KAMILcom Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 a moze chcesz wymienic ininifty na ninije :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Nie podchodze do sprawy tak, zeby mialo mu to starczyć aż wymyślą ośmio rdzeniowe procki. Tylko zeby nie wydał za dużo kasy a zeby miał cisz i dobre wiatry ;)Przy wersji X1 faktycznie jest bardzo cicho, ale wiatrów dobrych mieć nie będzie. Przy X2 przewiew całkiem słuszny (normalny w tej klasie), ale hałas już równie wysoki jak w przypadku rzeczonych Akas, Coolinków itp.. Za wentylki na lozyskach, zeby mieć taką wydajność/cisza zaplaciłby trochę więcej :) Akurat te wentylatory się tak szybko nie zatrą. pozdro. A ktoś napisał, że wentylatory na ślizgowym łożysku się szybko zatrą? :rolleyes: Ślizgowe łożysko, o ile było dobrze transportowane i jest wysokiej jakości, to zysk w postaci ciszy przez pierwsze miesiące użytkowania. Ale też nie zupełnej - generalnie łożysko jest nieco cichsze, a i to zależy od jakości wykonania. Poza tym jest tańsze w produkcji. Z czasem jednak traci na kulturze pracy - dużo szybciej niż kulkowe. Tylko to miałem na myśli pisząc, że wolę wentylatory na łożysku kulkowym. W takiej kofiguracji zapewnił byś sobie niezapomniane wrażenia dymne. To jak by 126p, ciągnąć 6 przyczepek po 10ton każda. Da radę?Oczywiście :) Mam panel na cztery wiatraki, do którego podłączonych jest 8 wentylatorów, z czego 3 są podłączone do jednej wtyczki 3pin poprzez taki rozdzielacz. A może i więcej. Mój Fiacik daje sobie radę :rolleyes: Sądzę więc, że Pentagram da radę 4 wentylatorom :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...