniku na zamówienie mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 To ja juz wole zaczekac niz cos w komputroniku kupic raz sie dalem w preta zrobic i nic tam nie kupie nawet kabla ! Devilek a ty skad masz ? Moze masz 1 na zbyciu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 To ja juz wole zaczekac niz cos w komputroniku kupic raz sie dalem w preta zrobic i nic tam nie kupie nawet kabla ! Devilek a ty skad masz ? Moze masz 1 na zbyciu ? nie komputronik to allegro... http://allegro.pl/item155492854_asus_p5n_e...6m_ce_fvat.html chyba ze ten kolo kupuje w komputroniku... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Jak we wrocku w pitaek nigdzie nie bedzie to chyba sie zmusze i kupie na allegro. Ale na wszelki wypadek nie zapytam skad ma te plyty ;) Edytowane 9 Stycznia 2007 przez KOFEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Widze że doszło kolejne mobo, które będzie paradować wraz z E4300 :wink: Czytałem jeden test i zrobili na niej bez problemu fsb 440mhz, co przy E4300 wystarczy bez problemu :-P Napewno kiedyś przesiąde sie na C2D i interesuje mnie jak płytka radzi sobie z Goodramami 1Gb 667mhz B-) Edytowane 9 Stycznia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Mnie tam interesuje równo fsb 445 na multi x9... :razz: :D Ponawiam pytanie: czy na 650i występuje strap? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Mnie tam interesuje równo fsb 445 na multi x9... :razz: :D Ponawiam pytanie: czy na 650i występuje strap? Nie zauwazylem spadkow wydajnosci po przejsciu przez 400MHz FSB. Ktos chce ta mobo co ja mam ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) ... Ktos chce ta mobo co ja mam ? Kurde... Jak bym miał kase, to już by była moja. :mur: KOFEK chyba chciał kupić od Ciebie. Edytowane 9 Stycznia 2007 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Ja jestem zainteresowany masz jakies dojscie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...