JuniaQ Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Wkaladam plyte do napedu pokazuje sie ekran startowy jak sie nacisnie "ESC" to pokazuje ze laduje sterowniki i wszystko pieknie wyglada, wykrywa kolejne komponety w tym dysk twardy na SATA a nie wykrywa DVD na SATA :(. Probowalem startowac instalacje z tym acpi=off i reszte, te bezpieczne i jakies tam jeszcze jedno, nic to nie dalo za karzdym razem pokazuje ze "niema plyty w napedzie". I zaczyna sie proces instalacji recznej. gdzie moge wybierac dodatkowe pakiety, itd. Plyta jest napewno dobra bo z niej instalowalem u kolegi na nagrywarce "ATA", moja nagrywarka tesz jest w pozadku bo na codzien na niej nagrywam itd na windows XP. Plyta główna to MSI K9N Platinum w czym jest problem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Prawdopodobnie musisz ręcznie załadować moduł odpowiedzialny za kontroler, pod który podpięte jest DVD. Ja musiałem zrobić podobnie, tyle, że u mnie nie wykrywało DVD (IDE) na Jmicronie oraz HDD na AHCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniaQ Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 ladowalem moduly: pata jmicron AHCI SATA DRIVER bo gdzies komus to dzialalo na innej plycie ale umnie nic to nie dalo :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Sprawdź najpierw jak nazywa się ów kontroler (instrukcja obsługi płyty), a później załaduj odpowiedni moduł. W twoim wypadku nie koniecznie musisz mieć kontroler Jmicrona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniaQ Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 wedlug instrukcji za SATA jest odpowiedzialny Nforce niema zadnego dodatkowego kontrolera wyszczegolnionego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...