Gość CBZ Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Nastepnym razem czytaj temat chociaz od przedostatniej strony... :| fipa drukowałeś na folii czy normalnie na papierze i się nie skapowali?? 2848728[/snapback] Ehehee zapomnialem napisac, bo zaraz po wszystkim poszlismy opijac to zaliczenie :) Tak jak sądzilem - wystarczylo postawic butelke nie doslownie przed soba, ale obok, by nie wzbudzac podejrzen, ze sie nią zasłania. Gladko poszlo. Mialem tam mase wzorów, teorie jako tako kojarzylem, ale wzorow nie chcialo mi sie wkuwać. Fakt faktem, nie ma zbyt wiele miejsca, dlatego trzeba tylko najwazniejsze rzeczy zamieszczac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Drukowałem normalnie na papierze, ale potem okleiłem bezbarwną szeroką taśmą samoprzylepną, zeby się ladnie blyszczala, jak oryginalna etykieta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Nastepnym razem czytaj temat chociaz od przedostatniej strony... :|No i w Twoim poście nie ma ani słowa o tym, na czym to drukował... Z tematem jestem na bieżąco ;) Drukowałem normalnie na papierze, ale potem okleiłem bezbarwną szeroką taśmą samoprzylepną, zeby się ladnie blyszczala, jak oryginalna etykieta.O to mi właśnie chodziło ;) Ja wydrukowałem na próbę i było szersze niż etykieta 0,5, wtf? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Musisz troche przyciąć, bo jak skanowałem etykiete to zaznaczyłem podgląd w kreatorze skanowania i samo wybrało obszar skanowania, a ono zawsze troche dodaje. Mogles mieć 0,5cm większe to, co wydrukowałeś, ale skalę obrazka i ogolnie etykiety powinienes mieć identyczną. Zresztą to widać na tym skanie, ze nie nie jest przycięty (górna krawędź po prawej stronie, przyjrzyj sie to zrozumiesz bo moglem troche Cie zakręcic). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) czyzby sie wszyscy sie ucza ? TI89 Titanium u mnie roxuje :) polecam calca potrafi liczyc na symbolach + obsluga plikow "txt" Edytowane 25 Stycznia 2008 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Ja jeszcze nie zaczalem robic sciag... :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 I lepiej nie rób bo to nieuczciwe ściągać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 no przeciez sciagi to tez Twoja wlasnosc intelektualna ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 czyzby sie wszyscy sie ucza ? TI89 Titanium u mnie roxuje :) polecam calca http://img153.imageshack.us/img153/6153/imageszv8.jpg potrafi liczyc na symbolach + obsluga plikow "txt" Ja za to korzystam z palma. ;] I lepiej nie rób bo to nieuczciwe ściągać. A czy ja napisalem, ze bede sciagal ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 No jak robisz ściągi i ich nie bierzesz na zaliczenie to dobrze, ale jednak zdecydowana większość ludzi robi ściągi aby z nich korzystać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) trzeba sobie w życiu jakoś pomagać :D teraz pewnie wszyscy staną murem, że nie ściągają na kolokwiach, egzamach heheh ja sesje mam za sobą teraz tylko się obronić pozostało :P Edytowane 26 Stycznia 2008 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 I rok i... I sesja, w ktorej chyba juz biore udzial. Ogolnie studiowanie zaoczne srednio mi sie podoba, stanowczo zbyt duzo odemnie chca. Nokia E50 + uprzednie przygotowanie .doc'ow i .jpg'ow czasem pomaga ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) @xpektor jestes oszustem, tak samo jak inni sciagajacy... nie rozumiem co ludziom da sciaganie poza oszukaniem samego siebie? nie umiesz to nie zdajesz... inaczej to jest nic innego jak oszustwo... za przylapanie na sciaganiu powinno sie wyrzucac z uczelni... albo karac grzywna i/lub wiezieniem jak to jest w innych krajach na zachodzie... Edytowane 26 Stycznia 2008 przez jekyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Za spamietanie 200 pytan i odpowiedzi na zaliczenie (wraz z rysunkami, wzorkami [Fizyka]) takze powinni "karac" wykladowcow. Niektorzy wykladowcy maja troche oleju w glowie i np daja mozliwosc zrobienia "sciagawki" A4 z wzorkami (bez opisow). Student uczy sie jakiejs tam teorii, a odpowiedni wzorek ma na kartce - genialne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Oszukiwanie samego siebie? Wiekszej bzdury dawno nie slyszalem. W jakim sensie? Poprostu niektore przedmioty mnie nie interesuja, a wkuwanie dziesiatek stron na pamiec nic mi osobiscie nie daje. Zaliczyc jednak trzeba wsyzstko, stad ta samopomoc. Pewnie moglbym wkuwac 5 dni glupie regulki, jednak praca jak i moje zycie towarzyskie jest dla mnie wazniejsze ;) Grzywna lub wiezienie za sciaganie? Chyba przesadziles. Gdyby to panstwo nie zmuszalo do nauki, wygladalo by to inaczej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 za przylapanie na sciaganiu powinno sie wyrzucac z uczelni...I to z wilczym biletem... ale tak nie będzie. aczkolwiek zmniejszenie ilości ludzi z wykształceniem wyższym pomogłoby im znajdywać jakąś przyzwoitą prace w zawodzie. Ja tam osobiście jestem za ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) @xpektor jestes oszustem, tak samo jak inni sciagajacy... nie rozumiem co ludziom da sciaganie poza oszukaniem samego siebie? nie umiesz to nie zdajesz... inaczej to jest nic innego jak oszustwo... za przylapanie na sciaganiu powinno sie wyrzucac z uczelni... albo karac grzywna i/lub wiezieniem jak to jest w innych krajach na zachodzie... A co powiesz na to: w czwartek mialem kolosa z historii gospodarczej na ktorego praktycznie nic nie umialem, poza jednym tematem (juz sie szykowalem na poprawke bo stron do wykucia bylo tyle co ma dobry podrecznik) i wyobraz sobie ze na kole to byl jeden z tematow do wyboru ;) Wiekszego szczescia student chyba miec nie moze :D I co mam teraz zrobic? Przeciez umialem moze z 1/30 tego co powinienem umiec i przedmiot zaliczylem. Mowie powaznie... A przedmiot jest beznadziejny i praktycznie niepotrzebny. Cale szczescie juz jest moja przeszloscia Edytowane 26 Stycznia 2008 przez CarsonPoland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) Zgoda sciaganiu ostre NIE ! Tylko jeden warunek material wymagany na egzaminach powinien byc dobrze opracowanych na zajeciach ... Sytuacja z jednego moich egzamow :) Pytanie z sali: "Moze nam Pan powiedziec co to jest modulacja MPSK albo przynajmniej podac inna jej nazwe ?" odpowiedz:"hmmm, szczerze to nie wiem a macie przy sobie wyklady ? (wertuje wyklady).... no w wykladach jej nie ma. no to piszcie co wiecie." Studia daja tylko podstawy do dalszego rozwijania sie ile z tego wyniesiesz zalezy tylko od Ciebie wiele rzeczy jest zbednych :) wole sie nauczyc gdzie stosowac dany wzor niz nauczyc sie samego wzoru ;] takie jest moje zdanie :) Edytowane 26 Stycznia 2008 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgoda sciaganiu ostre NIE ! Tylko jeden warunek material wymagany na egzaminach powinien byc dobrze opracowanych na zajeciach ... Sytuacja z jednego moich egzamow :) Pytanie z sali: "Moze nam Pan powiedziec co to jest modulacja MPSK albo przynajmniej podac inna jej nazwe ?" odpowiedz:"hmmm, szczerze to nie wiem a macie przy sobie wyklady ? (wertuje wyklady).... no w wykladach jej nie ma. no to piszcie co wiecie." Pogratulowac wyboru uczelni i ambitnych wykladowcow. :lol2: Studiujac np. na AWF nie oplaca sie sciagac, bo np. z takiej fizjologii czlowieka jak nie bedziemy nic umiec, to w przyszlosci mozemy nieswiadomie przyczynic sie do swojego lub czyjegos kalectwa pracujac w jakims pokrewnym temu kierunkowi zawodzie, wiec nieraz warto sie postarac - dla samego siebie. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 za przylapanie na sciaganiu powinno sie wyrzucac z uczelni...U mnie w Lodzi jak zlapia na sciaganiu to najlzejsza kara przewiduje banie z przedmiotu + blokowanie nastepnych i $$ za pkt ects trzeba zaplacic, wersja srednia kary to poprawka calego roku, wersja hard to "panu juz dziekujemy i wiecej sie nie zobaczymy" czyli wykop ze studiow, ban na rekrutacji i telefon do wku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 A co powiesz na to: w czwartek mialem kolosa z historii gospodarczej na ktorego praktycznie nic nie umialem, poza jednym tematem (juz sie szykowalem na poprawke bo stron do wykucia bylo tyle co ma dobry podrecznik) i wyobraz sobie ze na kole to byl jeden z tematow do wyboru ;) Wiekszego szczescia student chyba miec nie moze :D I co mam teraz zrobic? Przeciez umialem moze z 1/30 tego co powinienem umiec i przedmiot zaliczylem. Mowie powaznie... A przedmiot jest beznadziejny i praktycznie nie potrzebny. Cale szczescie juz jest moja przeszlosciaHe, he CarsonPoland pisałem to w czwartek czy czasem nie śmigasz na 1 rok ekonomi w ASPT? :D Fakt przedmiot kompletnie nie potrzebny, nuda na maxa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Jaki ten swiat maly :lol: Zgadza sie, 1rok aspt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaluzaaa Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Ja jutro 2 kolosy do zaliczenia z algebry, systemy operacyjne(linux) i projekt do zdania z javy. Oj cięzka noc przedmą. Biznes inglisz na 5 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) Wczoraj zaliczylem jeden przedmiot, dziś piec, jutro tez z dwa wpadna, za tydzien z 2-4... i praktycznie po wszystkim bedzie. Narazie same zerowki, kompletne zero nauki :lol: - bardziej chcialem zobaczyc jak wygladaja egzaminy niz zaliczyc :) . A 80% moich wykladow polega na graniu na lanie w ut/nfs czy ogladaniu topgeara [; . Tuuuuaa studenty [; btw na 13 przedmiotow moze 3 sa zwiazane z moim kierunkiem, a az jeden scisle, nie wiem po co mi jakas socjologia czy ergonomia pracy. Podoba mi sie opcja zaliczenia semestru przed wlasciwymi egzaminami :lol: Edytowane 26 Stycznia 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 ja mam wlasnie egzamin z socjologii w piatek i nie wiem w ogole jak sie za to zabrac :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Masell, a co Ty studiujesz w ogole?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Sesji w tym roku nie będzie... Podszedłem zbyt ambicjonalnie do wyboru studiów, po 1,5 roku rezygnuje. W październiku zaczynam następne, tym razem już zaoczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Masell, a co Ty studiujesz w ogole?:D podobno informatyke, dokładniej sieci ;) Ahhhh nie moge sie doczekac architektury komputerow, wykladowca nie bedzia mial latwo przy kazdym bledzie/niescislosci :lol: Tak na przyszlosc - nigdy nie bylem i nie bede informatykiem, nie jest to moj cel zyciowy ani wielkie marzenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Huh, oczywiście soczyście dowaliła mi matma. Już dwa kolosy w plecy. Poprawki też. We wtorek ostatnia szansa, a w czwartek egzamin, o ile dopuszczą... super ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) Ahhhh nie moge sie doczekac architektury komputerow, wykladowca nie bedzia mial latwo przy kazdym bledzie/niescislosci :lol:Hehe... tja... zależy jak ty sobie ten przedmiot wyobrażasz :P Popatrz jak wyglądają przykładowe pytania na koła u mnie na uczelni na elektronice: czesc1 czesc2.1 czesc2.2 ;] i to jeszcze żeby było śmieszniej pytania otwarte punktowane na zasadzie 0 - 1 :lol: Edytowane 26 Stycznia 2008 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...