macias84 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Ostatnio stwierdziłem że może jednak warto przesiąść się na PCI-E póki mój Galaxy 7600GS jest jeszcze w cenie rozmawiałem z kumplem ze sklepu i zaproponował mi przesiadkę albo na K8NE Gigabyte'a (prawdopodobnie rev.2,0) lub na ASUSA K8N4-E SE ale już nie wiem jakiej rewizji zacząłem czytać wątek o K8NE i jakoś na razie nie napawa mnie to optymizmem natomiast o tym ASUSIE jakoś za wiele znaleźć nie mogę Tu prosiłbym o pomoc tzn. Na którą z tych płyt się zdecydować zmiana na 939 nie wchodzi w rachubę na aktualnej K8NS mój Athlon 3000 lata na 267MHz bez podnoszenia napięcia synchronicznie z pamięciami Czas mnie goni sesja się zbliża i jakoś za bardzo nie mam czasu na przeglądanie 60 stron wątku bo muszę się do piątku zdecydować bo kumpel mi specjalni te płyty trzyma. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 gdyby to była rev 1.1 tego K8NE to bym polecił. a tak to obie to kicha. ale jeśli już to i tak skłaniał bym się ku K8NE dlatego że i tak nie musisz podnosić vcore :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Tak jak już pisałem w topicu o K8NE wszystko zależy od płyty jaką trafisz i jej stabilność. @QRVICH: to 2,5GHz to na jakim V i HTT ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Barthezzo 1,65V i HTT=313 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Dzięki serdecznie za odp. juz miałem obawy że się nie doczekam Jak poczytałem o K8NE to jakoś odstraszają mnie jej kaprysy @QRVICH czy mógłbyś coś jeszcze dopisać o tym ASUSie? Przeszukałem google i jakoś nie za bardzo mogę znaleźć informacje na temat tego ASUSa Jeżeli moglibyście polecić jakieś w miarę dobre płyty pod 754. Nadające się do OC (w sumie nie potrzebuję dużych HTT mnożnik x10 robi swoje więc mi na spokojnie starczy coś w okolicach 270-290MHz Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Epox 8NPA7i, Asus K8N4-E (bez SE). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Jeżeli można to czym się różni ten N-E od N-E SE SE to raczej coś okrojonego tyle się domyślam ale nic nie można na ten temat znaleźć co najwyżej ceny w sklepach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 (edytowane) Tak wygląda SE: http://www.allegro.pl/item152412750_k8n4_e...agazynowy_.html Inny układ elementów, poza tym może niczym się nie różni, ale pewności nie ma. Z tych dwóch w temacie wolałbym zaryzykować z asusem, bo gb jest wnerwiająca mimo bdb oc. Edytowane 12 Stycznia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 OK dzięki serdeczne Widzę że sam masz K8NE ale 1.0 i jak już Ty polecasz jednak ASUSa to chyba to faktycznie będzie lepszy wybór zwłaszcza że tamta to na 100% rev 2.0 Żeby juz nie zakładać osobnego wątku Używa ktoś na tym ASUSie może pamięci ECC? opłaca się montować na taka płytę 1GB ECC PC2700? Aktualnie mam 512MB i się zastanawiam bo niekiedy ewidentnie brakuje pamięci A na razie 300-400zł mnie nie bawi sesja idzie za akademik płacić trzeba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...