tomeczeks23 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 czy pociagnie net24 6 mb jesli na tej samej ulicy mamy dsl tp 4 mb? (dsl tp jest podpiety do fizycznie tej samej skrzynki co moj telefon). <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) taki ciemny jesteś, czy tylko takiego udajesz ?? zadzwoń SE na infolinie 0801802803 i się spytaj :] trudne ?? Edytowane 8 Stycznia 2007 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeczeks23 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 taki ciemny jesteś, czy tylko takiego udajesz ?? zadzwoń SE na infolinie 0801802803 i się spytaj :] trudne ?? :angry: ciemny nie jestem, dzwoniłem! technicznie możliwe ale czy to oznacza, że pójdzie np. 100 mbit gdyby taki był oferowany? <_< :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 sorry, że tak napisałem :], ale co ja wróżka jestem ?? jak zadzwoniłeś i powiedzieli ci, że technicznie możliwe jest to jaki masz problem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeczeks23 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 sorry, że tak napisałem :], ale co ja wróżka jestem ?? jak zadzwoniłeś i powiedzieli ci, że technicznie możliwe jest to jaki masz problem ?? a czy oni drogi panie wiedza po podaniu jedynie numeru telefonu jaka jest jakość linii telefonicznej? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Tak ? LOL a co my jestesmy wrozki i mamy wiedziec lepiej od twojego providera i zarazem od wlascieciela tej sieci ? Zastanow sie co piszesz. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeczeks23 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Tak ? LOL a co my jestesmy wrozki i mamy wiedziec lepiej od twojego providera i zarazem od wlascieciela tej sieci ? Zastanow sie co piszesz. Pozdrawiam no i jak mowilem, baba na infolinii netii powiedziala ze owszem mozliwosci technicznie co do samej uslugi sa ale co do szybkosci nie... a na infolinii tp powiedzieli ze trzeba zaiwaniac do telepunktu i zlozyc wniosek o przeprowadzenie testow linii.... dlatego wlasnie zadalem to glupie dla co po niektorych pytanie.. to moze jakis madry czlek odpowie o ile musza byc lepsze parametry linii aby zwazywszy na fakt ze idzie 4 mbit bez problemu, poszlo takze 6 mbit? :blink: czy to duze sa roznice czy raczej nie powinienem sie przejmowac? Obydwa kable (ten do providera z 4 mbit i do mojej chaty ida z tej samej puszki na slupie..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 wszystkie potrzebne info znajdziesz tutaj :] http://forum.neostrada.info/viewtopic.php?...asc&start=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Jak szybki internet mozesz zalozyc w tepsie lub w netii (jezeli mowo o internecie ADSL lub DLS poprzez kable tepsy) zalezy od tego jak daleko jestes od centrali a nie od puszki na slupie. Im dalej od centrali tym wieksze szumy na linii i gorszy sygnal. wiec nic tylko bic do tepsy aby przeprowadzila potrzebne testy linii. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Więc tak - jeśli masz centrale na ulicy to najprawdopodobniej możesz mieć. Liczy się odległość, radzę dobrze zaznajomić się z standardem ADSL1.1. Co do wszystkich mądrych odsyłających na infolinię - na infolinii/w telepunkcie sprawdzają tylko czy początek danego numeru (np 0-58-551-xx-xx) jest przypisany do jakiejś szafy ADSL. I nic więcej - ani odległości, ani parametrów linii, nic. To wszystko może być przeprowadzone przez montera lub gdy jest synchronizacja modemu/routera z centralą. Ale tak jak mówiłem - jeśli masz centrale na swojej ulicy w odległości mniejszej niż 2-1,5km to nie powinno być przeszkód, a nawet jeśli monter odpisze ze za daleko (możesz być podpięty do innej szafy, duuużo dalszej) to można złożyć zamówienie na przepięcie do najbliższej szafy. Co do parametrów linii... Jak najlepsze :) Generalnie jak najmniejsze tłumienie (max 30 dB bodajże) i jak najlepszy odstęp szumu od sygnału (bodajże minimum 20dB). Na takich powinno już śmigać. Edytowane 9 Stycznia 2007 przez igomako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Więc tak - jeśli masz centrale na ulicy to najprawdopodobniej możesz mieć. Liczy się odległość, radzę dobrze zaznajomić się z standardem ADSL1.1. Co do wszystkich mądrych odsyłających na infolinię - na infolinii/w telepunkcie sprawdzają tylko czy początek danego numeru (np 0-58-551-xx-xx) jest przypisany do jakiejś szafy ADSL. I nic więcej - ani odległości, ani parametrów linii, nic. To wszystko może być przeprowadzone przez montera lub gdy jest synchronizacja modemu/routera z centralą. Ale tak jak mówiłem - jeśli masz centrale na swojej ulicy w odległości mniejszej niż 2-1,5km to nie powinno być przeszkód, a nawet jeśli monter odpisze ze za daleko (możesz być podpięty do innej szafy, duuużo dalszej) to można złożyć zamówienie na przepięcie do najbliższej szafy. Co do parametrów linii... Jak najlepsze :) Generalnie jak najmniejsze tłumienie (max 30 dB bodajże) i jak najlepszy odstęp szumu od sygnału (bodajże minimum 20dB). Na takich powinno już śmigać. Ja mam netie 6 mb i mi wywala jak np dzwonie z telefonu,albo ktoś do mnie,cholera wiecie co moge z tym zrobic?Na infolinii neti nikt nie odbiera :/ Po za tym jak wy sprawdzacie te szumy?jak moge to zrobić?jakis porgramik ?To bym sprawdzil i podał wam.Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Więc tak - jeśli masz centrale na ulicy to najprawdopodobniej możesz mieć. Liczy się odległość, radzę dobrze zaznajomić się z standardem ADSL1.1. Co do wszystkich mądrych odsyłających na infolinię - na infolinii/w telepunkcie sprawdzają tylko czy początek danego numeru (np 0-58-551-xx-xx) jest przypisany do jakiejś szafy ADSL. I nic więcej - ani odległości, ani parametrów linii, nic. To wszystko może być przeprowadzone przez montera lub gdy jest synchronizacja modemu/routera z centralą. Ale tak jak mówiłem - jeśli masz centrale na swojej ulicy w odległości mniejszej niż 2-1,5km to nie powinno być przeszkód, a nawet jeśli monter odpisze ze za daleko (możesz być podpięty do innej szafy, duuużo dalszej) to można złożyć zamówienie na przepięcie do najbliższej szafy. Co do parametrów linii... Jak najlepsze :) Generalnie jak najmniejsze tłumienie (max 30 dB bodajże) i jak najlepszy odstęp szumu od sygnału (bodajże minimum 20dB). Na takich powinno już śmigać. Człowieku co ty wypisujesz; nie wprowadzaj ludzi w błąd; nie ma czegoś takiego jak jakaś szafa ADSL; po drugie tłumiennośc wynika z odległości; ważny jest odstęp sygnał szum; można mieć tłumienność nawet 60 decybeli ale przy dobrym s-szumie będzie dobrze chodzić. Jak coś tam dzwoni ale nie w tym kościele to daruj sobie. Po trzecie nie zawsze można "przepiąc do innej szafy" i zależy co masz na myśli mówiąc szafa bo w tym wypadku to też jest różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 tomeczeks23: ta skrzynka to jest pewnie głowica, ona nic nie ma z tym wspolnego, liczy sie gdzie masz centrale a nie szafe i glowice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...