xacti Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 siemka. w jaki sposob moge sprawdzic czy mam zewnetrzne czy wewnetrzne ip? w multimedii powiedzieli mi ze mam publiczne (czy zewnetrzne?) ale emule wyswietlil mi dzis "lowid" czyli czyba wewnetrzne , nie? :/ kurde wkurzylem sie :mur: .. pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Low id może oznaczać, że masz zewnętrzne ip ale masz poblokowane porty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 a jak to sprawdzic? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 ip sprawdzisz wpisujac w konsoli polecenie - ipconfig, dokladniejsze informacje uzyskasz z parametrem /all natomiast aby sprawdzic aktywne porty wpisz: netstat /a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 no dobra.. sprawdzilem to... wyszlo mi cos takiego: Aktywne połączenia Protokół Adres lokalny Obcy adres Stan TCP desktop1:epmap desktop1:0 NASŁUCHIWANIE TCP desktop1:microsoft-ds desktop1:0 NASŁUCHIWANIE TCP desktop1:netbios-ssn desktop1:0 NASŁUCHIWANIE TCP desktop1:1132 unused-217017045146.atman.pl:8074 USTANOWIONO TCP desktop1:1173 66.249.93.147:http USTANOWIONO TCP desktop1:1174 ik-in-f104.google.com:http USTANOWIONO TCP desktop1:1028 desktop1:0 NASŁUCHIWANIE UDP desktop1:microsoft-ds *:* UDP desktop1:isakmp *:* UDP desktop1:1031 *:* UDP desktop1:1049 *:* UDP desktop1:4500 *:* UDP desktop1:ntp *:* UDP desktop1:netbios-ns *:* UDP desktop1:netbios-dgm *:* UDP desktop1:1900 *:* UDP desktop1:ntp *:* UDP desktop1:1127 *:* UDP desktop1:1900 *:* co to oznacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Sprawdzasz w IPconfig jakie masz IP , potem wchodzisz na http://www.dslreports.com/whois i sprawdzasz jakie tam jest IP . Jeżeli jest takie samo to masz zewnętrzne IP , a jak w whois masz inne to znaczy że masz IP wewnętrzne . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Napisz jeszcze jakiej zapory uzywasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 systemowy firewall + nod32... porty w emule te co sa to sa otwarte .. juz mi sie nie wyswietla ze jest lowid .. tylko wczoraj.. wiec moze jest ok, jak myslicie? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 lowid wyswietla sie rowniez gdy sa wielkie pingi do serwerow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...