Skocz do zawartości
Piro987

Jaką Karte Do 350zł Na Agp ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

To mój pierwszy post na tym forum. Chciałbym się was poradzić jaką karte graficzną na agp do 350zł wybrać. Zastanawiałem się nad radeonem X800GTO a GF6800 czy może X1600 Pro. Która karta według was bedzie lepszym wyborem?? A może macie jakieś inne propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tych kart, które wymieniłeś wziąłbym x800gto. najlepiej poszukaj jakiejś używki z taktowaniami 400/980 - większość tych na allegro ma 400/700 bodajże (chodzi mi o pamięć tutaj). starsze gierki powinny ci śmigać ładnie, nowe też chociaż bez efektów PS3.0. ale chyba ważniejsza jest tu szybkość niż efekty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i to prędko to zmień, póki Ci jeszcze życie miłe ;] proponuje Huntkey HK-350, wydatek 200zł, zakup na lata, z tańszych to może być Modecom MC350 (105zł), lub Fortron 400W za ~65zł.

Edytowane przez mlodass

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

X800 wydajność w starszych tytułach zwłaszcza a 6800GS by cieszyć się lepszymi efektami ( nie mało gier chodzi na max efektach płynnie) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i to prędko to zmień, póki Ci jeszcze życie miłe ;] proponuje Huntkey HK-350, wydatek 200zł, zakup na lata, z tańszych to może być Modecom MC350 (105zł), lub Fortron 400W za ~65zł.

I polecam szukać okazji. Ja kupiłem półroczną używkę na allegro za jedyne 130zł i nikt oprócz mnie nie licytował. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Co do grafiki to w cenie do 350zł najlepszym rozwiązaniem x800gto. Za 300 zł

jest 6800xt, ale ma cienkie pamięci i się słabo kręci.

6800XT odpada :razz:

Może uda się znaleźć jakiegoś 6800GSa a jeśli chodzi o 7300GT to tylko Galaxy z DDR3 i do OC z własnego doświadczenia wiem, że seryjny 7300GT jest słabszy od 6800GSa 128/128 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

x800xt poszukaj, albo gto@16, bedzie wydajniejsze od 7300gt w sm2.0

<moim_zdaniem>7300gt jest za slabe aby pograc sobie przyjemnie w sm3.0 i dlatego lepym kupnem jest radek</moim_zdaniem>

ps: opieram się na wlasnych doświadczeniach, mialem oby 2 grafiki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zdecydowanie dolozyl i wzial AGP GALAXY GEFORCE 7300GT 128MB DDR3 1.4ns ZALMAN Sam mialem go kupic ale w icompie czekali na niego wtedy - mial byc po nowym roku. Czekalem na ta karte chyba z miesiac i jak sie okazalo ze dopiero po nowym roku to zaproponowali mi to co kupilem (podpis) - w dobrej cenie :)

Tu masz linka + z 200 postow z ktorych mozesz wiele sie dowiedziec na temat tej karty

http://www.icomp.pl/produkty.php?sid=karty_graficzne-343

A co do kart z serii 6xxx to nie polecam po pierwsze to stara konstrukcja na starym silniku ktory w nowszych grach bedzie mniej wydajny. Kolejna rzecz to duzy pobor pradu. Dochodzily tez mnie sluchy o pewnych problemach z tymi kartami - mozna o tym poczytac na tym forum ...

Edytowane przez Snooze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi