Skocz do zawartości
viking34

Zagłuszyc Wieże Hi-hf Ewentualnie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam sąsiada który lubi GŁOŚNO słuchac muzyki .Ja mam małe dzieci- byłem u niego w ciągu dwóch miesięcy 7 razy - zawsze po mojej wizycie sciszał,na drugi dzien miał to w .......ie- pytano brzmi:jest jakis prosty układ/urządzenie który zagłusza(niweluje) CD lub wzmacniac z kilku metrów? Nie interesuja mnie odpowiedzi związane z moralnościa i przestrzeganiem prawa - to moja sprawa - szukam układu/urządzenia lub urządzenia które mi umozliwi zagłuszenie/wyciszenie sasiada?

p.s - muze zapodaje z kompa na wieże HI-FI (tzw.kostke- tehnics)

pozdro

Edytowane przez viking34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby to byl jednostajny dzwiek mozna by puscic nagranie o takiej samej czestotliwosci tylko o przeciwnym... Cholera jak to bylo :?: W kazdym badz razie w ktoryms autku Lotus montowal urzadzenie audio ktore podczas jazdy niwelowalo dzwiek silnika wchodzacego na obroty [; Tyle ze to byly jednostajne tony [; Teoretycznie gdyby zlozyc sprzet - komputer, dobrej jakosci mikrofon, kolumny i napisac program ktory w czasie rzeczywistym zmienia kierunek fali dzwiekowej... Fiu fiu [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Mam sąsiada który lubi GŁOŚNO słuchac muzyki .Ja mam małe dzieci- byłem u niego w ciągu dwóch miesięcy 7 razy - zawsze po mojej wizycie sciszał,na drugi dzien miał to w .......ie- pytano brzmi:jest jakis prosty układ/urządzenie który zagłusza(niweluje) CD lub wzmacniac z kilku metrów? Nie interesuja mnie odpowiedzi związane z moralnościa i przestrzeganiem prawa - to moja sprawa - szukam układu/urządzenia lub urządzenia które mi umozliwi zagłuszenie/wyciszenie sasiada?

p.s - muze zapodaje z kompa na wieże HI-FI (tzw.kostke- tehnics)

pozdro

Metoda denna ale skuteczna na upierdliwe osoby: Siły użyj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo silny impuls elektromagnetyczny (EMP) niszczy urządzenia znajdujące się w jego zasięgu. Niestety przed tą operacją musiałaby w promieniu działania urządzenia znajdować się tylko wieża (niemożliwe). Innej metody nie widzę.

Bardziej realne to wyciszenie ścian od strony sąsiada, ew. spowodowanie zwarcia instalacji, które wyłączy bezpieczniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynie spółdzielnia - policja nic mu nie zrobi - cisza nocna wtedy nie obowiązuje i jest wolnośc TOmku w swoim domku.

Nie do konca, jest pewien limit glosnosci. Nie wiem tez, jak jest z uciazliwoscia - wszystkiego nie mozna robic, nawet u siebie w domu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyklady z "zycia wziete":

1. Spoldzielnia - idziesz najpierw do nich nakablowac. Jak nic nie da, to piszesz skarge, mozesz zwerbowac jeszcze paru sasiadow zeby sie podpisali. Od momentu kiedy spoldzielnia wyslala mu upomnienie (pewnie czyms zagrozili) jest cichutko i grzecznie mowi 'dzien dobry' ;)

2. Idziesz na klatke i wykrecasz korki. Tu na dwoje babka wrozyla - moi sasiedzi sie uspokajali na ~tydzien, pozniej zapominali ;)

Edytowane przez Ghazi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elektronicznie da się zrobić układ wytwarzający dźwięki w przeciwfazie i eliminujący sygnał - ale baaaardzo lokalnie (interferencja fal). I był schemat urządzenia gdzieś w EP albo PE - to by była metoda "uległościowa". Da się też uszkodzić sprzęt elektroniczny - nie tylko za pom. EMP (jak w filmach s-f), ale także za pomocą odpowiednio wysokiego natężenia pola elektrycznego w pobliżu sprzętu, np. budując tesla coil sporej mocy, niestety problem jest z ograniczeniem kierunku działania i zasięgiem tego urządzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli sasiad mieszka nad Toba,to dogadaj sie z nim w sprawie wyciszenia jego podlogi jakimis matami akustycznymi,i w wiekszosci Twojego sufitu po jego kosztach,inaczej bedziesz zawiadamial spoldzielnie i policje,powiedz ze chcesz zeby obie strony byly zadowolone itp ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie da się w jakiś sposób zakłócić pracy wzmacniacza/cd/tego co odtwarza muze :] tak jak np. telewizora? U mnie w bloku jest tak, że jeśli ktoś włącza odkurzacz, to na tv pojawiają się linie albo zaczyna 'terkotać' ;) Nie da się tak ze sprzętem audio? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co zakłócania to u mnie jest lekki śnieg na telewizorze jak zbliżę się z golarką elektryczną, już o odkurzaczu czy wiertarce nie wspominając.

Warto też mieć wtyczkę w administracji, a nuż koleś zalega z opłatami, czynszem albo płaci za jedną osobę a mieszkają powiedzmy trzy. Może ma piracki soft, mp3, nie płaci abonamentu rtv, nie sprząta po piesku, który biega luzem bez kagańca itp. - przydadzą się dobre układy z dzielnicowym.

Miałem natrętów, którzy na klatce palili fajki w wyniku czego okropnie śmierdziało u mnie w mieszkaniu. Po krótkim wywiadze w administracji wspomniałem, że pójdę do administracji na skargę (wspomnę o zaległych rachunkach), a zgodnie z prawem jest zakaz palenia w miejscach zamkniętych pod groźbą kary (postraszyłem policją).

Pomogło, fajek już nie palą :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzet audio jest ciezko zaklucic jesli jest to wierza mozna ja wylaczac tylko potrzebny Ci jest model te wierzy i pilot tylko ze wzmocnionym nadawaniem tak by sie przebij przez sciane dzialowa, w akademie skutkuje bardziej elektryczny sposob kabelek w gniazdko albo po prostu bezpieczniki :) policja tez czasami uzywa tego tricku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej bezpieczniki wyłączyc i jest luzik, kiedyś imprezowaliśmy u kumpla w bloku, sąsiadka wyłączyła prąd, a my w stanie raczej niekonkretnym zanim się połapaliśmy o co biega to wszyscy zdązyli zasnąć lub wyjść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie tylko za pom. EMP (jak w filmach s-f),

EMP powstaje przy wybuchu każdego ładunku nuklearnego i nawet podczas zwykłego uderzenia pioruna w trakcie burzy. Zatem nie ma tu nic z science- fiction.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynie spółdzielnia - policja nic mu nie zrobi - cisza nocna wtedy nie obowiązuje i jest wolnośc TOmku w swoim domku.

w swoim domku, a nie mieszkaniu gdzie z kazdej strony sasiadujesz z innymi mieszkaniami ;) zepsucie wiezy temu delikwentowi nic nie pomoze, zaniesie do serwisu i bedziesz mial ze 2tyg spokoju a pozniej na nowo to samo. zalatw to droga dyplomacji, chyba ze Twoj sasiad to typowy polski dres to nie bedzie latwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh :) no to podepnę się pod temat - mam sytuację taką że przy moim bloku stoi kościół (a dokładniej między blokami). Mieszkam na 4 piętrze, kościół sięga 3 piętra i ma na dachu diabelskie urządzenie zwane "elektronicznym dzwonem". Cholerstwo jest na wysokości 4 piętra, a okna mam tylko na kościół (odległość od dzwonu ok 50-60m). Byłem w administracji, byłem na policji, jeszcze muszę się tylko do gazety wybrać - nie da się wytrzymać gdy to cholerstwo dzwoni. A wszyscy się kleru boją i kościół usprawiedliwiają... bo to kościół więc nie można. Szlak mnie jasny juz z tym trafia. Chciałbym to cholerstwo zlikwidować jakoś, uszkodzić. Bazooke ktoś ma? ;P Jakieś pomysły?

Edytowane przez igomako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi