Skocz do zawartości
tanx

Dziwne Problemy Ze Stabilnością C2d

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

chodzi o core 2 duo z mojej sygnaturki.

Nie wiem co sie dzieje na tej konfiguracji jak do tej pory wsyzskto bylo stanbilnie ale ostatnio zaczle sie problemy i nie wiem co robic. SuperPI przechodzi bez zadnych problemow itd. ale np. nie moge prawie zadnej gry odpalic gdyz porzy starcie wyskakuja jakies dziwaczne bledy jak np. jakies braki plikow DLL czy cos czy blad w aplikacji a np. 3dmarki przechodza bez problemui nie wiem co jest winne. np instaluje daemona tools i jak chce cos zaladowac to wyskauje " Invalid DEvice"

Bez oc jest to samo. Albo np. w czasie isntalowania czegos wyskakuje blad cos tam w program files bledne i koniec . Jakie s z du*y wziete bledy. Instalowalem system juz ze 20 razy i co onstalacja to inne bledy, co moze byc winne tej niestabilnosci, moze byc winny raid0?? Sprobuje zainstalowac system bez raidu i zobacze co w wtedy? A co wy sądzicie? :mur:

A tak sowja droga mam jakas pechowa przesiadke na intela wczensiej mialem athlona 64 ppozniej x2 i ostatnio zapragonalem c2d i od poczatku ciagle problemy zaczynajac od porblemow z oc akonczac na tym co teraz sie stalo ;/

Wlasnie instalowalem soundblastera i cos takiego na sam koniec instalacji:

Unhandled Exception

Error number 0x80040707

Descritpion: DLL function call crashed: ISRT. _SdShowMsg

Setup will now terminate

Edytowane przez tanx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź ramy memtestem

Witam

puscilem memtesta i od razu rzucilo bledami

jedna zpamieci jest walnieta ;]

pytanie bo ja je kupilem jako dual-channel czu wiec do reklamacji zaniesc obie kosci czy tylko jedna wystarczy zeby wymienili??

jeszcze raz wielkie dzieki a ja w weekend robilem 2o formatow i dzisiaj bylem, w servisie z mobo :mur: :lol2:

Edytowane przez tanx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi