kris03 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Witam wszystkich ja w temacie, zakupiłem Tecre s3 1,73 proc. 1024 ram wgrałem do niej wszystkie stery również program "pawer saver" lecz podczas normalnej pracy tzn. przeglądarka internetowa wiatrak pracuje bezustannie,nie wiemm czy to normalne czy potrzebny jakiś dodatkowy program/ z góry dziękuję za podpowiedzi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Witam wszystkich ja w temacie, zakupiłem Tecre s3 1,73 proc. 1024 ram wgrałem do niej wszystkie stery również program "pawer saver" lecz podczas normalnej pracy tzn. przeglądarka internetowa wiatrak pracuje bezustannie,nie wiemm czy to normalne czy potrzebny jakiś dodatkowy program/ z góry dziękuję za podpowiedzi.. normalka...a powiedz mi..czy jak wlaczasz lapka..to przy ładowaniu sie biosa....wyje ci wiatrak po czym ci sie scisza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris03 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 normalka...a powiedz mi..czy jak wlaczasz lapka..to przy ładowaniu sie biosa....wyje ci wiatrak po czym ci sie scisza?wyycisza sie po chwili ale potem znowy prawie na stałe sie załacza a co tej grafy która mam w tej tekrze to wydaje mi sie że tak ma być-niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 wyycisza sie po chwili ale potem znowy prawie na stałe sie załacza a co tej grafy która mam w tej tekrze to wydaje mi sie że tak ma być-niestetymam dokładnie tak samo....wiec toshiby takie juz sa po prostu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris03 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 mam dokładnie tak samo....wiec toshiby takie juz sa po prostusprzet ktory nabylem mozna powiedziec jest nowy jego parametry wysokie wiec nie wydaje mi sie żeby bylo to spowodowane uszkodzonymi np. pamieciami w grafie czy tym podobnym, mysle ze Tochiba nie do konca dopracowala system chlodzenia bo problem z wntylatorem (chłodzeniem)pojawia się czesto, moze potrzebny jakis program do regulacji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zainstaluj NHC i pobaw sie mnoznikami i napieciami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zainstaluj NHC i pobaw sie mnoznikami i napieciami ;)bzdura...kupowac nowy sprzet zeby instalowac jakies emulatory mnoznikow..totalny bezsens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertomc Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Nic nie jest doskonałe :D Czasami trzeba właśnie trochę pokombinować, żeby tak było :-P Tak jak napisał baxxxio zainstaluj NHC i powinno być o niebo lepiej. NHC "uciszył" :wink: mojego HP nx6110 i jest super. Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 FSC czytam twoje posty i wydaje mi sie ze duzo piszesz a bardzo malo wiesz niestety :( Zastanow sie 3 razy znowu palniesz jakas glupote :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 FSC czytam twoje posty i wydaje mi sie ze duzo piszesz a bardzo malo wiesz niestety :( Zastanow sie 3 razy znowu palniesz jakas glupote :roll:no no.....do kogo ta gadka. jak kupujesz samochod..to tez odrazu robisz chip tunning? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris03 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Panowie, zainstalowalem NHC procek skacze caly czas z 13% na 70% a wiatrak jak pracował tak pacuje temp. procesora caly czas taka sama 45st. więc z tego co sie orietuje jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Gdy nie obciarzasz procka on i tak pracuje w 70% ? Nie masz jakiegos robaka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotixel Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 no no.....do kogo ta gadka. jak kupujesz samochod..to tez odrazu robisz chip tunning? Nie porownuj kolego chip tuningu do EIST (Enhanced Intel SpeedStep Technology) bo tak sie nazywa supportowana przez Intel technologia, majaca na celu dopasowac moc procesora do aktualnego zapotrzebowania, wlasnie poprzez odpowiednia manipulacje mnoznikiem. A co do napiec, to jesli procesor pracuje tak samo stabilnie przy napieciu 1.02V jak fabrycznym 1.35, a przy tym wydziela znacznie mniej ciepla, to dlaczego w/g Ciebie nie skorzystac z tego ? kris03: Jesli znasz sie na C#, mozesz napisac wtyczke ACPI do NHC wylaczajaca wentylator, albo poszukac w necie takowej do Twojego modelu laptopa. U mnie przy wylaczonym coolerze przez NHC w lapku ASUS a6va podczas surfowania w Necie CPU osiaga max 60st. Do gier oczywiscie sie to nie nadaje. Pewnego dnia zapomnialem wlaczyc wentylator i jak zawsze chcialem skopac sasiada w Quake'a... Niestety po 5 minutach grania obraz mi sie rozjechal i komp sie zresetowal ;-) Na szczescie pacjent przezyl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...