Skocz do zawartości
Rezystor

Sfajczyłem Starego Lapka:(

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno pisałem, że miałem zamiar odświeżyć nieco moją Toshibę Satellite 2540 z procem AMD K-6 2 taktowanego zegarem 333 MHz :lol: więc kupiłem za grosze AMD K-6 2+ 475 MHz. No więc rozkręciełm jak na domorosłego mechanika przystało obudowę i włożyłem procka, poskręcałem wszystko jak należy, odpalam, a tam słyszę komp zaskakuje (tzn słychać jak się załącza na styku)i ...nic cisza jak makiem zasiał, czy wie ktoś co się stało???, dysk, pamięć w porządku bo sprawdzałem na innym, hmmm czy ktoś wie czy jakieś zabezpieczenie termiczne się zrypało czy jak? może zrobić jakiś reset kompa???? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie świeć nad jego procesorem...:) A tak powaznie, jaki jest efekt po wroceniu do starego CPU? tez nic?

Chodzi o to , że chyba sfajczyła się płyta, bo ani na jednym ani na drugim nie hula, ale dziwne, ze diody się pala jakby było wszystko w porządku :unsure: a może wyjąć baterię podtrzymujacą bios na parę minut? bladego pojęcia nie mam :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to , że chyba sfajczyła się płyta, bo ani na jednym ani na drugim nie hula, ale dziwne, ze diody się pala jakby było wszystko w porządku :unsure: a może wyjąć baterię podtrzymujacą bios na parę minut? bladego pojęcia nie mam :oops:

W tym momęcie możesz próbować już wszystkiego...

Pozdrawiam

Poznaniak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdziłeś na starym procu? bo ten nowy zachowuję się jakby był pełnosprawny inaczej

Oczywiście, że sprawdziłem (nie hula teraz na żadnym) dobra pogrzebie jeszcze i dam znać, może faktycznie wyjęcie bakterii pomoże (wrr tylko dostać się do procka = pół godziny śrubokrętologii) :D

Aha niech ktoś mi powie, czy reset przy włączniku to odpowiednik CLEAR CMOS w kompie stacjonarnym??????????????

Edytowane przez Rezystor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi