Skocz do zawartości
andriu

Coś dla fanów motocykli

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dodge Tomahawk

Dane techniczne:

Nadwozie: jednoosobowe, odkryte

Dlugosc: 2591 mm

Szerokosc: 704 mm

Wysokosc: 937 mm

Rozstaw osi: 1930 mm

Rozstaw kól: 222/245 mm (przód/tyl)

Wysokosc siedzenia: 737 mm

Przeswit od ziemi: 76 mm

Waga: 680 kg

Rozlozenie masy: 49/51 % (przód/tyl)

Zbiornik paliwa: 12,5 litra

Silnik: 10-cylindrowy typu V (kat 90 stopni)

Chlodzenie: ciecza

Pojemnosc: 8277 ccm

Moc: 500 KM (372 kW) przy 5600 obr/min

Moment obrotowy: 712 Nm przy 4200 obr/min

Obroty maksymalne: 6000 obr/min

Przekladnia: sekwencyjna, dwustopniowa

Przelozenia: 1. 18:38, 2. 23:25

Przyspieszenie: od 0-100 km/h w 2,6 sekundy

Predkosc maksymalna: prawie 643

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie to to moze i jest ale cos mi sie nie wydaje zeby sie mozna skladac w zakrety tak jak na normalnym motrze. To bardziej pasuje na dragstrera albo na autostrade. A pozatym nie wyjdzie pwenie poza faze prototypu a jak wyjdzie to kto to kupi ( Cena !!! )

Pewnie amerykance bo oni lubia wszystko co ma wielki silnik. A na jednym zbiorniku to anwet setki nie przejedzie. No ale i tak niezle sie postarali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie to to moze i jest ale cos mi sie nie wydaje zeby sie mozna skladac w zakrety tak jak na normalnym motrze. To bardziej pasuje na dragstrera albo na autostrade. A pozatym nie wyjdzie pwenie poza faze prototypu a jak wyjdzie to kto to kupi ( Cena !!! )  

Pewnie amerykance bo oni lubia wszystko co ma wielki silnik. A na jednym zbiorniku to anwet setki nie przejedzie. No ale i tak niezle sie postarali.

w zakręty wchodzi tak samo jak zwykły motocykl, jedno koło sie unosi a drugie opuszcza odpowiednio do nachylania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten motor to lekka przesada .Nie wyobrazam sobie jazdy na nim . Za duza moc do opanowania . Kolejny przyklad amerykanskiej motoryzacji: ciezke z duza moca i paliwozerne .Jednak wyglad jest powalajacy ,rodem z filmow SF. Ja tam wole swoja piłe ,ktora jezdze w sezonie (Yamaha YZF-R1). Pozdrawiam wszystkich milosnikow zarowno 2 jak i 4 kółek .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy byłem w Kanadzie to siedziałem na HOSS BOSSIE, IMHO potwór 

A to jest zrzyna HOSSBOSSA

Po pierwsze BOSS HOSS

PO drugie boss hoss to jest cruiser a to jakis scigacz.

Mi sie to moto w ogoel nie podoba... ze scigaczy wolalbym nowa Honde crb900rr fireblade.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem o nim - pruje 650 km/h czyli ponad 400 mil/h. Mi sie podoba- szczególnie, gdyby taki motorek wykorzystać w jakimś filmie s-f.

PS- to coś ma 4 koła i nie jest motorem, ale samochodem - tak go zaklasyfikowano 8)

PS2- w 4x4 ( taki program) - koleś totalny amator dostał do jazdy Vipera - to nie ruszał z 1, ale 2 i 3- bo sprzet bez dodania gazu sie sam rozpędzał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, samoloty ATR-42 i ATR-72 latające w eurolocie wyciągają niecałe 600km/h. Bałbym się wsiąść na coś takiego, a co dopiero przejechać się!!

a ja wręcz przeciwnie, moim marzeniem jest przejechanie sie na takiej maszynie :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi