Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam muszę wymienić głośniki w wierzy ale taj jak patrze tamte głośniki są 6 Ohm a na allegro są tylko wersje 4 lub 8 ohm. Jakie głośniki polecacie. Niestety nie moge jakoś dużo na nie widać. Głośniki mają średnicę 16cm. Ja sie zastanawiam nad tymi http://allegro.pl/item155022572_gdn_16_50_..._zamiennik.html

wiem ze to nie jest super jakość. Ale musze je jak najszybciej naprawić bo za niedługo mi są potrzebne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Ci radzę kupić słownik ortograficzny ;)

Nie kupuj głośników o mniejszej impedancji niż standardowe bo być może uszkodzisz wzmacniacz. W każdym bądź razie jak tam wsadzisz głośniki 8 Ohm to nie powinno się nic stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedzcie mi czy te głośniki są dobre? http://allegro.pl/item154302324_tonsil_alt...50_extreme.html

A czy codegen to dobry zasilacz? Parametry mają pewnie dokładność +/-50% ;].

Edytowane przez krzyysiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojjj nie gadaj STX w sumie to w swojej klasie cenowej nie ma konkurencji i każdy co sie w temacie orientuje to o tym wie. Są dobre i złe konstrukcje, trza o nich poczytać. Napewno o niebo lepsze niż te co kolega pokazał. Są jeszcze Tesle i Visatony.

Poza tym jeśli kolega chce zmienić głośnik to musi dobrac jego parametry do obudowy i zrobić zwrotnice. Wiec w sumie radze kupić jakieś monitorki do tego sprzętu i bedzie cacy i o wiele mniej roboty ;)

Edytowane przez Drozda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie, Canti nie przesadzaj. wystarczy wejsc na fora (no i troche poczytac) poswiecone tematyce wlasnych konstrukcji audio i widac ze z STX da sie zrobic ladnie grajace kolumny (jak na swoja cene). nie wszyscy sa gotowi wybulic pareset zl na glosnik (hertz, visaton itd)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hola hola Panowie. Nie porównujmy stxa do jakiś nonamów. Ma on w swojej ofercie perełeczki jakby na to nie patrząc. Do każdego głośnika dostajemy wiarygodne parametry i w swojej cenie nie ma konkurencji. Nie wiem czy słyszeliście nowe wysokotonówki ale AJ można spokojnie porównać do SC10n visatona a nowy średnioniskotonowy GDN-15-100-8-AX jest naprawdę kawałkiem dobrego głośnika z wykorzystaniem naprawde dobrych technologii. Dlatego zawsze jak ktoś będzie porównywał STX do nonamów to będę się z tego śmiał. Oczywiście visaton i tonsil to półka wyżej ale z cenami przesadzają i połowa głośników nie jest ich warta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hola hola Panowie. Nie porównujmy stxa do jakiś nonamów. Ma on w swojej ofercie perełeczki jakby na to nie patrząc. Do każdego głośnika dostajemy wiarygodne parametry i w swojej cenie nie ma konkurencji. Nie wiem czy słyszeliście nowe wysokotonówki ale AJ można spokojnie porównać do SC10n visatona a nowy średnioniskotonowy GDN-15-100-8-AX jest naprawdę kawałkiem dobrego głośnika z wykorzystaniem naprawde dobrych technologii. Dlatego zawsze jak ktoś będzie porównywał STX do nonamów to będę się z tego śmiał. Oczywiście visaton i tonsil to półka wyżej ale z cenami przesadzają i połowa głośników nie jest ich warta.

Zgadzam sie z Tobą w 100% ;)

STX ma tez bardzo fajny glosnik na Subwoofer GDN30-300-4-AP albo estradówki (tanie bo tanie) ale za tą cene NIC nie kupisz. Mogli by kopułki zrobić dobre jeszcze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi