Skocz do zawartości
w1lko

Pomoc przy wyborze zestawu water cooling

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialbym zakupic sobie zestaw water cooling, co polecacie ?? Przeczytalem ze ten zestaw z cpc podobno jest kiepski :/ Jest jakis lepszy KOMPLETNY zestaw do ok 350 zl ?? A moze jakis drozszy ?? Chcialbym chlodzic tym Athlona 1000Mhz (w przyszlosci Athlon XP) i radeona 8500.

Jezeli nie ma kompletow to jak mozecie to rzuccie linkami do poszczegolnych podzespolow.

Dzieki!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Blok od Mate'a - www.val.pl , ewentualnie BlackBox - www.miko.lodz.pl

2. Pompka MJ1000 tez dostaniesz u Mate'a

3. Nagrzewnica od Lublina2 - 85zl w sklepie motoryzacyjnym.

4. Pojemnik w sklepie,jakis na jedzenia,albo od Mate'a jak masz pieniadze.

5. Weze eheim'a lub jakies w motoryzacyjnym dostaniesz 12/10

To byloby chyba na tyle. Mysle,ze w 400 zl. spokojnie sie zmiescisz i bedziesz naprawde zadowolony.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- dobra pompka jest takze Hagen Power Head 802 (jest np na www.akwasklep.com.pl)

- nagrzewnicy poszukaj w mlych sklepikach gdzies na obrzezu miasta (tam sa o wiele nizsze ceny - ja znalazlem nagrzewniczke za 40 zl :) )

- pojemnik zdecydowanie ze sklepu w hipermarketach sa po 6-7 zl

- wezyki proponuje z jakiegos motoryzacyjnego (12/10 sa po ok 1,5 zl za metr, chociaz nie sa za bardzo gietkie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jackson - <span style="color:red;">[ciach!]</span>a czizus , ja <span style="color:red;">[ciach!]</span>le co za <span style="color:red;">[ciach!]</span>a <span style="color:red;">[ciach!]</span>a .. :bij: :bij: :bij: :bij: :bij: :bij: :bij: :bij:

Nawet to , ze to twoj pierwszt post ...

Poczytaj sobie - bylo o tym ..

Koledze z forum chodziło o :normalne: chłodzenie wodne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam WaterCooler12dB z cpc.pl za 99zl+koszty wysylko jakies 4zl +woda zdemineralizowana ok.4zeta, sam uzywam i jestem zadowolony, mimo, ze nie ma chlodnicy. Nie nadaje sie tylko do ekstermalnego overlockingu.

Wogole nie nadaje sie do podkrecania->poza tym jedna wielka szmira

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jackson - <font color="#FF0000">[ciach!]</font> czizus , ja <font color="#FF0000">[ciach!]</font> co za <font color="#FF0000">[ciach!]</font> <font color="#FF0000">[ciach!]</font> .. :bij: :bij: :bij: :bij: :bij: :bij: :bij: :bij:

Nawet to , ze to twoj pierwszt post ... 

Poczytaj sobie - bylo o tym ..

Koledze z forum chodziło o :normalne: chłodzenie wodne

spoko stary, przed chwila zapisalem sie na to forum, poczytalem sobie kilkanascie topicow, to forum wrecz nienawidzi goscia z CPC tj. p. Pamuly, posty o CPC przeczytalem dopiero PO napisaniu wczesniejszego posta.

Temp. mojego antka nie przekracza 45*C, oczywiscie po dlugotrwalym CPUStabilitytest, nie mam powodow do narzekania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie, przygode z water cooling zaczalem dopiero pare tygodni temu, wybaczcie :), nie bede ukrywal, ze glownie skusila mnie cena, przegladajac ceny w roznych sklepach gdzie juz sam blok kosztuje dwie banki, moze osoby z wiekszym doswiadczeniem z WC podpowiedza co wybrac w przyszlosci :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialbym zakupic sobie zestaw water cooling, co polecacie ?? Przeczytalem ze ten zestaw z cpc podobno jest kiepski :/ Jest jakis lepszy KOMPLETNY zestaw do ok 350 zl ?? A moze jakis drozszy ?? Chcialbym chlodzic tym Athlona 1000Mhz (w przyszlosci Athlon XP) i radeona 8500.

Jezeli nie ma kompletow to jak mozecie to rzuccie linkami do poszczegolnych podzespolow.

Dzieki!!

Ja wlasnie kompletuje moj zestawik i narazie mam:

-nagrzewnica od Opla Corsy (50zl)

-pompa Hagen PowerHead 402 (75zl)

-weze (12/14 i 16/18) kupione w Castoramie + metalowe zaciski (jakies 10zl)

-przejsciowki 12->16 (max 10zl)

Jeszcze musze kupic blok na CPU (jakies 100zl) i mam juz caly WC w cenie 250-270zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na moje nowe zestawiki ? Myślę ze ceny są zachęcające :) Czekam na opinie

W kategoriach ceny do zachecajace jest CPC, a nie wiem kto obecnie przy zdrowych zmyslach chcialby to kupic :wink:

Brakuje tam porzadnej chlodnicy/nagrzewnicy :oops: no i wciaz czekamy na premiere nowych blokow :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na moje nowe zestawiki ? Myślę ze ceny są zachęcające :) Czekam na opinie

sa gdzies jakies testy ?? bo interesuje mnie jeden zestawik :) moze na poczatku marca bym kupil :)

dokladnie chodzi mi o ten :

Zestaw MSC3

Blok wodny CPU 'Blast B1'

Zapinka S1

Chłodnica aluminiowa mała

Pompa 600l/h AquaSzut w pojemniku z plexi 1.4l

Wąż gumowy 2m (12/16mm)

Zaciski metalowe 6 szt.

Suma: 348 zł || CENA: 299 zł || RABAT: 49 zł

Byla by mozliwosc doplaty i zamiany chlodnicy na wieksza ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O widzę, że są zestawy dla "ludu" - volkswater :lol:. Cóż, ceny są atrakcyjne.

Mam pytanko odnośnie nowych bloków - czy przewidujesz do nich uszczeliki? I czy będzie coś pośredniego pomiędzy nukleonem i orbitalem. W moim następnym WC chcę mieć naprawdę dobry blok, ale z dwoma wyjściami, a nie uśmiecha mi się sprowadzanie Maze3 albo Swiftecha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi