Sector19 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Witam mam wielki problem !!! Mianowicie MUSZE (to najwazniejsza rzecz)... odzyskac dane z dysku... Dysk uszkodzilem sam... bo w gniezdzie molex zamiast linni 5v dalem 12v, a zamiast 12v - 5v (dysk - Maxtor DiamondMax 9 Plus 80GB UATA133) Teraz Dysk poprostu nie rusza silnik i talerze sie nie kreca... :( :( Kupilem wiec nowy dysk o dokladnie takich samych parametrach (czytaj identyczna plytka elektroniki i wszystkie inne numery) I teraz mam zamiar przelozyc cala elektornike z tego nowego dysku do spalonego... I mam wielki dylemat... Na spalonym dysku byly utworzone 4 partycje ale niestety nie znam ich dokladnego rozmiaru i boje sie ze jak wloze elektronike z nowego dysku w ktorym beda utworzone rowniez 4 partycje ale o ciut innym rozmiarze to wszystkie dane sie skasuja i nie bede mogl ich odzyskac Pomozcie mi z Tym problemem bo w zyciu nie mialem takiego waznego zadania do zrobienia :sad: :sad: :sad: :cry: :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 wkladaj spokojnie , kiedys cos podobnego mialem i po zmianie elektroniki wszystko smigalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 wkladaj spokojnie , kiedys cos podobnego mialem i po zmianie elektroniki wszystko smigalo Nie musze ustawiac wielkosci partycji?? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Nie, bo rozmiary partycji zapisane są na dysku (tj na talerzach) a nie w elektronice. W razie problemów z dostępem do dysków - dziwne nazwy plików lub komunikat, że partycja nie jest sformatowana, użyj programu TestDisk (http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk) Edytowane 8 Stycznia 2007 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 wymienilem elektronike na nowiutka i... te nowa elektornika sie zepsula... (bo wyciagnalem z nowiutkiego dysku ktory sprawdzilem przed wymontowaniem)... Jedyne co sie zmienilo to to ze zasilanie poszlo dalej... i teraz dysk wydaje jakies piski i stuki...;/ HELP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...