Raffels Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Witam. Od jakiegoś czasu mam taki problem: co pewien czas zwiesza mi się komputer. Jednak teraz się to nasiliło, a najprawdopodobniej jest to fina karty graficznej, gdyż: komputer zwiesza się najczęściej w grach, karta strasznie się nagrzewa(aż się poparzyłem nawet) a radiatory na płycie głównej wydają się ok. W ziwazku z tym, postanowiłem zakupić nową kartę. Szukam karty pod taką konfigurację: AMD Sempron 2300+, 512 ram, płyta ASRock K7VT4A+ (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN) , zasilacz 300v. Znalazłem cos takiego: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=28789 Niewątpliwe zaciekawiła mnie ta pozycja. Ale może są lepsze za podobną cenę (do 450zł). Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi. Edytowane 9 Stycznia 2007 przez Raffels Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Tiaaaa cos jeszcze? :mur: Rzadko uzywana ikonka w tym przypadku sprawdza sie w 100%. Bo mylisz sie zupelnie co do przyczyny zwiech kompa. A Twoje postepowanie mozna porownac do wymiany skrzyni biegow w samochodzie z zatartym silnikiem. Tak mniej wiecej. Wiec polecam zaczac lekture od dzialu F.A.Q zeby dowiedziec sie co sprawia ze komp sie zawiesza. Najprawdopodobniej to zasilacz ktory, jakze to niespotykane, ma podana moc w Voltach zamiast Wattach. Moze jednak plyta glowna ktora ma wylane kondensatory. A czy wspominalem o pamieciach ktore staly sie z wiekiem niestabilne? Ostra krtytyka ma jedynie na celu powstrzymanie Cie przed pochopnym dzialaniem. update Dodatkowy komentarz zwiazany z info ktore wczesniej mi umknelo ze wzgledu na podniesienie cisnienia lekkimi bredniami :arrow: Zacznijmy od informacji dotyczacej karty graficznej bo goracy radiator mowi mi ze karta ma pasywne chlodzenie... Chyba ze z wiekiem zatarl sie wiatrak. Albo sam odpadl z rozpaczy ze musi ciagle sie krecic... update2 Do reszty userow :arrow: Nie raportowac ze nie ten dzial. Przerzuce nad ranem do podstawowych zapewne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Wydaje mi się że przyczyną zwiech jest zasilacz. Jakiej jest firmy? I jaka karta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 (edytowane) Zasilacz powinien to bez problemu ciągnąć o ile się nie zepsuł. Wyjmij kartę włóż może jakąś inną i zobacz jak będzie śmigać. A możesz w jakiś sposób sprawdzić jej temp? Ja bym ją wyjął zobaczył czy czasem radiatorowi gdzieś pasta nie uciekła i wydmuchał kurz ( odkurzaczem płucami nie polecam). A nie wyskakuje jakiś błąd czy po prostu komputer nagle się wyłącza? Co do 6800GS dobra karta ale nie wiem czy nie lepiej zainteresować się palitem 7600gs z DDR3 Edytowane 10 Stycznia 2007 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Hah... A moze po prostu Win zasyfiony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Podkrecony 7600GS zjada na sniadanie tego 6800gs wiec wybor jest chyba oczywisty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...