Gość 123456 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 UWAGA Tez mozesz spotkac sie z tym problemem Zanim napisalem ten topic studiowalem przez 2 dni tematy zwiazane z zainstalowaniem mojej drukarki. Oczywiscie dotychczas dzialala ok. U mnie wystapil znany niektorym userom problem znikniecia drukarki z panelu sterow. (a jest ich troche w necie). Oto moje sposoby uwienczone niepowodzeniem, niestety: 1. Klikam "dodaj drukarke" poprzez opcje z panelu sterow. i wyskakuje monit "nie mozna dokonczyc operacji". 2. Instaluje poprzez instalke HP. Po chwili pojawia sie monit o naprawie problemu "Spooler", czyli chodzi o wlaczenie buforu wydruku. Niestety instalka wrecz przeciwnie wylancza te usluge samoczynnie po pewnym uplywie czasu mimo recznego "uruchom" tejze uslugi w narzedziach administracyjnych. OK. Dalej jade mimo problemu kontynuujac proces instalacji sterownikow. Znowu zonk! "Serwer RPC (kolejna usluga) jest niedostępny". Szlak mnie trafia :mur: 3. Aby nie pojawialy sie odp w stylu zrob to...tamto, to napisze co wykonalemz; - w konsoli wklepalem net start/stop spooler, aby wlaczyc/wylaczyc bufor wydruku - uslugi w stylu RPC, lokalizatory RPC mam wlaczone - czyscilem stery z windy z folderow system32, itp. - restartowalem za kazdym razem kompa - stery do drukarki sa aktualne - pliki uslug nie sa uszkodzone - chkdsk.exe byl uruchamiany - system file checker nie moze byc odpalony (wiadomo - RPC) - kopii zapasowych nie posiadam - Wlasciwie powiem krotko wszystko jest ok poza felernym buforem wydruku, a co najwazniejsze usluga RPC ktora zatrzymuje w koncu caly proces instalowania HP. Praktycznie opadlem z sil i trace powoli nadzieje na wyjscie z tej sytuacji bez formatu. :unsure: Przeciez musi byc jakies wyjscie w rejestrze tak aby naprawic to. Sorry za tak nie poukladany tekst ale nie wiem czy ktos mnie jeszcze zaskoczy postem z rozw. problemu. Ale licze na wasza pomoc... :mur: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 123456 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 To jednak nikt nie pomoze, nie odp? Szkoda... :( A myslalem ze po tej fuzji z forum Tweak'a cos sie zmienilo - ale chyba na gorsze... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...