Skocz do zawartości
Gość sekman

Sesja....

Rekomendowane odpowiedzi

aerial napisał(a):

Nie bedzie nic lepiej :wink:

90% wykladow to totalna strata czasu, sa nudne, zle prowadzone, i przekazywana tam wiedza jest kompletnie nieadekwatna do tego co jest wymagane potem w pracy/przy rozwiazywaniu jakichs konkretnych problemow. Juz samo siedzenie 5 lat na tej uczelni mocno ogranicza, bo naprawde wiele sie nie umie niestety, o wiele wiecej daje praktyka zawodowa ktora dobrze jak najwczesniej zaczynac (obowiazkowe zajecia skutecznie to utrudniaja).

Chodzenie na wyklady zostawilbym totalnym pasjonatom ktorzy nie chca pracowac, a studiuja ze poszerzac swoje teoretyczne horyzonty, dla siebie i wlasnej satysfakcji (ciezko mi to sobie wyobrazic :)). W praktyce naprawde wiele to nie da..

Warto sie skupic na projektach, robic samemu, szukac, kombinowac - to jeszcze czegos uczy. Wyklady to czasem az zal komentowac :wink:

Zgadzam się, poziom ich prowadzenia pozostawia wiele do życzenia. Wykład z Podstaw programowania komputerów na przykład, wykładowca kompiluje jakieś programy i mówi ciągle coś bez sensu, że Vista zła, że be, że fe itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spylon napisał(a):

Zgadzam się, poziom ich prowadzenia pozostawia wiele do życzenia. Wykład z Podstaw programowania komputerów na przykład, wykładowca kompiluje jakieś programy i mówi ciągle coś bez sensu, że Vista zła, że be, że fe itp.

Sorry, ale to co Ty tam masz to można się samemu w domu nauczyć..........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na zaocznych mam na ćwiczeniach mam tylko omówienie projektu( cały jest rozbity na poszczególne części i powoli się to ewoluuje), wskazanie jak co powinno być pisanie i jak pracować. Jak fajnie ćwiczeniowiec powiedział: "Ja wa nic nie pokaże dokładnie. Traktujecie te zajęcia jak konsultacje. "

I w sumie tak prowadzi. Całość jest robiona na przykładzie który może sie w przyszłości trafić, a nie pod tytułem "Ala ma kota".

Jednie z chęcią zabił go, że śnieciowców i adminów nie uznaje za pełnowartościowych informatyków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aerial napisał(a):

Wyklady to czasem az zal komentowac :wink:

Ostatnio się dowiedziałem, że podstawowa vista to XP z bajerami, a jakikolwiek XP nie potrafi zaadresować wiecej niz 3gb ramu... po czy kontynuowałem oglądanie filmu :lol: . Akurat z tego przedmiotu chodzenie na wykłady oznacza praktycznie zaliczenie przedmiotu, wiec sobie siedze i gram/ogladam filmy czy siedze na forum. UT na lanie z 2 lapków w czasie wykladu bezcenne ;) Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja chodzilem na wyklady tylko na te, ktore mnie interesowaly a nie bylo ich wiele w zeszlym semestrze tylko techniki komputerowe i elektronika, no bo przedmioty praktyczne typu logistyka to trzeba chodzic, a badziewia typu: podstawy technik pomiarowych, filozofia, ochrona srodowiska pozostawiam innym :D

Ale w tym semestrze musimy chodzic na wszystkie wyklady no na wszystkich sprawdzaja obecnosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopujemy. I znów mamy sesję. Dziś mam pisemny egzam z miernictwa elektr. Trzymać kciuki. Do zaliczenia mam architekturę komputerów, elektrotechnikę, matematykę, filozofię, e-biznes i fizykę.

Matma - całki, granice, pochodne itp, chyba pierwszy raz w życiu pójdę na korki, bo mało z tego rozumiem.]

A jak, programowanie już dawno, teraz też mam zaliczenie... znowu :(.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JAnek87 napisał(a):

Technologia chemiczna na Polibudzie w Krk:

Aparatura chemiczna jutro termin "0"

Chemia fizyczna (masakra)

Chemia organiczna

Ekonomia

Ekologia

Elektrotechnika

Piekny zestaw nie ma co. Nie zazdroszcze.

U mnie tak to wyglada:

-Wytrzymałość materiałów

-Hydromechanika (wykład + laborki)

-Mechanika

-Termodynamika

+ jakies tak pierdółki

Ehhhh zachciało się 2go kierunku......... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też niewesoło....

Usługi teleinformatyczne - miejmy nadzieje, że formalność

Teoria systemów - oby dał te same zadania co poprzednim grupom :P

Projekt na programowanie obiektowe - god deam it, kiepsko to widze :/ (implementacja popularnych algorytmów aproksymacji)

+ Test z wykładu Programowanie Obiektowe

Matematyka (równania różniczkowe, całki podwójne, potrójne + zastosowanie, elementy analizy wektorowej)

Rachunek prawdopodobieństwa - katastrofa

Fizyka ćiwczenia

Na pocieszenie jeszcze Fizyka wykład

Miernictwo elektroniczne II

Sieci komputerowe

na dokładke egzamin z CCNA

Eh :P

Edytowane przez Ghazi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już nawet mam wstępny plan z datami kół, zaliczeń i egzaminów na czerwiec... będzie ciekawie :P

Cytat

04.06 - Interfejsy Systemów Elektronicznych (z), Inżynieria Mikrofalowa (k)

09.06 - Metody Przetwarzania Obrazów (k), termin oddania projektu z baz danych (p)

11.06 - Języki Projektowania HDL (k)

13.06 - Procesory Sygnałowe (kz)

16.06 - kompatybilność Elektromagnetyczna (k)

19.06 - Inżynieria Antenowa (z)

20.06 - ewentualnia powtórka z Procesorów Sygnałowych (z)

23.06 - Konwertery Mocy (z)

25.06 - Sys. Wizualizacji Informacji (z)

27.06 - Technika Laserowa (z)

kiedyś - Czujniki w Sys. Elektronicznych (z)

Cały miesiąc z życia... chciało się na polibudę :ploom:

Edytowane przez hary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie zaczyna sie od tego tyg... od pon do pt jakies zaliczenie. pozniej luzny tydzien bo tylko z 1 zaliczeniem z mechaniki teoretycznej (banlne) i egzaminy...

z matmy chyba bedzie warunek u mnie jak i u ponad 95% ludzi na roku :/ uwielbiam marleja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porazka znowu trzeba sie uczyc, jeszcze sie ta sesja nie zaczela a juz mam dosc!

Najlepsze jest to ze w piatek zaczynaja sie juwenalia a ja mam w tym tygodniu 4 kola , juz jestem po jedym. A w poniedzialek mam najgorszy egzamin w tej sesji ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wczoraj miałem do zaliczenia seminarium dyplomowe i dwa egzaminy. Seminarka na 5, jeden z egzaminów na 3.5.. Drugi narazie nie wiadomo ;)

W sumie mam już trzy wpisy w indexie :)

Sesja zaczyna się u mnie 21.06 a w najlepszym przypadku ostatni egzamin będę miał 19.06 (jesli go zalicze), więc sesja może być wolna :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi zostala matma, mechanika teoretyczna, fiza (gosciu przepisuje z semestru ocene) i podstawy ekonomi (raz bylem na zajeciach i przeszkadzalem, a gosciu zwrocil mi uwage ze zawsze tak robie hehe).

czy to mozliwe ze moga zmienic w czasie semestru regulamin i niebedzie warnuku z matmy?? bo zrobili u nas system punktowy i ilus tam punktow mozna niemiec. w piatek byla jakas rada czy cos i ustatlili ze matma to obowiazkowy przedmiot i niemozna wziac z niej warunku... to z czego ja mam wziac z wf-u, jezyka??!! bezsens jak neiwiem. od przyszlego roku od nowa :/

Edytowane przez bamboocha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elektronika, IV sem, PW

Sesja zaczyna się we wtorek, a mi z 3 egzaminów zostały dwa :razz: Dostałem się za ciężką prace ( :lol2: ) w czasie semu na zeróweczkę z półprzewodników - jutro, a raczej już dziś. Potem "tylko" SYSE - sygnały i systemy.

Po tym co przeżywałem w czasie I roku jestem mile zaskoczony lajtowością zaliczeń - czyżby przez to, że więcej się ucze :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@hary - egzamin w moim rozumowaniu to takie duże koło (czasami OGROMNE :razz: ) w czasie sesji wyznaczonej od 18.06 do końca czerwca (np na PW). Zaliczeń nie liczę, bo to inna bajka. To że mam mało egzaminów to IMO dobrze i sprawiedliwie (a co tam :lol2: ), bo nie wiem jak jest na innych technicznych kierunkach (podejrzewam, że podobnie), ale u mnie przez cały sem zapier**** na labkach równo... "ooo uczysz się do koła? - nie to tylko na wejściówkę na labkę", więc siłą rzeczy na sesji jest mniej materiału do opanowania.

Tak czy siak półprzewodniki do przodu, zostały te głupie sygnały :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie połowa egzaminów jest łatwiejsza od zaliczeń, na które bardzo często jest albo więcej materiału, albo zdecydowanie trudniejszy do zrozumienia :P I często zaliczenia mamy praktycznie w sesji, obok egzaminów, dlatego piszę, że u mnie w praktyce bez różnicy (poza nazwą, bo nie wiem, tak się przyjęło, tak musi być, tak ładnie wygląda) :P

A co do wejściówek, teraz na 6 semie prawie żadnych, fajny luz, a często bywało tak, że mamy zaliczenia z jakiegoś przedmiotu w jednym semie, a laborki dopiero w drugim, więc na przedmioty nielaboratoryjne i tak trzeba było się osobno uczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi