welyk Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 w sprzecie nr 1 z podpisu zasilacz wywinął numer i wtyczka 4 pin od zasilania 12V procka sie stopia/spaliła tak, że zjarało sie conieco rówinież gniazdo na płycie a całość tego co zostało zawaliła piny w tym gnieździe, tak ze nie da sie teraz podłączyć drugiego zasilacza... całość do momentu kiedy wyjalem zasilacz z budy działała, tyle ze smierdziało niesamowicie... podejrzewam, ze straciłem gwarancje i na płyte i na zasilacz :/ pytanie czy mozna jakos bezproblemowo to gniazdo przelutowac czy jak... i czy mozna je gdzies kupic, czy tez musze szukac jakiejs uszkodzonej płyty i z niej cos kombinować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 wtyczka 4 pin od zasilania 12V procka sie stopia/spaliła tak, (..) całość tego co zostało zawaliła piny w tym gnieździe, tak ze nie da sie teraz podłączyć drugiego zasilaczasprobuj oczyscic piny ze stopionego plastiku i podlacz drugi zasilacz bezposrednio do pinow, tylko nie pomyl orientacji. Tak naprawde plastikowa obudowa wtyku ni ejest Ci potrzebna.Jest tylko po to aby nie pomylic orientacji przy podlaczniu. Kiedys u kumpla stopila sie wtyczka 20 pinowa od mobo. padlo zasilanie 3.3v Oczscilismy piny ze stopionej obudowy wtyku i podlaczylismy drugi zasilacz.Calosc smiga do dzis... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Takie gniazdo mozna kupic ale specjalnie latwe to to nie jest :D (wiem ze np. w Poznaniu jest jeden sklep gdzie mogli by to miec). Mozesz tez srobowac na hardkorowca i zintegrowac sobie zasilacz z plyta :D tzn przylutowac przewody od tej wtyczki do pleckow mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 zapodaj fotke tego upalonego gniazda.. latwiej bedzie poradzic.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Odkupie tego zjaranego Asusa...wal na pw...tylko jaka rewizja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welyk Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 na razie rozdłubałem to gniazdo tak, że mogłem podączyć inny zasilacz (modecom 300W :P ) komp smiga ale musiałem puscic proca na stock i tylko z jednym dyskiem :) wkurzyli mnie kolesie z serwisu sklepu w którym kupowałem i teraz oddawałem zasilacz... powiedzieli ze przujmuja zasilacz warunkowo, bo jest usmażona wtyczka... tylko ze ta zasrana wtyczka jest przeciez częścią zasilacza, który w dodatku zniszczył mi płyte główna... płyta jest ok, bo działa na sporo gorszym zasilaczu bez problemu! co za zycie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 wkurzyli mnie kolesie z serwisu sklepu w którym kupowałem ... powiedzieli ze przujmuja zasilacz warunkowo, bo jest usmażona wtyczka... Ciesz sie bo jakbys dowiedzial sie co chlopakowi z laba odwalil sklep ESC to bys zwatpil...zlamali calkowicie umowe z Gigabyte na serwisowanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ciesz sie bo jakbys dowiedzial sie co chlopakowi z laba odwalil sklep ESC to bys zwatpil...zlamali calkowicie umowe z Gigabyte na serwisowanie... co magigabyte do zasialcza? btw moglbys pryblizyc sprawe tego gb i ESC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 No wlasnie... przybliz sprawe w ESC. Ja tez niestety mialem niemila przygode z ESC albo z serwisem DFI na Polske. Bo tak naprawde nie wiem kto zawinil... Oddalem mobo do serwis esc, z objawem niedzialajacego jednego slotu PCI, poza tym wszystko chodzilo jak trzba, komp pracowal stabilnie itd. Po 13 dniach dowiedzialem sie ze gwary nie uznano bo plyta ma urwany jeden element SMD i jest przez to uszkodzona mechanicznie. Plyta nie odpala. Nie wiem kto urwal mi ten element - esc czy serwis DFI, ale fakt jest taki ze oddalem dzialajaca plyte a odebralem uszkodzona mechanicznie i do tego wg serwisu z mojej winy... 450zł poszlo sie j**** a nowej DFI juz w sklepach nie bylo :(. Trzeba bylo zmienic platforme na C2D i poniesc dodatkowe wydatki :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 No wlasnie... przybliz sprawe w ESC. Ja tez niestety mialem niemila przygode z ESC albo z serwisem DFI na Polske. Bo tak naprawde nie wiem kto zawinil... Oddalem mobo do serwis esc, z objawem niedzialajacego jednego slotu PCI, poza tym wszystko chodzilo jak trzba, komp pracowal stabilnie itd. Po 13 dniach dowiedzialem sie ze gwary nie uznano bo plyta ma urwany jeden element SMD i jest przez to uszkodzona mechanicznie. Plyta nie odpala. Nie wiem kto urwal mi ten element - esc czy serwis DFI, ale fakt jest taki ze oddalem dzialajaca plyte a odebralem uszkodzona mechanicznie i do tego wg serwisu z mojej winy... 450zł poszlo sie j**** a nowej DFI juz w sklepach nie bylo :(. Trzeba bylo zmienic platforme na C2D i poniesc dodatkowe wydatki :( hmmm, ja oddawalem DFI w esc na gware.... 6 razy? zawsze wracala <14dni, proce tez szybko wracaja (nawet poniezej 14dni wliczajac swiata....) co do Twojej sytuacji, to jak przyjeli mobo i oddaja, bo jest uszkodzona mechanicznie - esc powinno oddac kase, bo nie zauwazyli jak przymowali tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 esc powinno oddac kase, bo nie zauwazyli jak przymowali tego.Oni twierdza ze nie maja obowiazku, sprawdzic czy sprzet nie jest uszkodzony mechanicznie. Musialbym procesowac sie z nimi. Myślę, że mobo jesli nie uszkodzilem ja podczas transportu :( (nie wykluczam tego,ale mialem mobo w kartonie, folii i z gąbką), to mogli zrobic to z DFI Polska, bo np. okazalo sie ze nie maja nowej mobo na wymiane...skoro nie ma w sklepach DFU nF4 Ultra-D to oni pewnie tez nie mieli. W ten sposob mogli pozbyc sie kłopotu. Ale to tylko moje przypuszczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...