Skocz do zawartości
Snake16

8RDA(+) vs ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pewnien problem chcialem zebyscie mi doradzili chcialem kupci 8rda+ ale go niggdzie nie ma i bedzie dopiero pod koniec przyszlego tygodnia tak wiec troche dlugo jak dla mnie , nie chodzi mi o dzwiek poniewaz toitak nie bede z niego korzystal ( mam karte dzwiekowa taka jak w opisie ) , i z tych dodatkowych portów jakie daje nam "+" ale samego 8RDA tez nigdzie nie ma heh , poprostu chcialem sie zapytac jaka mam kupic plyta moge na nia przeznaczyc do 800 zł , chodzi tu głównie o podkrecanie poniewaz 1700+(0,13) bez problemu wyciagne 2600+ , tak wiec chcialbym zeby ta plytka byla rownie dobra do podkrecania , noi oczywiscie zeby obslugiwala ddr 400MHz ramy , prosze pomozcie mi , nie odsylajcie mnie do opcji szukaj bo poprostu nie ma tam tego typu , tzn pewnie gdzies jest ale chodzi mi o nowe mogele kart a one wychodza z miesiaca na miesiac .

Sorki ze sie tak rozpisalem ale hehe tak jakos

z gory dziekuje wam za pomoc i pozdrawiam serdecznie Snake16 :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

soltek frn - l , kosztuje tak okolo 450 zl - tylko nie ma soundstorma - wiec gorszy dzwiek.

apropo's 8rda+ jest niedostepny. ktos wie jaki ten soltek ma dzwiek. czy da sie do niego podlaczyc glosniki creativa 5.1 i jaka bedzie jego jakosc? bede wdzieczny za odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze mialem tylko potwierdzic Volcano7+ wysyarczy zeczy ostudzic 1700+ podkreconego do 2600+ ?

spokojnie wystarczy V7+ do ostudzenia takiego proca nawet wiekszego a wiatrak ustaw na low spokojne schłodzi i bedziesz miał cicho jak makiem zasiał :wink: przesmaruj proca jakąś dobra pastą i bedzie cool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale prosilbym o konkretne mogele :]

Oto one :)

Asus A7N8X

Soltek 75FRN-L

model Asusa Delux ma fajne bajerki (ale nie jestem pewnien czy tak to sie dokladnie nazywa)

www.frazpc.pl tam masz recenzje plytek na nForce2 !!!

polukaj sobie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze mialem tylko potwierdzic Volcano7+ wysyarczy zeczy ostudzic 1700+ podkreconego do 2600+ ?

Na 2600+ na AC ??

Powodzenia (czy aby marzenia nie przerosły realów ?)

I niech się kręci ...

"Spokojnie" chodzi nawet 2800XP+ (2200MHz) na AC. Jest to max na AC ale można potestować. Na jakieś 2180MHz jest już w pełni stabilnie i temp w stresie ok. 47 stopni. I to nadal na AC. Procek oryginalnie oczywiscie 1700XP+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...