Dael... Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 witam mam procka jak w temacie na plycie msi... wczoraj aktualizowalem bios poprzez live update chcialem go przetaktowac w dol, czy wystarczyl radiotor na nim... niestety nie moge/nie potrafie w zaden sposob tego zrobic.... przestawielm fsb na 100Mhz i na tym zakonczyla sie moja przygodo z przetaktowywaniem... znalazlem jeszcze miejsca gdzie w biosie mozna ustawic mnoznik dla procka... cpu-z podaje ze jest ustawiony 15x w biosie mam tylko opcje 7x-13x co ciekawe moge sobie przestawiac na dowolna wartosc, a procek po zapisaniu i restarcie i tak pracuje nadal na ~1500Mhz... 15x100Mhz... moze ktos mial podobne problemy z plytami msi...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Sprawdź, czy na płycie nie ma jakiejś zworki odpowiadającej za ogólnie pojęte "przetaktowywanie" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Prawdopodobnie masz zablokowany mnożnik. Athlony wyprodukowane po 39 tygodniu podajrze 2003 roku mają zablokowany mnożnik. btw Jak chcesz zmniejszyc temperaturę procka to obniż napięcie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Kluczową sprawą jak napisał ziomalek jest data produkcji procka. Mam taki sam z 22 tyg. 2003r. i chodzi sobie jak widać w podpisie 12.5 x 176, zamiast standardowych 15x133 ! Jak będziesz wiedział tydzień produkcji, to Ci napiszę jak zmienić zakres mnożnika na 5-12.5 , taki właśnie mam u siebie. Oznaczenie mojego CPU to : AXDA 2400 DKV3C 9855174270028 AIUHB 0322 RPEW , 0322 -> rok 2003, tydzień 22. Pozdr. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...