arczowsky Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Czy robiles jakies mody ze uzyskaleś FSB 515MHz?Tylko vdroop mod, ale to dość niedawno, FSB już wcześniej sprawdzałem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Tylko vdroop mod, ale to dość niedawno, FSB już wcześniej sprawdzałem ;]a jakie masz chlodzenie AC czy WC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 a jakie masz chlodzenie AC czy WC ?Freezer 7 Pro na procu + nawiew na NB :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Ps tak apropo P5N-E... moim zdaniem calkiem calkiem plyta B-) :rolleyes: Czasami wstaje za drugim... trzecim razem.. ale jest przewidywalna :) (oczywiscie mowie o taktach kolo 6Ghz :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Freezer 7 Pro na procu + nawiew na NB :wink:a jakie napiecie dajesz na northbridge ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 To jest dowód dla tych co mowia ze ma beznadziejnie slaba sekcje zasilania ;) to co pokazal sektor to wg. niektorych kalkulatorow ok 250W czyli prawie 2x wiecej niz QX6800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 (edytowane) To jest dowód dla tych co mowia ze ma beznadziejnie slaba sekcje zasilania ;) to co pokazal sektor to wg. niektorych kalkulatorow ok 250W czyli prawie 2x wiecej niz QX6800 tylko superpi tak nie obciąza, jakby pokazał orthosa tobym sie zgodził, niech sector pokaże taskmanagera i obciązeniem CPU to zobaczysz że obciąza tylko na ok 50% CPU. A zobacz sobie na Vr-zone jak testowali Quada jak spadalo napiecie. Edytowane 9 Maja 2007 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 To jest dowód dla tych co mowia ze ma beznadziejnie slaba sekcje zasilania ;) to co pokazal sektor to wg. niektorych kalkulatorow ok 250W czyli prawie 2x wiecej niz QX6800 dodam tylko ze mam jednie v drop moda zrobionego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 dodam tylko ze mam jednie v drop moda zrobionego.Jakbyś puscil orthosa toby było faktyczne obciązenie Superpi tak nie obciąza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 a jakie napiecie dajesz na northbridge ?To jest tak: FSB 500 robi na def, do 515 potrzebuje 1.563v z biosu, płyta wstaje do ok 525, ale o wejściu do windy nie ma mowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauxion Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 witam, niedawno przesialdem sie z bartona 2500@3200 mobo abit nf7s na INTEL Core2 Duo E4300 s775 BOX PATRIOT DDR2 LLK DUAL 2x512 1000MHz CL5 800MHz CL4 zasilacz amacrox warrior 450 moje pytanie brzmi czy juz ktos bawil sie w o/c na takim ewentualnie podobny zestawie ? Jakie ustawienia masz/ macie w biosie ( z tego co wiem "auto" odpada) Na poczatek zmienilem szyne na 266 reszta ustawien na auto i komp smiaga ale interesuja mnie wieksze predkosci :))) ofcorz pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 tombak82 Gratuluje - w tym tygodniu kwalifikujesz sie do pierwszego miejsca na liscie n00bow leniwych ze w pale sie nie miesci :| Zacznij uzywac wyszukiwarki albo pieprzne bana bo szkoda mi czasu na podsuwanie wszystkiego pod nos innym :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 ty juz chyba powinienes przestac byc modem - nie pierwsza twoja arogancka i wladcza wypowiedz na forum . od moda wymaga sie pewnego poziomu wypowiedzi a nie :pieprzne bana" itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Coz... Robiac ot - tombak82 zalozyl wlasny watek w tym subie o wdziecznej nazwie - E4300 i P5N-E Sli. Wczoraj - podstawowe. Zerowa inicjatywa uzywania wyszukiwarki. Chcesz dalej rozmawiac nt uzytkownikow korzy [ciach!]na checkboxa Przeczytalem regulamin i go zatwierdzam a pozniej zakladaja watek z pytaniem walkowanym az chce sie rzygac? :| Smialo. Idz do admina i powiedz mu ze nie nadaje sie na moderatora. MILEGO DNIA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 witam, niedawno przesialdem sie z bartona 2500@3200 mobo abit nf7s na INTEL Core2 Duo E4300 s775 BOX PATRIOT DDR2 LLK DUAL 2x512 1000MHz CL5 800MHz CL4 zasilacz amacrox warrior 450 moje pytanie brzmi czy juz ktos bawil sie w o/c na takim ewentualnie podobny zestawie ? Jakie ustawienia masz/ macie w biosie ( z tego co wiem "auto" odpada) Na poczatek zmienilem szyne na 266 reszta ustawien na auto i komp smiaga ale interesuja mnie wieksze predkosci :))) ofcorz pozdrawiam Czytanie rozpocznij od Regulaminu, "Podstawowych zagadnień" i "FAQ". Później przenieś się do innych działów forum i tego tematu. Nie bój się też używać szukajki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 To jest tak: FSB 500 robi na def, do 515 potrzebuje 1.563v z biosu, płyta wstaje do ok 525, ale o wejściu do windy nie ma mowy. ale nie próbowales 1.76v? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 ale nie próbowales 1.76v?Nie, nigdy nie dawałem, pomyślałem sobie że te statystycznie dość częste pady P5N mogą być spowodowane przevoltowaniem NB :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 W sumie nie glupia mysl... Kto ma dosyc swojego pepiecen? :lol2: Wracajac do watku glownego - moglby ktos podac sensowe wartosci timingow dla pdp 667@800? Bo wiekszosc sciagnalem z jednego screena Memset'a ale... Po zmianie ustawien z Auto zyskalem sporo na stabilnosci 4-4-4-12 1t. A kusi mnie 100% stabilnosc przy 2.1V... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Nie, nigdy nie dawałem, pomyślałem sobie że te statystycznie dość częste pady P5N mogą być spowodowane przevoltowaniem NB :lol:wiesz moze cos w tym byc , że nie wytrzymuje 1,7v ale mysle że moze nie przez samo przewoltowanie tylko przez slabe chlodzenie z dołu i przy 1.7 nie wytrzymuje , widzalem tego najnowszego gigabyte'a i on ma z góry radiator i z dolu chlodzenie, może dlatego dali i nie dali w biosie opcji zwiekszania do 1.7v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Ja mam jeszcze jedno pytanko do bardziej wtajemniczonych, może gdzieś już ten temat sie przewinął na poprzednich stronach, ale czytać od początku troche ciężko. Czy CoreTemp lub Everest podają dobre temperatury jajek? u mnie CT 0.94 jak i Everest pokazują ok. 70*C na jajkach przy orthosie. (AC 7PRO) Z kolei temperatura procesora w Evereście zawsze wynosi 25*C. Nie wiem więc czy trafiłem na taki kaloryfer czy progsy przekłamują <_< wiesz moze cos w tym byc , że nie wytrzymuje 1,7v ale mysle że moze nie przez samo przewoltowanie tylko przez slabe chlodzenie z dołu i przy 1.7 nie wytrzymuje , widzalem tego najnowszego gigabyte'a i on ma z góry radiator i z dolu chlodzenie, może dlatego dali i nie dali w biosie opcji zwiekszania do 1.7v.Z tym chłodzeniem to wątpie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Nie, nigdy nie dawałem, pomyślałem sobie że te statystycznie dość częste pady P5N mogą być spowodowane przevoltowaniem NB :lol: To ja chyba mialem szczęście, od razu nawiew i 1,7V i żyje do dzisiaj :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 To ja chyba mialem szczęście, od razu nawiew i 1,7V i żyje do dzisiaj :wink:Ja tez dalem nawiew i tak plyta padła( nawet dwie plyty), po prostu szukam przyczyny, dlaczego te plyty padaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Być może trafiła się jakaś wadliwa partia, wszystko jest możliwe. Moja póki co żyje i ma się dobrze więc nie narzekam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Ze tak zapytam po co wam 1,7v na NB?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 Ze tak zapytam po co wam 1,7v na NB??A kto napisał że mu potrzebne? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 A kto napisał że mu potrzebne? :-P no nie wiem ale ktos pisze ze dal 1,7v + nawiew i tak pracuje... majac celofana... ktory i tak nie osiagnie wiekszej szyny niz 250 Mhz :) wydaje mi sie to zbedne... na takim poziomie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Ja nie pisałem, że tak pracuję :wink: Jak kręciłem to tyle dałem i nie sprawdzałem czy na mniejszych woltażach daje rade. Na codzień nie mam takiego napięcia (w sumie obecnie nawet nie jest nic podkręcone :unsure: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Ja nie pisałem, że tak pracuję :wink: Jak kręciłem to tyle dałem i nie sprawdzałem czy na mniejszych woltażach daje rade. Na codzień nie mam takiego napięcia (w sumie obecnie nawet nie jest nic podkręcone :unsure: ). apologize... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Swego czasu jak byłem nieszczęśliwym posiadaczem płyty z tematu to dawałem jej max v na nb :wink: ale różnica między 1.5v a 1.7v była taka że na 1.7v łapał Bluea a na 1.5v sie nie dało złapać zająca B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Swego czasu jak byłem nieszczęśliwym posiadaczem płyty z tematu to dawałem jej max v na nb :wink: ale różnica między 1.5v a 1.7v była taka że na 1.7v łapał Bluea a na 1.5v sie nie dało złapać zająca B) nie zalujesz teraz zmiany?? (za sprawa cen e2140/e4300)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...