viking34 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Witam! Mam sąsiada który lubi GŁOŚNO słuchac muzyki .Ja mam małe dzieci- byłem u niego w ciągu dwóch miesięcy 7 razy - zawsze po mojej wizycie sciszał,na drugi dzien miał to w .......ie- pytano brzmi:jest jakis prosty układ/urządzenie który zagłusza(niweluje) CD lub wzmacniac z kilku metrów? Nie interesuja mnie odpowiedzi związane z moralnościa i przestrzeganiem prawa - to moja sprawa - szukam układu/urządzenia lub urządzenia które mi umozliwi zagłuszenie/wyciszenie sasiada? p.s - muze zapodaje z kompa na wieże HI-FI (tzw.kostke- tehnics) pozdro Edytowane 8 Stycznia 2007 przez viking34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Raczej nie ma takich urządzeń z tego co się orientuje... Odpowiedzi ewentualnie poszukaj na elektroda.pl. Myśle że jedynym sposobem na uciszenie będą chyba pięści ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Gdyby to byl jednostajny dzwiek mozna by puscic nagranie o takiej samej czestotliwosci tylko o przeciwnym... Cholera jak to bylo :?: W kazdym badz razie w ktoryms autku Lotus montowal urzadzenie audio ktore podczas jazdy niwelowalo dzwiek silnika wchodzacego na obroty [; Tyle ze to byly jednostajne tony [; Teoretycznie gdyby zlozyc sprzet - komputer, dobrej jakosci mikrofon, kolumny i napisac program ktory w czasie rzeczywistym zmienia kierunek fali dzwiekowej... Fiu fiu [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Witam! Mam sąsiada który lubi GŁOŚNO słuchac muzyki .Ja mam małe dzieci- byłem u niego w ciągu dwóch miesięcy 7 razy - zawsze po mojej wizycie sciszał,na drugi dzien miał to w .......ie- pytano brzmi:jest jakis prosty układ/urządzenie który zagłusza(niweluje) CD lub wzmacniac z kilku metrów? Nie interesuja mnie odpowiedzi związane z moralnościa i przestrzeganiem prawa - to moja sprawa - szukam układu/urządzenia lub urządzenia które mi umozliwi zagłuszenie/wyciszenie sasiada? p.s - muze zapodaje z kompa na wieże HI-FI (tzw.kostke- tehnics) pozdro Metoda denna ale skuteczna na upierdliwe osoby: Siły użyj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Kolega nie po to założył temat, żebyście mu podpowiadali taką czynność na którą wpadnie każdy. Więc już tego więcej nie proponujcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Bardzo silny impuls elektromagnetyczny (EMP) niszczy urządzenia znajdujące się w jego zasięgu. Niestety przed tą operacją musiałaby w promieniu działania urządzenia znajdować się tylko wieża (niemożliwe). Innej metody nie widzę. Bardziej realne to wyciszenie ścian od strony sąsiada, ew. spowodowanie zwarcia instalacji, które wyłączy bezpieczniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Ej bez przesady! Ja na to nie wpadlem. Chociaz telefon do spoldzielni, stazy miejskiej, piasek z kuwety kota na wycieraczce... :wink: BTW> Rzuc okiem na temat o zalaniu bo tez traca watek chyba [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 no cóż... dzieki - jeżeli chodzi o pięści,ma ktos nr.tel.kom do Chucka Norisa?przecież wyrażnie pisze,że chodzi mi o rozwiazanie problemu drogą ELEKTRONICZNĄ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 dowiedz się jakiej muzyki niepreferuje cd repeat i na full i wyjazd z rodziną o 20 powrót :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Ja bym pomyslal o rozwaleniu instalacji, w wielu blokach liczniki itp sa przeciez na klatce :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genz Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 ewentulanie mozna isc na ugode i dogadac sie w jakich godzinach bedzie mogl sluchac muzyki (powiedzmy ze 1-2h dziennie)... nie wiem ile sie slucha muzyki bo za nia nie przedpadam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 kup uniwersalnego pilota i sciaszaj mu wieze :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 kup uniwersalnego pilota i sciaszaj mu wieze :lol: Nie przejdzie, piloty sa na podczerwien. Mysle, ze telefon do spoldzielni/zarzadcy lub policji po kilku razach moze przyniesc efekty (jesli gosc nie rozumie w normalny sposob). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Jedynie spółdzielnia - policja nic mu nie zrobi - cisza nocna wtedy nie obowiązuje i jest wolnośc TOmku w swoim domku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Jedynie spółdzielnia - policja nic mu nie zrobi - cisza nocna wtedy nie obowiązuje i jest wolnośc TOmku w swoim domku. Nie do konca, jest pewien limit glosnosci. Nie wiem tez, jak jest z uciazliwoscia - wszystkiego nie mozna robic, nawet u siebie w domu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Przyklady z "zycia wziete": 1. Spoldzielnia - idziesz najpierw do nich nakablowac. Jak nic nie da, to piszesz skarge, mozesz zwerbowac jeszcze paru sasiadow zeby sie podpisali. Od momentu kiedy spoldzielnia wyslala mu upomnienie (pewnie czyms zagrozili) jest cichutko i grzecznie mowi 'dzien dobry' ;) 2. Idziesz na klatke i wykrecasz korki. Tu na dwoje babka wrozyla - moi sasiedzi sie uspokajali na ~tydzien, pozniej zapominali ;) Edytowane 8 Stycznia 2007 przez Ghazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Elektronicznie da się zrobić układ wytwarzający dźwięki w przeciwfazie i eliminujący sygnał - ale baaaardzo lokalnie (interferencja fal). I był schemat urządzenia gdzieś w EP albo PE - to by była metoda "uległościowa". Da się też uszkodzić sprzęt elektroniczny - nie tylko za pom. EMP (jak w filmach s-f), ale także za pomocą odpowiednio wysokiego natężenia pola elektrycznego w pobliżu sprzętu, np. budując tesla coil sporej mocy, niestety problem jest z ograniczeniem kierunku działania i zasięgiem tego urządzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Jesli sasiad mieszka nad Toba,to dogadaj sie z nim w sprawie wyciszenia jego podlogi jakimis matami akustycznymi,i w wiekszosci Twojego sufitu po jego kosztach,inaczej bedziesz zawiadamial spoldzielnie i policje,powiedz ze chcesz zeby obie strony byly zadowolone itp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 http://www.elektroda.net/dla_domu/booster_podczerwony.html http://www.elektroda.net/dla_domu/booster_podczerwony.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 a nie da się w jakiś sposób zakłócić pracy wzmacniacza/cd/tego co odtwarza muze :] tak jak np. telewizora? U mnie w bloku jest tak, że jeśli ktoś włącza odkurzacz, to na tv pojawiają się linie albo zaczyna 'terkotać' ;) Nie da się tak ze sprzętem audio? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Co zakłócania to u mnie jest lekki śnieg na telewizorze jak zbliżę się z golarką elektryczną, już o odkurzaczu czy wiertarce nie wspominając. Warto też mieć wtyczkę w administracji, a nuż koleś zalega z opłatami, czynszem albo płaci za jedną osobę a mieszkają powiedzmy trzy. Może ma piracki soft, mp3, nie płaci abonamentu rtv, nie sprząta po piesku, który biega luzem bez kagańca itp. - przydadzą się dobre układy z dzielnicowym. Miałem natrętów, którzy na klatce palili fajki w wyniku czego okropnie śmierdziało u mnie w mieszkaniu. Po krótkim wywiadze w administracji wspomniałem, że pójdę do administracji na skargę (wspomnę o zaległych rachunkach), a zgodnie z prawem jest zakaz palenia w miejscach zamkniętych pod groźbą kary (postraszyłem policją). Pomogło, fajek już nie palą :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 sprzet audio jest ciezko zaklucic jesli jest to wierza mozna ja wylaczac tylko potrzebny Ci jest model te wierzy i pilot tylko ze wzmocnionym nadawaniem tak by sie przebij przez sciane dzialowa, w akademie skutkuje bardziej elektryczny sposob kabelek w gniazdko albo po prostu bezpieczniki :) policja tez czasami uzywa tego tricku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Najlepiej bezpieczniki wyłączyc i jest luzik, kiedyś imprezowaliśmy u kumpla w bloku, sąsiadka wyłączyła prąd, a my w stanie raczej niekonkretnym zanim się połapaliśmy o co biega to wszyscy zdązyli zasnąć lub wyjść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 nie tylko za pom. EMP (jak w filmach s-f),EMP powstaje przy wybuchu każdego ładunku nuklearnego i nawet podczas zwykłego uderzenia pioruna w trakcie burzy. Zatem nie ma tu nic z science- fiction. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Jest jedna technologia, która to umożliwia. O ile pamiętam nazywa się przeprowadzka. Wycisz ściany - nic nie poradzisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Wyciszenie też niewiele pomaga, moja sąsiadka gra na skrzypcach i jej ściany są wyciszone a i tak słychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Bo sciany i rury sa same w sobie nosnikiem. Wyciszanie pomaga gdy chce sie niwelowac dzwieki otoczenia spoza budynku i chyba mniejsze szumy przy nagrywaniu z samego pomieszczenia [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Jedynie spółdzielnia - policja nic mu nie zrobi - cisza nocna wtedy nie obowiązuje i jest wolnośc TOmku w swoim domku. w swoim domku, a nie mieszkaniu gdzie z kazdej strony sasiadujesz z innymi mieszkaniami ;) zepsucie wiezy temu delikwentowi nic nie pomoze, zaniesie do serwisu i bedziesz mial ze 2tyg spokoju a pozniej na nowo to samo. zalatw to droga dyplomacji, chyba ze Twoj sasiad to typowy polski dres to nie bedzie latwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) heh :) no to podepnę się pod temat - mam sytuację taką że przy moim bloku stoi kościół (a dokładniej między blokami). Mieszkam na 4 piętrze, kościół sięga 3 piętra i ma na dachu diabelskie urządzenie zwane "elektronicznym dzwonem". Cholerstwo jest na wysokości 4 piętra, a okna mam tylko na kościół (odległość od dzwonu ok 50-60m). Byłem w administracji, byłem na policji, jeszcze muszę się tylko do gazety wybrać - nie da się wytrzymać gdy to cholerstwo dzwoni. A wszyscy się kleru boją i kościół usprawiedliwiają... bo to kościół więc nie można. Szlak mnie jasny juz z tym trafia. Chciałbym to cholerstwo zlikwidować jakoś, uszkodzić. Bazooke ktoś ma? ;P Jakieś pomysły? Edytowane 9 Stycznia 2007 przez igomako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 stopery? Akcja zbieranie podpisow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...