w1lko Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Chcialbym zakupic sobie zestaw water cooling, co polecacie ?? Przeczytalem ze ten zestaw z cpc podobno jest kiepski :/ Jest jakis lepszy KOMPLETNY zestaw do ok 350 zl ?? A moze jakis drozszy ?? Chcialbym chlodzic tym Athlona 1000Mhz (w przyszlosci Athlon XP) i radeona 8500. Jezeli nie ma kompletow to jak mozecie to rzuccie linkami do poszczegolnych podzespolow. Dzieki!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Wejdź sobie na forum do działu chłodzenie i tam jest kilka wątków o podobnej tematyce do twojego. Ta m sobie wszystko przeczytasz. PS ja na twoim miejscu nie szukałbym gotowego zestawu ale poszczegóne elementy dobrał samemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 1. Blok od Mate'a - www.val.pl , ewentualnie BlackBox - www.miko.lodz.pl 2. Pompka MJ1000 tez dostaniesz u Mate'a 3. Nagrzewnica od Lublina2 - 85zl w sklepie motoryzacyjnym. 4. Pojemnik w sklepie,jakis na jedzenia,albo od Mate'a jak masz pieniadze. 5. Weze eheim'a lub jakies w motoryzacyjnym dostaniesz 12/10 To byloby chyba na tyle. Mysle,ze w 400 zl. spokojnie sie zmiescisz i bedziesz naprawde zadowolony. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_judge Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 - dobra pompka jest takze Hagen Power Head 802 (jest np na www.akwasklep.com.pl) - nagrzewnicy poszukaj w mlych sklepikach gdzies na obrzezu miasta (tam sa o wiele nizsze ceny - ja znalazlem nagrzewniczke za 40 zl :) ) - pojemnik zdecydowanie ze sklepu w hipermarketach sa po 6-7 zl - wezyki proponuje z jakiegos motoryzacyjnego (12/10 sa po ok 1,5 zl za metr, chociaz nie sa za bardzo gietkie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackson Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Polecam WaterCooler12dB z cpc.pl za 99zl+koszty wysylko jakies 4zl +woda zdemineralizowana ok.4zeta, sam uzywam i jestem zadowolony, mimo, ze nie ma chlodnicy. Nie nadaje sie tylko do ekstermalnego overlockingu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 jackson - <span style="color:red;">[ciach!]</span>a czizus , ja <span style="color:red;">[ciach!]</span>le co za <span style="color:red;">[ciach!]</span>a <span style="color:red;">[ciach!]</span>a .. :bij: :bij: :bij: :bij: :bij: :bij: :bij: :bij: Nawet to , ze to twoj pierwszt post ... Poczytaj sobie - bylo o tym .. Koledze z forum chodziło o :normalne: chłodzenie wodne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziolk Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Polecam WaterCooler12dB z cpc.pl za 99zl+koszty wysylko jakies 4zl +woda zdemineralizowana ok.4zeta, sam uzywam i jestem zadowolony, mimo, ze nie ma chlodnicy. Nie nadaje sie tylko do ekstermalnego overlockingu. Wogole nie nadaje sie do podkrecania->poza tym jedna wielka szmira Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackson Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 jackson - <font color="#FF0000">[ciach!]</font> czizus , ja <font color="#FF0000">[ciach!]</font> co za <font color="#FF0000">[ciach!]</font> <font color="#FF0000">[ciach!]</font> .. :bij: :bij: :bij: :bij: :bij: :bij: :bij: :bij: Nawet to , ze to twoj pierwszt post ... Poczytaj sobie - bylo o tym .. Koledze z forum chodziło o :normalne: chłodzenie wodne spoko stary, przed chwila zapisalem sie na to forum, poczytalem sobie kilkanascie topicow, to forum wrecz nienawidzi goscia z CPC tj. p. Pamuly, posty o CPC przeczytalem dopiero PO napisaniu wczesniejszego posta. Temp. mojego antka nie przekracza 45*C, oczywiscie po dlugotrwalym CPUStabilitytest, nie mam powodow do narzekania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Hmmm do wygrzewania polecam ci cpuburn - ten program potrafi wycisnąc z proca 7 poty - a zestaw z CPC nie jest wart zainteresowania bo niestety nie jest rozwojowy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackson Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 panowie, przygode z water cooling zaczalem dopiero pare tygodni temu, wybaczcie :), nie bede ukrywal, ze glownie skusila mnie cena, przegladajac ceny w roznych sklepach gdzie juz sam blok kosztuje dwie banki, moze osoby z wiekszym doswiadczeniem z WC podpowiedza co wybrac w przyszlosci :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YuGin Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Chcialbym zakupic sobie zestaw water cooling, co polecacie ?? Przeczytalem ze ten zestaw z cpc podobno jest kiepski :/ Jest jakis lepszy KOMPLETNY zestaw do ok 350 zl ?? A moze jakis drozszy ?? Chcialbym chlodzic tym Athlona 1000Mhz (w przyszlosci Athlon XP) i radeona 8500. Jezeli nie ma kompletow to jak mozecie to rzuccie linkami do poszczegolnych podzespolow. Dzieki!! Ja wlasnie kompletuje moj zestawik i narazie mam: -nagrzewnica od Opla Corsy (50zl) -pompa Hagen PowerHead 402 (75zl) -weze (12/14 i 16/18) kupione w Castoramie + metalowe zaciski (jakies 10zl) -przejsciowki 12->16 (max 10zl) Jeszcze musze kupic blok na CPU (jakies 100zl) i mam juz caly WC w cenie 250-270zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 A co powiecie na moje nowe zestawiki ? Myślę ze ceny są zachęcające :) Czekam na opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 A co powiecie na moje nowe zestawiki ? Myślę ze ceny są zachęcające :) Czekam na opinie W kategoriach ceny do zachecajace jest CPC, a nie wiem kto obecnie przy zdrowych zmyslach chcialby to kupic :wink: Brakuje tam porzadnej chlodnicy/nagrzewnicy :oops: no i wciaz czekamy na premiere nowych blokow :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 A co to za pompka 600l/h w tych zestawach ? Swoją drogą to nie da sie zrobić jakiegoś sensownego bloczka na Gpu - coś w stylu Mev1 i z jakąś sensowna ceną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 jackson - zwracam honor.Troche mnie poniosło .. mam doła :] peace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1lko Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 A co powiecie na moje nowe zestawiki ? Myślę ze ceny są zachęcające :) Czekam na opiniesa gdzies jakies testy ?? bo interesuje mnie jeden zestawik :) moze na poczatku marca bym kupil :) dokladnie chodzi mi o ten : Zestaw MSC3 Blok wodny CPU 'Blast B1' Zapinka S1 Chłodnica aluminiowa mała Pompa 600l/h AquaSzut w pojemniku z plexi 1.4l Wąż gumowy 2m (12/16mm) Zaciski metalowe 6 szt. Suma: 348 zł || CENA: 299 zł || RABAT: 49 zł Byla by mozliwosc doplaty i zamiany chlodnicy na wieksza ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Pompka 600l to AquaEl Co do bloku to być moze coś ekonomicznego wymyślę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 A co powiecie na moje nowe zestawiki ? Myślę ze ceny są zachęcające :) Czekam na opinie O widzę, że są zestawy dla "ludu" - volkswater :lol:. Cóż, ceny są atrakcyjne. Mam pytanko odnośnie nowych bloków - czy przewidujesz do nich uszczeliki? I czy będzie coś pośredniego pomiędzy nukleonem i orbitalem. W moim następnym WC chcę mieć naprawdę dobry blok, ale z dwoma wyjściami, a nie uśmiecha mi się sprowadzanie Maze3 albo Swiftecha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Na razie nie. Może w przyszłości.. teraz koncentruję sie na blokch na Hdd i ekonomicznych blokach na GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Na razie nie. Może w przyszłości.. teraz koncentruję sie na blokch na Hdd i ekonomicznych blokach na GPU :arrow: Mate - kiedy premiera blokow na HDD? jestem ciekaw jakie rozwiazanie zastosujesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackson Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 jackson - zwracam honor.Troche mnie poniosło .. mam doła :] peace nie ma sprawy stary, peace :) BTW moze w przyszlosci jak bedzie troche wiecej kaski, to poskladam jakis lepszy zestaw z chlodnica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...