piotreek Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 a co ja mam powiedzieć? mam tylko jeden egzamin w tym semstrze - reszta przepisy - z fizyki, którą prowadzi czech, którego nie da się praktycznie zrozumiec o co mu chodzi. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 no to ja narazie w plecy laborki z języków formalnych i kompilacji piątka z laborków z programowania sieciowego Pięć z projektowania sieci Pięć z eksploatacji sieci pięć z umiejętności społecznych w pracy informatyka :P cztery z zarządzania przedsiębiorstwem ;) zostały Egzam z języków formalnych i egzam z programowania sieciowego :/ Generalnie ta sesja jest mega łatwa poza nieszczęsnymi językami formalnymi, które też nie są trudne ale algorytm oceniania jest taki dobrze max, źle 0 no i dostałem maks z 2 pytań na 4 =50%=2 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 no to ja narazie w plecy laborki z języków formalnych i kompilacji piątka z laborków z programowania sieciowego Pięć z projektowania sieci Pięć z eksploatacji sieci pięć z umiejętności społecznych w pracy informatyka :P cztery z zarządzania przedsiębiorstwem ;) zostały Egzam z języków formalnych i egzam z programowania sieciowego :/ Generalnie ta sesja jest mega łatwa poza nieszczęsnymi językami formalnymi, które też nie są trudne ale algorytm oceniania jest taki dobrze max, źle 0 no i dostałem maks z 2 pytań na 4 =50%=2 :/ Nie wiem gdzie masz JF, ale u mnie na roku polowa osob z tym ma problem :/ W sesji mam do poprawy 2 kola z cwiekow i zaliczenie wykladow :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Heh, zaliczenie z techniki sieci komputerowych na 4, a myślałem że nie zaliczę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Racja, z ta polowa ludzi odpadajacych to przesadzacie! U mnie na Elektronice (Politechnika Warszawska) w zeszlym roku po sesji zimowej z pierwszego sema wykreslili 25% studentow (czesc jakos sie uratowala) z ponad 200 osob zaczynajacych. Pozdrawiam Elkowiczow :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Ufff, wymęczona 5 z zarządzania ;] W poniedziałek finanse, a w środę mikroekonomia. Aż mi się gorąco zrobiło ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) Następna paranoja na PG - uczenie się schematów blokowych i funkcji pinów układu scalonego z kart katalogowych na pamięć :lol: Love tą uczelnie :* Pytanie z egzaminu: naszkicuj przebiegi czasowe zapisu do SRAM (sterowanie CS1) :lol: Odpowiedź: Takich rzeczy się uczyć... łapki opadają... Edytowane 31 Stycznia 2008 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) Czyzby mikrokontrolerki? :] edit: Lol napewno, Z. Czaja. Edytowane 31 Stycznia 2008 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 edit: Lol napewno, Z. Czaja.Nie inaczej :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Pamietam to zaliczenie. Ale to pytanie to jeszcze pikus, tam w tej calej puli bylo jedno nie do przebicia. Nie pamietam co to dokladnie bylo, ale chodzilo o przerysowanie naprawde sporej tabeli z jakimis nazwami rejestrow czy adresami. Ludzie nawet na gotowce tego nie wrzucali, bo by dziwnie wygladalo ze ktos dobrze narysowal cala taka tabele :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Pewnie to: 1. Omówić sekwencję rozkazową połączeń sterowania pamięcią Flash. Wymienić połączenia i krótko je scharakteryzować. Nie mogę... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 dobra wy tu se gadu gadu, a ja o 9 mam egzamin z: Algorytmy i zlozonosc. Czas sie [ciach!]a uczyc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 aerial i hary: a trzeba bylo isc na tele ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 tele śmierdzi :P ja idąc na kierunek elektronika i telekomunikacja tą drugą część odrzuciłem jeszcze przed złożeniem papierów. Poza tym na tym wydziale to same ćwoki uczą z katedr tele, zdecydowanie ich nie polubiłem przez te dwa lata przed subkierunkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 no tak.. lepiej sie uczyc filtrow itp :P chociaz masz racje: jak pomysle o waisbrocie, rykaczewskim itp to moze i smierdzi, ale zawsze jest idio i scr, gdzie wszyscy maja na wszystko wylane i jest fajnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) To tak jak u nas na opto :P A filtry nie takie złe, 3 godziny sie uczyłem i zaliczone (a tak straszyli) :P Edytowane 31 Stycznia 2008 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 hary tez mikro dzisiaj zdajesz? :-), za godzine egzam a ja w glebokiej d.... jestem :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 No zdaje, niestety też dzisiaj :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) A u mnie (infa zaoczna): kolos z Podstaw programowania komputerów - w plecy Zal z podstaw programowanie komputerów - 3 Podstawy Informatyki - zdałem w terminie '0' na 3 Podstawy Techniki Cyfrowej - jutro egzamin, termin '0', trochę się boję, jakieś pomoce dziś przyszykuję ;) Ogólnie rzecz biorąc 3 to państwowy stopień :D. Edytowane 1 Lutego 2008 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 A u mnie dzisiaj socjologia w plecy ;) Liczylem na test wyboru a byla opisowka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) Dzisiaj zaliczenie z Podstaw Programowania - koleś od żółtej biblii okazał się łaskawy i rzucił zestawy słowo w słowo z zeszłego roku, więc raczej to zdam :)- jak zobaczył, że po 25 minutach na 60 wyszła już połowa sali to stwierdził na głos: "Chyba za łatwe zestawy dałem." Teraz zostaje jedynie poprawa z analizy (za tydzień w piątek) i logiki obliczeniowej (za dwa tygodnie w piątek) :/. Edytowane 1 Lutego 2008 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) jak zobaczył, że po 25 minutach na 60 wyszła już połowa sali to stwierdził na głos: "Chyba za łatwe zestawy dałem."Hahaha... :lol: u nas sie po takim czasie wychodzi jak dadzą trudne zestawy i się nudzi bezczynne siedzenie... w ekstremalnych przypadkach pół sali wychodzi po 2 minutach od zobaczenia zadań (vide technika analogowa na 2 semestrze, która w sumie jak się później okazało nie była taka trudna). Edytowane 1 Lutego 2008 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) tak sobie czytam jak to musicie się schematów blokowych na pamięć uczyć a ja dzisiaj miałem egzamin z mikrokontrolerów, który polegał na nauczeniu się datasheeta na pamięć pytania typu "opisz układy generacji przerwań" "opisz rejestry" "opisz układy czasowe" "opisz układy komunikacji szeregowej" itd. po prostu super-równie dobrze mógłbym się uczyć instrukcji lodówki na pamięć tutaj jeśli ktoś nie wierzy Edytowane 1 Lutego 2008 przez simic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) a ja dzisiaj miałem egzamin z mikrokontrolerów, który polegał na nauczeniu się datasheeta na pamięć pytania typu "opisz układy generacji przerwań" "opisz rejestry" "opisz układy czasowe" "opisz układy komunikacji szeregowej" itd. To i tak lepsze niż moje przebiegi czasowe zapisu i odczytu pamięci SRAM na moje mikrokontrolery i mikrosystemy. ;] Opisówka jest do nauczenia się w ciągu krótkiego czasu w porównaniu z pieprzonymi obrazkami, chyba że ktoś ma fotograficzną pamięć. To może jeszcze podaj hasło żeby się do tamtego linka dostać :P Edytowane 1 Lutego 2008 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 To i tak lepsze niż moje przebiegi czasowe zapisu i odczytu pamięci SRAM na moje mikrokontrolery i mikrosystemy. ;] Opisówka jest do nauczenia się w ciągu krótkiego czasu w porównaniu z pieprzonymi obrazkami, chyba że ktoś ma fotograficzną pamięć. a schemat blokowy mikrokontrolera, rdzenia, bloku pamięci itd. to niby co? zamieniłbym się z Tobą i to z miejsca To może jeszcze podaj hasło żeby się do tamtego linka dostać :P login:student hasło:student2010 (nie ja wymyślałem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 A u mnie dzisiaj socjologia w plecy ;) Liczylem na test wyboru a byla opisowka.a coś takiego jak określenie warunków zaliczenia przedmiotu przez wykładowcę nie obowiązuje? Chyba, że wykładowcę zobaczyłeś pierwszy raz dopiero na zaliczeniu, a samo zaliczenie nie wzbudziło zbytnio Twojego zainteresowania :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 (edytowane) W sumie to coby nie mówić... jeśli to tylko te kilka pytań opisówki co tam jest to ja bym się naprawdę chętnie zamienił :D Wierz lub nie ale naprawdę to lepsze od: Naszkicować schemat blokowy przetwornika A/C typu SAR AD7866 (przy każdym pinie kilkoma słowami opisać jego funkcję) + przebieg czasowy + omówić znaczenie 3 bitów statusu. A na pewno bardziej sensowne jest się tamtego uczyć. Ale i tak hitem dnia dzisiejszego są wyniki z podstaw mikroelektroniki... po obniżeniu progu do 38% pkt zaliczyło 38% studentów na roku :lol: twoje argumenty są słabe i nie przekonują mnie - zdania nie zmienię więc nie wysilaj sięMnie twoje też nie. IMO lepiej znać np. obsługę przerwań niż nauczyć się kilku kresek postawionych w odpowiednich miejscach w odległości "xx"mm od tych kresek piętro wyżej i "xx" od tych piętro niżej które mają 4cm długości. Edytowane 1 Lutego 2008 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 W sumie to coby nie mówić... jeśli to tylko te kilka pytań opisówki co tam jest to ja bym się naprawdę chętnie zamienił :D Wierz lub nie ale naprawdę to lepsze od: Naszkicować schemat blokowy przetwornika A/C typu SAR AD7866 (przy każdym pinie kilkoma słowami opisać jego funkcję) + przebieg czasowy + omówić znaczenie 3 bitów statusu. A na pewno bardziej sensowne jest się tamtego uczyć. twoje argumenty są słabe i nie przekonują mnie - zdania nie zmienię więc nie wysilaj się i życzę każdemu udanej sesji - jutro mam wyniki z instrukcji obsługi lodówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 EiT http://img141.imageshack.us/my.php?image=dsc00194be0.jpg Notka dla pierwszaków ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 (edytowane) I angol zaliczony na 4, styka... Dziś z Podstaw techniki cyfrowej był egzamin '0', oby do przodu było. Notka rządzi, trzeba było chociaż nazwisko zamazać, bo to trochę nie wporządku. Edytowane 2 Lutego 2008 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...