Skocz do zawartości
Gość 123456

Drukarka Hp Psc 1215

Rekomendowane odpowiedzi

UWAGA Tez mozesz spotkac sie z tym problemem

Zanim napisalem ten topic studiowalem przez 2 dni tematy zwiazane z zainstalowaniem mojej drukarki. Oczywiscie dotychczas dzialala ok. U mnie wystapil znany niektorym userom problem znikniecia drukarki z panelu sterow. (a jest ich troche w necie). Oto moje sposoby uwienczone niepowodzeniem, niestety:

1. Klikam "dodaj drukarke" poprzez opcje z panelu sterow. i wyskakuje monit "nie mozna dokonczyc operacji".

2. Instaluje poprzez instalke HP. Po chwili pojawia sie monit o naprawie problemu "Spooler", czyli chodzi o wlaczenie buforu wydruku. Niestety instalka wrecz przeciwnie wylancza te usluge samoczynnie po pewnym uplywie czasu mimo recznego "uruchom" tejze uslugi w narzedziach administracyjnych. OK. Dalej jade mimo problemu kontynuujac proces instalacji sterownikow. Znowu zonk! "Serwer RPC (kolejna usluga) jest niedostępny". Szlak mnie trafia :mur:

3. Aby nie pojawialy sie odp w stylu zrob to...tamto, to napisze co wykonalemz;

- w konsoli wklepalem net start/stop spooler, aby wlaczyc/wylaczyc bufor wydruku

- uslugi w stylu RPC, lokalizatory RPC mam wlaczone

- czyscilem stery z windy z folderow system32, itp.

- restartowalem za kazdym razem kompa

- stery do drukarki sa aktualne

- pliki uslug nie sa uszkodzone

- chkdsk.exe byl uruchamiany

- system file checker nie moze byc odpalony (wiadomo - RPC)

- kopii zapasowych nie posiadam

-

Wlasciwie powiem krotko wszystko jest ok poza felernym buforem wydruku, a co najwazniejsze usluga RPC ktora zatrzymuje w koncu caly proces instalowania HP. Praktycznie opadlem z sil i trace powoli nadzieje na wyjscie z tej sytuacji bez formatu. :unsure:

Przeciez musi byc jakies wyjscie w rejestrze tak aby naprawic to.

Sorry za tak nie poukladany tekst ale nie wiem czy ktos mnie jeszcze zaskoczy postem z rozw. problemu.

Ale licze na wasza pomoc... :mur: :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi