andriu Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Dodge Tomahawk Dane techniczne: Nadwozie: jednoosobowe, odkryte Dlugosc: 2591 mm Szerokosc: 704 mm Wysokosc: 937 mm Rozstaw osi: 1930 mm Rozstaw kól: 222/245 mm (przód/tyl) Wysokosc siedzenia: 737 mm Przeswit od ziemi: 76 mm Waga: 680 kg Rozlozenie masy: 49/51 % (przód/tyl) Zbiornik paliwa: 12,5 litra Silnik: 10-cylindrowy typu V (kat 90 stopni) Chlodzenie: ciecza Pojemnosc: 8277 ccm Moc: 500 KM (372 kW) przy 5600 obr/min Moment obrotowy: 712 Nm przy 4200 obr/min Obroty maksymalne: 6000 obr/min Przekladnia: sekwencyjna, dwustopniowa Przelozenia: 1. 18:38, 2. 23:25 Przyspieszenie: od 0-100 km/h w 2,6 sekundy Predkosc maksymalna: prawie 643 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 to ma ponoc silnik od vipera.... musze sobie kupic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Szybkie to to moze i jest ale cos mi sie nie wydaje zeby sie mozna skladac w zakrety tak jak na normalnym motrze. To bardziej pasuje na dragstrera albo na autostrade. A pozatym nie wyjdzie pwenie poza faze prototypu a jak wyjdzie to kto to kupi ( Cena !!! ) Pewnie amerykance bo oni lubia wszystko co ma wielki silnik. A na jednym zbiorniku to anwet setki nie przejedzie. No ale i tak niezle sie postarali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Szybkie to to moze i jest ale cos mi sie nie wydaje zeby sie mozna skladac w zakrety tak jak na normalnym motrze. To bardziej pasuje na dragstrera albo na autostrade. A pozatym nie wyjdzie pwenie poza faze prototypu a jak wyjdzie to kto to kupi ( Cena !!! ) Pewnie amerykance bo oni lubia wszystko co ma wielki silnik. A na jednym zbiorniku to anwet setki nie przejedzie. No ale i tak niezle sie postarali. w zakręty wchodzi tak samo jak zwykły motocykl, jedno koło sie unosi a drugie opuszcza odpowiednio do nachylania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[yarazz] Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 A mozna tym latać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 "]A mozna tym latać? dorób skrzydełka i polecisz napewno, w końcu tem motocykl jest w stanie wyciągnąć ponad połowę prędkości dźwięku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 No dobra. Kola sie podnosza na zakrentach ale waga i tak jest zabojcza wiec nadal smiem twierdzic ze zwinnosc tego wynalazku mozna porownac do czolgu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 No dobra. Kola sie podnosza na zakrentach ale waga i tak jest zabojcza wiec nadal smiem twierdzic ze zwinnosc tego wynalazku mozna porownac do czolgu. czego sie spodziewasz, sam silnik 8 litrowy V10 pewnie warzy z 600 kilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzeń Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 ciekawe czy wbijają w dowód rejestracyjny od razu "dawce organów " mówiąc krótko nie podoba mi sie : :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Istny batcickle (czy jak to sie nazywalo). Ciekawe jak czlowiek ma sie utrzymac na tym zlomie przy predkosci 500km/h a zreszta jakiego czasu i odleglosci potrzeba aby sie rozpedzic do maksymalnej predkosci. Wolalbym CBR900 ZZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Wolałbym ten silnik w jego oryginalnym nadwoziu Vipera. Boje się motocykli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[yarazz] Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Ja wole Enduro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Gdy byłem w Kanadzie to siedziałem na HOSS BOSSIE, IMHO potwór A to jest zrzyna HOSSBOSSA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 fajny motorek gdyby nie ograniczenia aerodynamiczne to byłby w stanie pojechać z prędkością 600 km/h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Chyba na slonym jeziorze. Albo pustej autostradzie z kierowca przyklejonym albo przybitym do fotela :)Chyba na slonym jeziorze. Albo pustej autostradzie z kierowca przyklejonym albo przybitym do fotela :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Zbiornik 12,5 litra - ciekawe czy jak ktoś ma daleko do sklepu po bułki to ile razy po drodze musi tankować :D:D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Nie podoba mi się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Ochyda :|. Enduro rOx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masło Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Ten motor to lekka przesada .Nie wyobrazam sobie jazdy na nim . Za duza moc do opanowania . Kolejny przyklad amerykanskiej motoryzacji: ciezke z duza moca i paliwozerne .Jednak wyglad jest powalajacy ,rodem z filmow SF. Ja tam wole swoja piłe ,ktora jezdze w sezonie (Yamaha YZF-R1). Pozdrawiam wszystkich milosnikow zarowno 2 jak i 4 kółek . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Gdy byłem w Kanadzie to siedziałem na HOSS BOSSIE, IMHO potwór A to jest zrzyna HOSSBOSSA Po pierwsze BOSS HOSS PO drugie boss hoss to jest cruiser a to jakis scigacz. Mi sie to moto w ogoel nie podoba... ze scigaczy wolalbym nowa Honde crb900rr fireblade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Fajnie, i ma WC ;) Ciekawe czy jeśli założyć na to FC to pociągnie więcej :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 nie wyglada ladnie. za to koła ma zajebiste i wątpie zeby ktos nim 600km/h gnał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Ludzie, samoloty ATR-42 i ATR-72 latające w eurolocie wyciągają niecałe 600km/h. Bałbym się wsiąść na coś takiego, a co dopiero przejechać się!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Chyba jab bedziesz jezdzil z przyczepka-cysterna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Czytałem o nim - pruje 650 km/h czyli ponad 400 mil/h. Mi sie podoba- szczególnie, gdyby taki motorek wykorzystać w jakimś filmie s-f. PS- to coś ma 4 koła i nie jest motorem, ale samochodem - tak go zaklasyfikowano 8) PS2- w 4x4 ( taki program) - koleś totalny amator dostał do jazdy Vipera - to nie ruszał z 1, ale 2 i 3- bo sprzet bez dodania gazu sie sam rozpędzał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Czy mi się wydaje- wał kardana jest przeżucony na przód?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Ludzie, samoloty ATR-42 i ATR-72 latające w eurolocie wyciągają niecałe 600km/h. Bałbym się wsiąść na coś takiego, a co dopiero przejechać się!! a ja wręcz przeciwnie, moim marzeniem jest przejechanie sie na takiej maszynie :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Czy mi się wydaje- wał kardana jest przeżucony na przód?!nie, z przodu to tak wygląda, to nie jest wał kardana tylko konstrukcja umożliwiająca wykładanie sie na zakretach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 pewnie ze bym sie chciał na czymś takim przejechać :) jak ktoś oglądał Akire to wie o co mi chodzi :) eh.... ;) i wcale sie nie musze rozpedzac do 600.. sama świadomość takiej możliwości mi wystarczy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 yyyyy.... to ja już wole moją starą MZ-tkę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...