Skocz do zawartości
Tragboo

Duzy Problem (mała Awaria?)

Rekomendowane odpowiedzi

A więc wszystko zaczeło sie od tego ze chiałem wymienic pare rzeczy w kompie miedzy inymi zamówilem segate 160giga z allegro i zamontowalem go pod Asus A7n8X deluxe na poczatku nie chcial go przepusic stanol na wykrywaniu dyskow, po rebocie go puscil ustawilem podzial na dwie partycje podczac instalacji przlecial format zrzucilo pliki potrzebne do instalacji normalnie uruchomil sie ponownie i tu zaczely sie problemy: zaciol sie na ladowaniu windowsa (instalatora) reboot zaciol sie na instalowaniu na 1 minucie i tak dalej raz tu raz tu sie zacinal, odlaczylem podlaczylem na inne (fabrycznie nowej tasmie) i od tego czasu juz wieszal sie na wykrywaniu dysku. No to zeby chociaz winde miec wrzucilem flaki spowrotem do gigabyte 7VT600-RZ podlaczylem wszystko jak wczesniej ze starym dyskiem wlaczam kompa i wyje jak syrena nie jakies piszczenie tylko jak syrena wysoki ton niski nieprzerwany dzwiek idzentycznie jak syrena i nie chce wstac :-/ w ten sposob nie dziala mi i jedna konfiguracja i druga. Jesli choci o to co zmienialem to tylko plyte, dysk i wiatrak od proca reszta pozostawala bez zmian bios jest aktualny, resetowalem jego ustawienia do defaul. Jak myslicie w czym tkwi problem w obu konfiguracjach dlaczego jedna wyje a druga nie chce wykryc dysku. Pomozcie

Edytowane przez Tragboo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może zasilacz wyzionął ducha, albo nie daje rady?? Gb ma chyba bios Award (?) z ciągłego sygnału wychodzi, że jest problem z zasilaczem lub płytą główną, możliwe zwarcie. Spróbuj zainstalować system, ale wcześniej odłącz wszystko co może jakoś obciążać zasilacz (cdrom,fdd,wszystkie karty rozszerzeń,grafa-podłącz jakąś na pci), albo łatwiejsze wyjście, wsadź inną zasiłkę i zobacz co się stanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz jest 100% ok, pojawil sie nowy problem :-/ odpalam teraz kompa tego na plycie asusa i pokazuje mi strasznie wysoka temperature procesora po czym po 10 sek sie wylacza komp bo pewnie sygnalizuje bios ze procek jest przegrzany mimo ze radiator od procesora jest chlodny co sie dzieje kurde z tym sprzetem :-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...