Skocz do zawartości
MantisGhost

Problem Z Belinea 19 25 S1w

Rekomendowane odpowiedzi

Witam to znowu ja niewiem czemu ale ostanio wszystko mi sie sypie -_-. Do rzeczy, zauwazylem ostatnio na moim powiedzmy nowym monitorze dziwne zjawisko ciezko to opisac mozna powiedziec ze jest to cos w rodzaju przezroczystej smugi cienia czy tez naku wodnego ukazujacego sie po prawej stronie elementow np po prawej stronie przy krawedzi myszki albo w programach przy guzikach lub tez czciace naprawde nie wiem czym to moze byc spowodowane probowalem opcji auto reguacji jednak nic to nie dalo jezeli ktos wie co to moze byc jak sie tego pozbyc itp bylbym wdzieczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam to znowu ja niewiem czemu ale ostanio wszystko mi sie sypie -_-. Do rzeczy, zauwazylem ostatnio na moim powiedzmy nowym monitorze dziwne zjawisko ciezko to opisac mozna powiedziec ze jest to cos w rodzaju przezroczystej smugi cienia czy tez naku wodnego ukazujacego sie po prawej stronie elementow np po prawej stronie przy krawedzi myszki albo w programach przy guzikach lub tez czciace naprawde nie wiem czym to moze byc spowodowane probowalem opcji auto reguacji jednak nic to nie dalo jezeli ktos wie co to moze byc jak sie tego pozbyc itp bylbym wdzieczny

Niech zgadnę .... monitor podłączony analogowo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest na starym typie lacza (dokladie sie na tym nieznam ale na tym waskim podobnym do COM a nie tym dlugim DVI czy jakos tak)

Czyli d-sub -anal-ogowe.

Takie odbicia często są spowodowane kiepskim kablem, czasem kartą graficzną lub jeszcze innym słabym punktem na analogowej drodze . Czyli - pewnie to przez kabel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kabel od monitora nie idzie Ci w poblizu glosnikow\tv? u mnie idzie za telewizorem i jak tv chodzi to mam taka poswiate.. jak tv jest off to jest normalnie :)

hmmm trudne pytanie monitor postawiony jest nabiurku ktory w wejsciu na krzeslo (nogi ) czy kto tam woli ma z tylu listwe a do niej przykrecona czy przyklejona puleczke na ktorej stoja wlaczone glosniki za listwa leci moj kabel od monitora w lewa strone do obudowy.

zmeczony czlowiek czyli ja wpadl na pomysl zeby przesunac kabelek z dala od glosnikow, kolego neo_x miales racje WIELKIE DZIEKI :D

P.S. radze sie wysypiac :P

Edytowane przez MantisGhost

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi