michomis Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 witam posiadam pamieci G.Skill, szczegoly na obrazku. Producent podaje oczywiscei CL4 dla najwyzszej czestotliwosci czyli dla 800 MHz, a tu kazdy program mi pokazuje CL5. jak to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIBOR Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 witam posiadam pamieci G.Skill, szczegoly na obrazku. Producent podaje oczywiscei CL4 dla najwyzszej czestotliwosci czyli dla 800 MHz, a tu kazdy program mi pokazuje CL5. jak to jest? przestaw ręcznie na 4-4-4-12 przy 800 MHz i powinno być ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHysiek Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Jesli nie ustawiałes CL4 ręcznie w BIOSIE, to zapewne powinieneś to zrobić własnie tak. Domyślne ustawienia czytane przez płyte z SPD pamięci, są z reguły dość zachowawcze żeby nie było problemów z wykorzystaniem jej nawet na słabych płytach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michomis Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 dzieki, faktycznie wszystko smiga, nawet Everest pokazuje lepsze wyniki. mam nadzieje ze po tym ustawieniu pamieci nie beda za bardzo obciazone nizszymi timingami i nie strace na ich zywotnosci, skoro sprzetowo sa ustawione na CL5. dzieki jeszcze raz :D ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...