Skocz do zawartości
karwiin

Wiatraki W Obudowie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie podchodze do sprawy tak, zeby mialo mu to starczyć aż wymyślą ośmio rdzeniowe procki. Tylko zeby nie wydał za dużo kasy a zeby miał cisz i dobre wiatry ;)

Przy wersji X1 faktycznie jest bardzo cicho, ale wiatrów dobrych mieć nie będzie. Przy X2 przewiew całkiem słuszny (normalny w tej klasie), ale hałas już równie wysoki jak w przypadku rzeczonych Akas, Coolinków itp..

Za wentylki na lozyskach, zeby mieć taką wydajność/cisza zaplaciłby trochę więcej :)

Akurat te wentylatory się tak szybko nie zatrą.

pozdro.

A ktoś napisał, że wentylatory na ślizgowym łożysku się szybko zatrą? :rolleyes:

Ślizgowe łożysko, o ile było dobrze transportowane i jest wysokiej jakości, to zysk w postaci ciszy przez pierwsze miesiące użytkowania. Ale też nie zupełnej - generalnie łożysko jest nieco cichsze, a i to zależy od jakości wykonania. Poza tym jest tańsze w produkcji. Z czasem jednak traci na kulturze pracy - dużo szybciej niż kulkowe. Tylko to miałem na myśli pisząc, że wolę wentylatory na łożysku kulkowym.

W takiej kofiguracji zapewnił byś sobie niezapomniane wrażenia dymne. To jak by 126p, ciągnąć 6 przyczepek po 10ton każda. Da radę?

Oczywiście :)

Mam panel na cztery wiatraki, do którego podłączonych jest 8 wentylatorów, z czego 3 są podłączone do jednej wtyczki 3pin poprzez taki rozdzielacz. A może i więcej. Mój Fiacik daje sobie radę :rolleyes:

Sądzę więc, że Pentagram da radę 4 wentylatorom :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi