KieVa Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Witam wszystkich, mam do was prosbe zebyscie mi pomogli :) Byzmoze ktos z was mial juz taki problem.. otoz Mam dwie nagrywarki ASUS 1608P DVD RW i LG CD RW. Sa one podlaczone do IDE Secondary (obie) DVD jako master a CD slave.. Uzywam ich juz bardzo dlugo i dopiero teraz mam taki rpoblem:/ Uzywajac nero lub jakiegokolwiek innego programu zapis sie powodzi ale plytka jest pusta !! Zas weryfikacja zapisu juz nie jest zakonczona powodzeniem :/ Plytek uzywalem roznych. Jesli wiecie co ztym zrobic to pomozcie prosze :) Dodam jeszce ze instalowalem kilka razy oprogramowanie (nero) wyrzucajac wszystko z rejestru i nic nie daje Uzywam WIN XP SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Może poprostu nagrywarka, a konkretnie laser, jest zepsuta? Sprawdź feralną(e) nagrywarkę(i) na innym komputerze o ile możesz. Jak nie będzie(będą) nagrywać, to najprawdopodbniej nagrywarka(i) padła(y). Możesz też potestować nagrywarkę(i) po formacie i świeżej instalacji Windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KieVa Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Na 100 % procent jestem pewien ze nagrywarki dzialaja (poza tym gdyby laser byl zepsuty to by nie czytal zadnych plyt :/) Wiem ze format by pomogl ale nie chce narazie tego robic :/ przeinstalowanie sterow od chipsetu mogloby pomoc ale jak chce wgrac najnowsze stery to nic nie instaluje sie :/ Lipny to problem ale moze komus sie udalo bez formata :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Na 100 % procent jestem pewien ze nagrywarki dzialaja (poza tym gdyby laser byl zepsuty to by nie czytal zadnych plyt :/) Wiem ze format by pomogl ale nie chce narazie tego robic :/ przeinstalowanie sterow od chipsetu mogloby pomoc ale jak chce wgrac najnowsze stery to nic nie instaluje sie :/ Lipny to problem ale moze komus sie udalo bez formata :) Pogrubiony element Twojego postu wskazuje na: 1) Lenistwo - niech Ci się zachce zrobić format skoro system odmawia posłuszeństwa przy instalacji sterowników ! 2) Oczekiwanie na cudotwórców - niestety, na tym forum ich nie ma... Co do tego że nie chcą zapisywać - nie zawsze bywa tak, że nagrywarka psując się nie chce zapisywać oraz odczytywać płyt. Często tylko je odczytuje. Pozdrawiam Poznaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...