Skocz do zawartości
Gość sekman

Sesja....

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie, nie spotkałeś się jeszcze na twoim kierunku z przedmiotem...

Pewnie, że się spotkałem, żeby to z jednym... ale chodzi o to że moim zdaniem zasady zaliczania tych przedmiotów byłyby o wiele łagodniejsze gdyby 90% ludzi nie zaliczało ich ściągając, nie uważasz? A druga rzecz, że ściągający dostają stypendium naukowe za to że umjeją dobrze ściągać... dla mnie deczko nie tak powinno być....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie, że się spotkałem, żeby to z jednym... ale chodzi o to że moim zdaniem zasady zaliczania tych przedmiotów byłyby o wiele łagodniejsze gdyby 90% ludzi nie zaliczało ich ściągając, nie uważasz? A druga rzecz, że ściągający dostają stypendium naukowe za to że umjeją dobrze ściągać... dla mnie deczko nie tak powinno być....

No najlepiej, aby ich nie było, ale na to przyjdzie jeszcze długo poczekać. A stypendia socjalne i akademiki, synowie tatusiów, którzy wykazują marne zarobki w swojej firmie. Szara rzeczywistość, ile tu jeszcze naprawić trzeba, to ho ho... koniec OT Edytowane przez ...John

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh... ja dziś zaliczyłem analizę na 3.5 i mam wszystkie przedmioty do przodu :)

Oceny takie średnie, ale dwie piątki są, reszta 3 albo 3.5... Ale i tak jest dobrze jak na jeden z trudniejszych wydziałów PW. Jestem zadowolony. :)

Zapytam z ciekawosci ktory wydzial i rok??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qbass, ty sie ciesz ze w ogole rachunkowosc zaliczyles ;D

my babke z cwiczen mielismy "lekko" pogieta, jak zadania dowalila to moja matka ktora 30 lat jest glowna ksiegowa, ledwo dala rade...

cudem zaliczylo 5 osob, w tym ja ;)

ogolnie srednia 4,4 ;O

dalem rade w tym semestrze ;)

5 sem Informatyka i Ekonometria

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To widzę że u mnie jest podobnie jak u reszty. Politechnika Świętokrzyska - Elektrotechnika - Specjalność: Automatyka IV rok. Idę o 5 wagonów fajek, że 70% ludzi ode mnie na IV roku nie ma pojęcia jakie są sposoby zmniejszania napięcia w układach, do czego służy prądnica, jak zbudować najprostszy stabilizator czy zmniejszyć oscylacje sygnału wyjściowego. Zdarzają się pojedyncze przypadki kolesi po elektryku którzy mają spore pojęcie - ale to i tak zdecydowany odwrót. Ja kończyłem ogólniaka i gdybym sam nie złapał jakiegoś Protela, EDW czy zwykłej lutownicy to bym miał co najwyżej satysfakcję z ilości spożytego do tej pory alkoholu ;).IV rok a ja miałem góra 2 projekty i to śmiechu warte na dodatek.Zamiast uczyć się projektować i tworzyć to ja siedzę i liczę parametry linii długiej, optymalizuję funkcje wielu zmiennych w Matlabie albo napieram całki powierzchniowe.Doliczony po tych studiach to ja będę to fakt.Co z tego skoro jeśli chce mieć coś dla siebie to projektowania muszę uczyć się sam...

Najgorsze jest to że taki matoł co całe studia przepisuje spod ławki i jeszcze cieszy michę że ma dobre oceny - po studiach dostaje taki sam dyplom jak ja. Ale życie jak to życie - zawsze zweryfikuje zdobytą wiedzę.

Zanim ukończę te studia to postaram się zrobić tak żeby z czymś w głowie z nich wyjść(oczywiście będzie to praca wybitnie samodzielna) - potem iść do jakiegoś zakładu i chociaż wtrącić jakieś słowo a nie stać jak baran. A z czasem zdobywać doświadczenie i dodatkową wiedzę.Potem to już poleci ;)

////////////////////////////////////////////////////////////////// EDIT

I żeby nie było. Też zrzynałem i to nie raz. Ale tylko takie [ciach!]ły które najnormalniej w świecie wiedziałem, że są [ciach!]o warte. Nigdy nie ciąłem na fizyce, matmie,układach cyfrowych,elektronice czy elektrze (no może poza teorią pola :P) - czy przedmiotach typowo zawodowych dla mnie jak - automatyka czy teoria sterowania.

Za to jechałem równo i sympatycznie (nierzadko ze skryptu) na - metrologii, socjologii, ekonomii, napędzie elektrycznym czy jakimś innym szicie nazwy którego nie pamiętam.

Edytowane przez simic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie tez mily pan nie chce przepuscic kilku kumpli Isemestr Pol Śl w Tychach przedmiot Grafika inżynierska kolo to P. Czech (niedowartosciowany gnojek ktory zroobil w tym roku czy w zeszlym roku doktora) - nie przepuscil tylko tych osob co jeszcze zaliczenia z matmy nie ma a byly juz dwa terminy bo u mnie jest tak ze jak ma sie zaliczenie z matmy to jest sie praktycznie na drugim semestrze z innych przedmiotow nam problemow nie robia.

Sory ale nie zdac maty u Was to trudna rzecz :D Widzailem pytania i wcale nie byly trudne majac jeszcze do dyspozycji kartke ze wszystkimi wzoramiu :D

Co do elektrycznego na PS. Jest przewalone studiowalem tam II semestry. Zdana elektrotechnika zalezy tylko od osoby prowadzacej cwiczenia.

Teraz jestem na MT i jest ok IV semest zaczynam :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja część teoretyczną z automatyki (nie będze się wypowiadał na temat pana doktora mojego kochanego co z [gluteus maximus] te pytania na poprawce wysrał) i część ćwiczeniową z teorii pola e-m... ehh, tyle dobrze że jak mam część ćwiczeniową z automatów zaliczone i teorie z teori pola e-m to już nie musze ich za rok zaliczać ponownie... No i jeszcze dopyt z techniki analogowej przedemną (lab na 4 z kolokwium zaliczeniowe w tył :/ )... najbardziej to mi żal tych pieniędzy co będe musiał za warunki płacić...

Ale egzaminy zdałem, w tył tylko "zaliczenia" :P

Edytowane przez hary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No coz sesja na PG nie nalezy do przyjemnosci.

Mam za to maly problem z jedna z katedr z chemii. Nie zaliczylem 1 wejsciowki i mam przez to przedmiot nie zalicozny. Pan doktor powiedzial ze mam przyjsc w nastepnym miesiacu, a indeks musze zlozyc do konca miesiaca. Moze mnie to przyblokowac i mnie dziaklan moze nie wpuscic na 10 semetr. A dyplom juz pisac zaczalem. Ehhhhhh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 semestr zaliczony na PG: fizyce technicznej

oprocz 5 z w-f i mega lightowej informie(na poziomie wrecz gimnazjum...no mzoe max. liceum) no same 3 i 3,5 ;p

jedna poprawka i druga z polowy (z czesci teorytycznej), jak sie ciesze ze algebra liniowa to juz przeszlosc.....zalowy przedmiot..mega zalowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie juz sesja opita :D 6 sem EiT na polsl stoi przede mna otworem ;) bez warunkow na czysto :)

na jakim wydziale studiujez EiT ?? ja jestem na elektrycznym tylko ze na elektrotechnice

ja narazie czekam na wyniki z analizy, ale mysle ze powinienem zaliczyc. Jak sie uda to zostanie mi jeszcze zaliczenie ćwiczen z fizyki. 5 podejście :mur: jak zalicze to potem jeszcze ustny fizyka :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na jakim wydziale studiujez EiT ?? ja jestem na elektrycznym tylko ze na elektrotechnice

ja narazie czekam na wyniki z analizy, ale mysle ze powinienem zaliczyc. Jak sie uda to zostanie mi jeszcze zaliczenie ćwiczen z fizyki. 5 podejście :mur: jak zalicze to potem jeszcze ustny fizyka :mur:

my opijamy w sobote :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Danters

Ehh, wszystko zaliczone, sesja zaliczona, 99% wpisów mam, tylko została - metodyka... dzisiaj miałem 3 podejście i niedługo się okaże wszystko :/

Niby gość spoko, wyrozumiały, poza tym studia zaoczne i wszystko pozaliczane oprócz tego to mam nadzieję, że da zaliczenie, bo się chyba załamię :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Danters

Może nietrudny, ale ja się nie nadaję na nauczyciela, od początku stawiałem na bycie translatorem i taki wybór nam dawali - nie rozumiem po co metodyka. Liczę, że dostane wpis do indeksu, bo gość się pytał co mi brakuje.

Jednemu gościowi za friko załatwił wpis z Use of English, Writing'u i jeszcze z czegoś, nawet, że nie było go na 50% ćwiczeń i nie miał wpisów do sesji!

Jak takiemu się uda to mnie chyba szlag trafi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem na 1 roku metodyka jakoś przeszłą ale po prostu rozwalają mnie te metody nauki j. ang.

Zostało mi trzy zaliczenia use, writing i słuchanie. Jak nie zaliczę do 9.03 w tym tygodniu to tylko wpis warunkowy. :mur:

A co do tych obecności gościówa nie miała więcej jak 50 % później sie usprawiedliwiła a i tak miała 5 za friko. :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

róbcie co chcecie, mówcie co chcecie, a sesja i tak zbliża się wielkimi krokami :D

Mnie czekają 4 egzaminy. I właśnie rozprawiam w myślach dlaczego siedze na forum zamiast robić coś w kierunku chociażby uzyskania zaliczeń :-P

W sumie to dla mnie ta sesja jest o tyle nie wygodna, że mam zaplanowany wyjazd do pracy do UK od lipca do października, więc nie będzie mnie na kampanii wrześniowej :? Trzeba pozaliczać ile się da za pierwszym razem :unsure: a może ktoś z was miał podobną sytuację i jakoś przekładał poprawki z września na np październik? można coś takiego zrobić? moja uczelnia to AE jakby co ;)

A jak u was wygląda sytuacja? B-)

Edytowane przez EXO3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety sejsa bedzie nie tyle co ciezka ale upierdliwa moglbym napisac :]

I kierunek: zaliczenia (jakies banaly) + konczenie magisterki i przygotowanie do obrony

II kierunek: kilka przedmiotow do zaliczenia, o ile sie nie myle zadnych egzaminow bo mi ocenki przepisali

W sumie to dla mnie ta sesja jest o tyle nie wygodna, że mam zaplanowany wyjazd do pracy do UK od lipca do października, więc nie będzie mnie na kampanii wrześniowej :? Trzeba pozaliczać ile się da za pierwszym razem :unsure: a może ktoś z was miał podobną sytuację i jakoś przekładał poprawki z września na np październik? można coś takiego zrobić? moja uczelnia to AE jakby co ;)

Kombinacja ze zwolnieniem lekarskim moze byc pomocna, wiem ze tak znajomi robili i sie udawalo. Ewnetualnie w zaleznosci od tego ile zaliczysz moze sie ugadac z prowadzonymi :> Nigdynie jest tak ze sesja i semestr jest od razu rozliczany, wiec mozna przedluzyc sesje.

Edytowane przez mib

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi