Skocz do zawartości
lukaszek1905

Am2 X2 4200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zdecydowałem sie na socket AM2 i chyba model athlonka X2 4200. Co powiecie na ten modelik 4200? Polecacie?

Kto ma i sie zna niech pisze.:) I przy okazji mobo, jakie polecacie do tego procka, najlepiej ze zintegrowaną grafiką, bo narazie niemam kacy na karte PCIe:)

PISZCIE:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety, ale do życia jest mi potrzebny tylko AMD.:):D:D:D

3800 a 4200 mówisz że się minimalnie rózni, a mianowicie? konkretniej?

ALE CHODZI MI O X2!!

gdzie za 440zł stoją?

No to przepłacaj i kupuj 4200+ :wink: Za tą cenę dostaniesz słabe możliwości OC i wydajność ustępującą E6300 który pokazuje wydajność na poziomie 4600+-5000+ PO PROSTU POLECAM! :lol:

Za 450zł na Allegro stoi 3800+

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając każdy wątek dotyczący zestawu, procesora, GPU czy Mobo odpowiedź jest przeważnie podobna... coś ala "2 stówki taniej i masz c2d" Nie popadajmy w skrajności nie każdy ma pojęcie o O/C. Może mniej kombinatorstwa, a więcej odpowiedzi na temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając każdy wątek dotyczący zestawu, procesora, GPU czy Mobo odpowiedź jest przeważnie podobna... coś ala "2 stówki taniej i masz c2d" Nie popadajmy w skrajności nie każdy ma pojęcie o O/C. Może mniej kombinatorstwa, a więcej odpowiedzi na temat.

Odpowiedz jest taka, ze sie pyta czy polecamy. Owszem niech sobie kupuje 4200 czy 3800 jeden pies, ale chcemy kolege przekonac, ze wybor jego jest po prostu zly, a kupi co bedzie uwazal za stosowne. W tym przedziale cenowym najlepiej wypada E6300, ale jesli mocno sie upiera przy X2jkach to nie wydaje mi sie by lepiej przeplacic za 4200. Chyba lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 3800 i to dno i tamto dno :D (dotychczas mialem 7 procesorow AMD wstecz, wiec prosze nie posadzac mnie o stronniczosc, ostatni moj intel to Celeron 533) <_<

Edytowane przez File

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec prosze nie posadzac mnie o stronniczosc, ostatni moj intel to Celeron 533) <_<

Nie widzę, żebyś się wcześniej wypowiadał. Wracając do tematu... nie zauważyłem w poście autora pytania w stylu : "polecacie coś innego ? " oczywiście można zasugerować zmianę wcześniej podjetej decyzji o zakupie, ale nie w sposób taki jaki przedstawiłem wyżej. Do tego nie są to odpowiedzi na temat. Proszę nie sugerować się moją sygnaturką bo aż takim zwolennikiem procesorów AMD nie jestem... :>

Edytowane przez Galago

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widzę, żebyś się wcześniej wypowiadał. Wracając do tematu... nie zauważyłem w poście autora pytania w stylu : "polecacie coś innego ? " oczywiście można zasugerować zmianę wcześniej podjetej decyzji o zakupie, ale nie w sposób taki jaki przedstawiłem wyżej. Do tego nie są to odpowiedzi na temat. Proszę nie sugerować się moją sygnaturką bo aż takim zwolennikiem procesorów AMD nie jestem... :>

Dobra więc zgodnie z tematem; nie polecam 4200+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbys nie byl to bys juz dawno przeszedl na C2D :D B-)

Moze pomysl chlopie, ze nie kazdemu C2D potrzebne - to raz, a dwa nie kazdy ma pieniadze :-|

Zreszta pisanie ze X2 to dno swiadczy dosc dobitnie o starej i madrej uwadze, ze najgorliwszymi wyznawcami sa neofici...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a powiedźcie mi, czy jest duża rózniaca między X2 3800, a X2 4000?

wiem że się różni tylko L2 Cache. Bo X2 3800 ma 2x512, a X2 4000 ma 2x1MB, czy opłąca sie kupować X2 4000??

czy widac ta różnice?

Edytowane przez lukaszek1905

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a powiedźcie mi, czy jest duża rózniaca między X2 3800, a X2 4000?

wiem że się różni tylko L2 Cache. Bo X2 3800 ma 2x512, a X2 4000 ma 2x1MB, czy opłąca sie kupować X2 4000??

czy widac ta różnice?

Ja no twoim miejscu kupiłbym albo Athlon 64 x2 4200+ lub Athlon 64 x2 3800+ na nowym rdzeniu.

X2 4000

# Producent: AMD

# Model: Athlon 64 4000+

# Rdzeń: Windsor

# Typ gniazda: Socket-AM2

# Częstotliwość procesora: 2000 MHz

# Częstotliwość magistrali: 400 MHz

# Mnożnik: 10x

# Pojemność cache L1: 256KB

# Pojemność cache L2: 2MB

# Technologia wykonania: 0,09 mikrona

Ma większy cache jeżeli będzie tańszy od 4200+ to go bierz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no teraz zaczyhna myśleć o tym X2 4000, (w nowym temacie jest X2 3800 VS X2 4000)!

Zastanawiam si e gdzie chcesz kupić tego X2 4000 przejrzałem kilka sklepów, allegro i nigdzie go nie zauważyłem, chyba że masz już upatrzony sklep, ja bym się na twoim miejscu długo nie zastanawiał tylko wziął coś takiego:

AMD Athlon 64 X2 EE 3800+ BOX (Socket AM2, 65W)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam si e gdzie chcesz kupić tego X2 4000 przejrzałem kilka sklepów, allegro i nigdzie go nie zauważyłem, chyba że masz już upatrzony sklep, ja bym się na twoim miejscu długo nie zastanawiał tylko wziął coś takiego:

AMD Athlon 64 X2 EE 3800+ BOX (Socket AM2, 65W)

no jdnak też wybieram X2 3800+, tylko na jakim rdzeniu? Orleans, czy Windsor? (ale Windsory sa chyba droższe, niewiem...?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukaszek no przepraszam, ale juz nie moge. Trzy topiki, w kazdym krzyczysz o tym samym znaczy - chce AMD, a teraz ten post. Moze tak poczytaj forum najpierw i sam sobie odpowiedz na swoje pytania?

ej no to teraz ty przesadziłeś, bo poprzednicy już pisali to samo co ty teraz, to poco sie powtarzasz? jak masz tak pisać to nie pisz wcale, bo to niezgodne z tematem,!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi