Skocz do zawartości
Aurora001

Jakie łyżwy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zima jest jak kazdy widzi a wedlug synoptykow utrzyma sie to jeszcze przez jakis czas wiec niestety nie mam co marzyc o nartkach w najblizszym czasie. Musze wiec znalezc sobie nowe zajecie na zime oprocz roweru a raczej powrocic do lyzwiarstwa.

Dawno dawno temu jeszcze za czasow jak bylem malym szkrabem jezdzilem na figurowkach i musze przyznac ze z tego co pamietam robilem cuda :P No nie wazne, jezdzilem bardzo dobrze. Lecz niestety moja przygoda z lyzwami skonczyla sie jakies 10 lat temu. Jeszcze potem byly rolki i dosc agresywna jazda na rampie ale to tez przeszlosc.

I tu pojawia sie moje 1sze pytanie do osob ktore maja wieksze doswiadczenie w temacie. Zastanawiam sie nad powrotem do figurowek ale staram sie rozwazyc zakup hokejowek. Tu jest moj 1szy problem.

Druga sprawa jest potrzebuje porad jak, co i gdzie kupowac. Na co zwracac uwage etc. Nie lubie kupowac kota w worku i nie mam zaufania do sprzedawcow.

Zeby troche ulatwic zadanie, potrzebuje łyżw raczej dla bardziej zaawansowanego uzytkownika, nie bede miec problemow z powrotem na tafle jak i opanowaniu 'sztuki' jazdy na nowo.

Dodam tylko ze bede jezdzil raczej sporadycznie w weekendy, jazda rekreacyjna ale biore pod uwage jakies bardziej widowiskowe rzeczy ale raczej nie mam na mysli skakania.

Oczekuje czegos naprawde wygodnego w uzytkowaniu.

PS. Jesli to istotne, mam raczej waska stope chociaz podejzewam ze z lyzwami jest jak butami narciarskimi :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehs.. podczepiam się z pytaniem ;]

Byłem wczoraj na lodowisko pierwszy raz w życiu i strasznie mi sie spodobało [;

Całkowity początkujące jestem i chce moje pierwsze łyżwy - szczerze to wolałbym aby była najprostsze i najtansze - bo nie trzeba mi jakichs pro ;>

Które więc wybrac?

LINK1

LINK2

LINK3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehs.. podczepiam się z pytaniem ;]

Byłem wczoraj na lodowisko pierwszy raz w życiu i strasznie mi sie spodobało [;

Całkowity początkujące jestem i chce moje pierwsze łyżwy - szczerze to wolałbym aby była najprostsze i najtansze - bo nie trzeba mi jakichs pro ;>

Które więc wybrac?

LINK1

LINK2

LINK3

wydaje mi sie ze lepiej dolozyc te 50zl do jakichs k2 bauerow czy nike itp. niz co roku kupowac nowe;) bo te te z linkow na zbyt solidne nie wygladaja:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że lepiej dołożyć kilkanaście złotych więcej i mieć porządny sprzęt.
Tutaj masz ciekawy poradnik o tym jak wybrać łyżwy zawarte są w nim wszystkie przydatne informacje odnośnie zapinek, sztywności, materiału, rodzaju płozy itd.
Mam nadzieję, że Ci się przyda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam Bauer Silverlighting i sluza mi juz ladnych 5-6 lat. Troszke sa zniszczone ale ogolnie trzymaja sie dobrze lodu i nogi. Bardzo wygodne, dobrze dobrane ulozyly sie do stopy jak talala :)

Moge polecic te firme, robia tez lyzwy profesjonalne dla hokeistow ale za 200-300 tez da sie kupic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi