Gość Pioorek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Witam. Mam filmik w fromacie .avi, wazy 500 mb i dziwnie chodzi. Wszystko sie wlacza, ale film chodzi wolno, dzwiek z obrazem sie zgadza ale jakby malo fpsow jest ;]. O co chodzi ? Probowalem rozne kodecki, k-lite'y, ffds packi i nic... o co tu chodzi? Kiedys mi on dzialal dobrze, chyba mialem jakies inne kodeki wtedy. EDIT: Aha, jezeli to ma jakies znaczenie, to ten film odpala sie nawet kiedy nie mam zainstalowanego ZADNEGO codecka Edytowane 7 Stycznia 2007 przez Pioorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zapewne kodek MPEG4 H264 zwany AVC. Porażka totalna, ciężko znaleźć coś darmowego co działa. http://en.wikipedia.org/wiki/H.264 Na dole stronki masz kilka linków do sprawdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Wykasuj wszystkie kodeki co masz zainstalowane, potem odinstaluj sterowniki od grafy, ściągnij nowe z nvidia.pl i zainstaluj,a potem kodeki :) ...powinno pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 ULLISSES Co jest z tym kodekiem? Mam go zainstalowac czy co bo nie rozumiem o co ci chodzi ;] Quintrix - Hmm :s. Dziwne, mam kupe filmow na kompie i kazdy mi dziala poza tym jednym. Jezeli to mialoby cos wspolnego z sterami od grafy to raczej wszystkie filmy by tak dzialaly, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 A jakie informacje o tym pliku podaje GSpot? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Wykasuj wszystkie kodeki co masz zainstalowane, potem odinstaluj sterowniki od grafy, ściągnij nowe z nvidia.pl i zainstaluj,a potem kodeki :) ...powinno pomóc sory ale co do tego maja sterowniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Pioorek: pisz po ludzku, bo N różnych wersji "kodeków" wywołuje ból głowy. Czy ten film był u kogoś innego odtwarzany i działał poprawnie? Bo jeśli jako jedyny nie działa, może po prostu jest zrąbany. Neo_x: mogą mieć. Czasem nawet dx dobrze przeinstalować, bo psuje odtwarzanie filmów. Ja ze swej strony polecam satsuki decoder pack - zawiera ffdshow, ac3, mplayera i odtwarza w zasadzie wszystko (w tym wielościeżkowe mkv i ogm). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Pioorek: Wybierz jeden z tych kodeków na stronie i zainstaluj. Ja zainstalowałem Elcard'a. Jakoś to chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 A ja tylko powtórzę. Jakie informacje o tym pliku podaje GSpot? Czyli jakimi kodekami był kompresowany i jakie są jego parametry (rozdzielczość, bitrate, ...) oraz czy jest to 'standardowy' kontener AVI, czy może DV AVI. Raczej mało sensowne jest instalowanie kodeków/filtrów na ślepo. Nie wiadomo nawet czy ten plik nie jest uszkodzony (indeks). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 AUDIO - 0x0055 MPEG-1 Layer 3 Info 441000HZ 128kb/s tot, Joint Stereo Status ---> Codecs installed VIDEO Codec: div3 Name: DivX 3 Low-Motion Status: codecs installed Pic (w x h) 720x33 OpenDML (AVI v2.0) Co jeszcze podac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Po prostu sprawdź ile w rzeczywistości ten filmik ma FPS'ów (Frames/s). Tak poza tym... to oczywiście jest stary DivX 3 i nie ma nic wspólnego z kodekami H.264. Sprawdź jakie filtry są używane przy odtwarzaniu. GSpot Proposed Codec Solutions and Tests > MS A/V > 1 GraphEdit File > Render Media File... CCCP Insurgent Tools > Test Render... Aha... i jeszcze jak odtwarzany jest w VLC media player albo MPlayer (MPUI)? Może ten filmik już taki jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Informacja ktora podales z GSpota wskazuje ze masz zainstalowane codecki problem moze lezec w samym filmie...moze byc uwalony niespotkalem sie jeszcze z takimi objawami wywolanymi samym codeckiem a ogladam srednio 7-8 filmow na miecha :) od x czasu uzywam tej paczki codeckow : klcodec281f.exe oczywiscie to najnowsze wydanie Ja zaczynalem bodajrze od wersji 201f polecam wszystko na tym smiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Placio74 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 ... niespotkalem sie jeszcze z takimi objawami wywolanymi samym codeckiem ...Ja akurat z czymś podobny się spotkałem. Dawno temu, gdy wyszedł DivX 4 oraz 5. Rezygnowałem wówczas z możliwości odtwarzania DivX'a 3 przez nowsze wersje - po prostu pliki kompresowane starym kodekiem były źle odtwarzane. Z mojej strony - już od bardzo długiego czasu odtwarzanie plików wideo oparte jest u mnie przede wszystkim na ffdshow i kilku innych filtrach - kodeki instaluję wyłącznie do kompresji i obróbki wideo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Napisałem o tych sterownikach ponieważ sam miałem wcześniej podobny problem tyle że nie mogłem praktycznie żadnego filmu odtworzyć pomimo wgranych odpowiednich kodeków. Po przeinstalowaniu sterowników od grafy wszystkie filmy zaczęło odtwarzać bez problemu dlatego pomyślałem że u Ciebie też to może pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 (edytowane) 720x33 ? To jak baner, a nie film :) Spróbuj to odtworzyć... Windows Media Player (nie: Media Player Classic!). Ostatnio miałem do czynienia ze śmieciem, który się w innych odtwarzaczach włączał się około kwadransa :) WMP 10 "tylko" około 20 sekund. Więc może i u Ciebie zdarzy się taki cud. Choć obstawiam zwalony film. Edytowane 12 Stycznia 2007 przez Złodziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Frames/s - 12.500 Ten film jest na bank dobry, brat kiedys go ogladal i chodzil normalnie, teraz (po ok 1 roku) ja go probuje odpalic i chodzi tak wolno... probowalem roznych odtwarzaczy i nic. Dobra, najwyzej zalatwie go sobie od kogos innego ale dziwi mnie to troche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Pioorek Na 95% film skopany , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 12,5 fps to musi chodzić wolno - na zasadzie "szybki pokaz slajdów". I samo się to nie mogło zmienić. No chyba że... Windows potrafi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...