The SainT Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Socket A MOBO: Asus A7N8X-E Deluxe CPU: AMD Athlon Barton 2600+ (166x11.5 @ 1.6 ~ 1.75V) GPU: Abit R9550vGURU(300@539mhz/400@617mhz) wkrotce -> GF 7600GS (400/1000) DDR: 2x512 kingston Mam jakis Feel 350W i chce zmienic bo wydaje mi sie ze sa drobne skoki napiec, nie mam jak sprawdzic, ale np, jak wylacze komputer, swieci mi sie myszka, diody na klawiaturze i dioda na plycie, poza tym stara grafika (abit radeon 9550 turbo vguru) zaczela sie sypac. Dodam iz chcialbym kupic juz cos "na lata" czyli zeby przy zmianie podzespolow zostawic zasilacz i przesiasc sie na cos mocniejszego, np C2D. Myslalem o Chieftec 450W GPS-450AA-101A co wy na to ? Edytowane 8 Stycznia 2007 przez The SainT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Ile masz na to kasy ?? Ale do tego zestawu i na przyszlosc w cenie zblizonej do tego szefa to chyba tylko Huntkey 350AP zostaje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 kupilem juz chiefteca :P moze nie bedzie na przyszlosc ale :P jakos ogarnie :P dzieki temat do kosza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7600gs Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 "jakoś ogarnął" to by i fortron za niecałe 40 zł - sory jezeli się wtrącam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 hmmmm.. nie ma problemu :P kazda pomoc mile widziana tylko mam takie jedno pytanie. Otóż przeszukałem allegro.pl i inne i nigdzie nie znalazłem fortrona za 40zl... są za 25zł ale 250W a nie 300 nie mówiąc już o 350W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Mam jakis Feel 350W i chce zmienic bo wydaje mi sie ze sa drobne skoki napiec, nie mam jak sprawdzic, ale np, jak wylacze komputer, swieci mi sie myszka, diody na klawiaturze i dioda na plycie,hehe to nie kwestia zasilacza a plyty glownej :lol: niektory plyty poprostu tak maja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 i tu sie mylisz. na chieftecu nic nie swieci. hm.. czyli mam myslec ze plyta glowna uszkodzila mi 2 HDD ?, bo przez takie skoki napiec mam mnostwo bledow logicznych a błędy logiczne jak wiadomo są podczas zapisu danych, a zapis danych jak wiadomo odbywa sie "magnetycznie", a igla magnetyczna jak wiadomo :P jest bardzo czuła na skoki napiecia, co z tym idzie droga dedukcji byl to zasilacz. Po zmianie na szefa zauwazylem iz grafika dziala stabilnie na 540/627 mhz gdzie na feelu szalała a na MC 300W w miare OK. co do plyty moja plyta nigdy nie swiecila po zmianie na Feela zaczely sie problemy.. ale mam już to za sobą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7600gs Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 http://www.allegro.pl/item152262735_zasila...arancja_fv.html we Wrocku na Grabiszyńskiej 85 można od ręki taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 hmmm moze zasilacz odcina po wylaczeniu +5vsb...generalnie na mojej plycie bez roznicy jaki mam zasilacz i tak swieci :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...