Skocz do zawartości
Sector19

Musze Odzyskać Dane Z Dysku Help !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam wielki problem !!!

Mianowicie MUSZE (to najwazniejsza rzecz)... odzyskac dane z dysku...

Dysk uszkodzilem sam... bo w gniezdzie molex zamiast linni 5v dalem 12v, a zamiast 12v - 5v

(dysk - Maxtor DiamondMax 9 Plus 80GB UATA133)

Teraz Dysk poprostu nie rusza silnik i talerze sie nie kreca... :( :(

Kupilem wiec nowy dysk o dokladnie takich samych parametrach (czytaj identyczna plytka elektroniki i wszystkie inne numery)

I teraz mam zamiar przelozyc cala elektornike z tego nowego dysku do spalonego...

I mam wielki dylemat...

Na spalonym dysku byly utworzone 4 partycje ale niestety nie znam ich dokladnego rozmiaru i boje sie ze jak wloze elektronike z nowego dysku w ktorym beda utworzone rowniez 4 partycje ale o ciut innym rozmiarze to wszystkie dane sie skasuja i nie bede mogl ich odzyskac

Pomozcie mi z Tym problemem bo w zyciu nie mialem takiego waznego zadania do zrobienia :sad: :sad: :sad: :cry: :cry: :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, bo rozmiary partycji zapisane są na dysku (tj na talerzach) a nie w elektronice.

W razie problemów z dostępem do dysków - dziwne nazwy plików lub komunikat, że partycja nie jest sformatowana, użyj programu TestDisk (http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk)

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wymienilem elektronike na nowiutka i... te nowa elektornika sie zepsula... (bo wyciagnalem z nowiutkiego dysku ktory sprawdzilem przed wymontowaniem)...

Jedyne co sie zmienilo to to ze zasilanie poszlo dalej... i teraz dysk wydaje jakies piski i stuki...;/ HELP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi