Rezystor Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Niedawno pisałem, że miałem zamiar odświeżyć nieco moją Toshibę Satellite 2540 z procem AMD K-6 2 taktowanego zegarem 333 MHz :lol: więc kupiłem za grosze AMD K-6 2+ 475 MHz. No więc rozkręciełm jak na domorosłego mechanika przystało obudowę i włożyłem procka, poskręcałem wszystko jak należy, odpalam, a tam słyszę komp zaskakuje (tzn słychać jak się załącza na styku)i ...nic cisza jak makiem zasiał, czy wie ktoś co się stało???, dysk, pamięć w porządku bo sprawdzałem na innym, hmmm czy ktoś wie czy jakieś zabezpieczenie termiczne się zrypało czy jak? może zrobić jakiś reset kompa???? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybermar Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Panie świeć nad jego procesorem...:) A tak powaznie, jaki jest efekt po wroceniu do starego CPU? tez nic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Panie świeć nad jego procesorem...:) A tak powaznie, jaki jest efekt po wroceniu do starego CPU? tez nic? Chodzi o to , że chyba sfajczyła się płyta, bo ani na jednym ani na drugim nie hula, ale dziwne, ze diody się pala jakby było wszystko w porządku :unsure: a może wyjąć baterię podtrzymujacą bios na parę minut? bladego pojęcia nie mam :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Chodzi o to , że chyba sfajczyła się płyta, bo ani na jednym ani na drugim nie hula, ale dziwne, ze diody się pala jakby było wszystko w porządku :unsure: a może wyjąć baterię podtrzymujacą bios na parę minut? bladego pojęcia nie mam :oops:W tym momęcie możesz próbować już wszystkiego... Pozdrawiam Poznaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 sprawdziłeś na starym procu? bo ten nowy zachowuję się jakby był pełnosprawny inaczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) sprawdziłeś na starym procu? bo ten nowy zachowuję się jakby był pełnosprawny inaczej Oczywiście, że sprawdziłem (nie hula teraz na żadnym) dobra pogrzebie jeszcze i dam znać, może faktycznie wyjęcie bakterii pomoże (wrr tylko dostać się do procka = pół godziny śrubokrętologii) :D Aha niech ktoś mi powie, czy reset przy włączniku to odpowiednik CLEAR CMOS w kompie stacjonarnym?????????????? Edytowane 9 Stycznia 2007 przez Rezystor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucasp Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Raczej nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...