Skocz do zawartości
macias84

Gigabyte K8ne Czy Asus K8n4-e Se

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio stwierdziłem że może jednak warto przesiąść się na PCI-E póki mój Galaxy 7600GS jest jeszcze w cenie rozmawiałem z kumplem ze sklepu i zaproponował mi przesiadkę albo na K8NE Gigabyte'a (prawdopodobnie rev.2,0) lub na ASUSA K8N4-E SE ale już nie wiem jakiej rewizji

zacząłem czytać wątek o K8NE i jakoś na razie nie napawa mnie to optymizmem natomiast o tym ASUSIE jakoś za wiele znaleźć nie mogę

Tu prosiłbym o pomoc tzn. Na którą z tych płyt się zdecydować zmiana na 939 nie wchodzi w rachubę na aktualnej K8NS mój Athlon 3000 lata na 267MHz bez podnoszenia napięcia synchronicznie z pamięciami

Czas mnie goni sesja się zbliża i jakoś za bardzo nie mam czasu na przeglądanie 60 stron wątku bo muszę się do piątku zdecydować bo kumpel mi specjalni te płyty trzyma.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki serdecznie za odp. juz miałem obawy że się nie doczekam

Jak poczytałem o K8NE to jakoś odstraszają mnie jej kaprysy

@QRVICH czy mógłbyś coś jeszcze dopisać o tym ASUSie?

Przeszukałem google i jakoś nie za bardzo mogę znaleźć informacje na temat tego ASUSa

Jeżeli moglibyście polecić jakieś w miarę dobre płyty pod 754. Nadające się do OC (w sumie nie potrzebuję dużych HTT mnożnik x10 robi swoje więc mi na spokojnie starczy coś w okolicach 270-290MHz

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wygląda SE:

http://www.allegro.pl/item152412750_k8n4_e...agazynowy_.html

Inny układ elementów, poza tym może niczym się nie różni, ale pewności nie ma.

Z tych dwóch w temacie wolałbym zaryzykować z asusem, bo gb jest wnerwiająca mimo bdb oc.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK dzięki serdeczne

Widzę że sam masz K8NE ale 1.0 i jak już Ty polecasz jednak ASUSa to chyba to faktycznie będzie lepszy wybór zwłaszcza że tamta to na 100% rev 2.0

Żeby juz nie zakładać osobnego wątku

Używa ktoś na tym ASUSie może pamięci ECC?

opłaca się montować na taka płytę 1GB ECC PC2700?

Aktualnie mam 512MB i się zastanawiam bo niekiedy ewidentnie brakuje pamięci

A na razie 300-400zł mnie nie bawi sesja idzie za akademik płacić trzeba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi