Rezker Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Witam, mam maila na interii od dobrych kilku lat. Zawsze starałem się nie podawać tego adresu na różnego rodzaju stronach związanych z rejestracją oprogramowania, tworzeniem kont na różnych stronach, czy forach (do tego mam osobne konto mailowe). I do niedawna nie miałem problemu ze spamem. Jednak od jakiegoś czasu zacząłem dostawać irytujące maile, w których nawet nie ma linka do unsubsribe lub maila pod który dało by się wysłać żądanie zaprzestania wysyłania takich wiadomości. Wiem, że instnieją robaki internetowe, które wyszukują na kompie informacje o adresach email i wysyłają je do spammerów. Jest to umnie tymbardziej prawdopodobne, że korzystam z klienta poczty Mozilla Thundrbird. Tak czy inaczej chciałem zapytać, czy ktoś ma lub miał podobny problem i ewentualnie, jak z tym walczyć. W załączniku charakterystyczny przykład tego spamu ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Rozumiem że antyspam nie ładuje wszystkiego w katalogu spam.... więc polecę Gmaila ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Rozumiem że antyspam nie ładuje wszystkiego w katalogu spam.... więc polecę Gmaila ;)Dokładnie, gmail jest najlepszy, jakbys chciał zaproszenie to napisz na pw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 To nie jest rozwiązanie problemu, ja np. mam maila też dobrych parę lat i nie chciałbym go zmieniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 No ale na interii raczej nie da się nic zrobić ze spamem, ja tez sie przeniosłem na gmail gdy zaczął przychodzic spam na interie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Wiem, że instnieją robaki internetowe, które wyszukują na kompie informacje o adresach email i wysyłają je do spammerów. Jest to umnie tymbardziej prawdopodobne, że korzystam z klienta poczty Mozilla Thundrbird. :blink: A tak w ogóle to cięzko włączyc filtr antyspamowy na koncie i w samym programie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezker Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 (edytowane) :blink: A tak w ogóle to cięzko włączyc filtr antyspamowy na koncie i w samym programie? Oba filtry są właczone, a działają jakby chciały, a nie mogły... Co do zmiany adresu email:no cóż, nie chciałbym go zmieniać, bo korzystam z niego od kilku lat, mam na nim wiele subskrypcji, wiele osoób ma mnie w swojej liście mailingowej:(Ale jak problem będzie narastać, a na to wygląda, to chyba jednak będe musiał zmienić maila. Edytowane 11 Stycznia 2007 przez Rezker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Thunderbird będzie rozpoznawał spam tak jak "nauczy" go jego użytkownik, wiec to tylko Twoja wina ze nie rozpoznaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezker Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Thunderbird będzie rozpoznawał spam tak jak "nauczy" go jego użytkownik, wiec to tylko Twoja wina ze nie rozpoznaje.Moja to wina, że identyczny spam prawie zawsze przychodzi z innego adresu? :sad: A filtr antyspamowy interii:no comment... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Adres nie ma znaczenia. W thunderbirdzie włączasz "inteligentny filtr" i uczysz go rozpoznawania spamu zaznaczając wiadomosci jako niechciane. Po jakims czasie bedzie sam je rozpoznawał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...