Skocz do zawartości
ediasch

W Jaki Sposób Bezpiecznie Podłączyć Blok Wodny Na Gpu?

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie kupiłem cpc tylko dla tego że chciałem mieć cisze.NIe kręce komputerów ale niedostałem zapinki w zestawie.

niema innego sposobu zapięcia tego bloku??

mozesz go przykleic klejem termoprzewodzacym... tylko zapinka chyba lepiej sie sprawdzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prowizoryczny blok- prowizoryczna zapinka ;-) ... aczkolwiek tańsza i bardziej "uniwersalna" (ewentualny demontaż) niż wszelkiej maści kleje (zakładam, że nie masz możliwości wykonania choćby najprostrzej z blaszki/płaskownika):

Potrzebujesz dwóch opasek zaciskowych:

Dołączona grafika

Muszą być na tyle duże aby ich "łepki" nie przechodziły przez otwory montażowe w karcie gfx.

W jednej ucinasz "łepek"- reszta w kosz. Tą całą przekładasz przez otwór w karcie aż zatrzyma się na łebku, przykładasz blok do GPU, wkładasz opaskę w drugi otwór a od spodu PCB zakładasz na nią ten odcienty "łepek" od drugiej opaski. Zaciskasz... i to wszystko.

Jeśli masz cztery otwory montażowe możesz powtórzyć operację- na krzyż- ale jedna w zupełności wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bandit = lol . Ja mam blok cpc na gpu 6600 standardowe napięcie 450/800 @ 50/840 i max stresa mam tempaerature 45*C do tego najgorsza chłodnica świata cpc FL + blok cpc CPU i jakoś to jest . porc intel i taki blok to nie mam zastrzeżen ( celeron 2,53 ) na def ma 50 max . na chłodnicy nagrzewnicy od ax gpu 42 a cpu 47 max temperatury na codzień pasta cpu zalman gpu jakaś za 4 zł 7ml

Edit : zapinke musiałem robić zam . przedłużyłęm tą z cpc za pomocą zaślepki slotowej pci

Edytowane przez wilczurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi