matrox- Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Witam problem wystepuje u mojego kumpla. Mianowicie komp chodzi normalnie i nagle slychac taki ptik i sie zawiesz calkowicie. prosze o pomoc dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Post ocenzurowano... Jaki komp?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raadek1989 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Najprawdopodobniej procesor mu się przegrzewa lub odłącza mu się taśma od dysku twardego. Sprawdźcie w biosie jaka jest temperatura procesora. Najlepiej przeczyść radiator z kurzu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 (edytowane) forum wrozek....... 8 linków dalej Raadek1989 napisal PM: jeśli chcesz się skontaktowć z wróżką to trzymaj namiary Telefon: (0-22) 854 14 60, fax (0-22) 854 14 49; e-mail: wrozka@wrozka.com.pl więcej mnie nie obrażaj bo cię spunktuje i nasikam do buzi koles.....napjpierw pomysl a pozniej pisz!!! co do wycieczek osobistych to proponuje zapoznac sie z regulaminem (pewnie go nie czytales) ten post nie byl odpowiedzia na twoj....tylko na post zalozyciela tematu matrox- podaj cala konfiguracje Edytowane 10 Stycznia 2007 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 @Raadek1989 Daruj sobie takie PW albo zobaczysz Pozegnanie z forum od zewnatrz. @greg505 Niestety jak zapewne zdajesz sobie sprawe z tego ze niektorym myslenie sprawia trudnosc a znajdzie sie garstka ktora swiecie wierzy ze ta czynnosc sprawia bol. :| Blokada na PW czasem sie przydaje ;] Koniec OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Konfig dokladnie nie znam ale Athlon 2200xp 512 ram kingston plyta EPOXa jakas dysk IDE zasilaka noname Płyta główna: Typ procesora AMD Athlon XP, 1066 MHz (6.25 x 171) 2000XP+ Nazwa płyty głównej Asus A7N8X-X (5 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio, LAN) Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce2 400 Pamięć fizyczna 256 MB (PC3200 DDR SDRAM) no name Typ BIOS'u Award (08/04/04) Ekran: Karta wideo GeForce4 MX 440 with AGP8X (128 MB) Karta wideo NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (Microsoft Corporation) (128 MB) Akcelerator 3D nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X Monitor Monitor Plug and Play [NoDB] (150998915) dodam jeszcze ze na poprzedniej plycie glownej tez mial zwiech tez byla epoxa tylko tego ptikniecia nie bylo slychac :/ prosze o pomoc dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Sprawdź czy jak jest piknięcie to się dysk nie wyłącza. U mnie się tak czasem zdaża jak ruszę taśmą SATA (tego co zaprojektował to gniazdo już dawno powinni pogonić) a kiedyś miałem podobnie jak gniazdo molexa w dysku było uszkodzone. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 napisz dokladnie co sie dzieje po tym 'piknieciu' -reset systemu -freez -BSOD ? zagladnij tez do zdarzen systemowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 po tym ptiknieciu po kilu sekundach staje system w miejscu i [gluteus maximus] :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 wyglada na dysk, jak mozesz to pokaz jeszcze raport ze smart'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 smarta ma OFF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 to niech wlaczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 ok dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 samo wlaczenie smarta nie pomoze, jedynie pozwoli na podglad informacji w nim zawartych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ten temat pasuje do mojego problemu dlatego pozwole sobie tu napisać Wczoraj gdy siedziałem na kompie złapałem freeza i wyskoczył blue screen i sam sie zresetował i tak w sumie dwa razy było. Dzisiaj się zawiesił, zresetował i teraz już system nie wstaje, pokazuje BSOD gdzieś około 3 kreski ładowania a potem już moge albo wyłaczyć kompa albo go zresetować. Bad sectorów nie mam bo HDD ma już chyba 4 lata i było cacy. W systemie nic nie zmieniane, owe blue screeny pojawiły się z od tak sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Kondensatory? Dzialaj na 1 kostce ramu? Aton przez okno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Kondensatory? Dzialaj na 1 kostce ramu? Aton przez okno? Wg microsoft i jego instrukcji wychodzi na to że system nie zniusł szybkiego zamykania i się posypał :/ 1 kość ramu nic nie daje. ATON miał być wymieniony dawno temu ale nie zrobiłem tego z braku funduszy których nadal nie mam. BTW Błąd wyświetla unmountable_boot_volume. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 chkdsk zrobiles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 spoko grag dzieki to byla tasma od dysku ... zmienilismy i smiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 U mnie też już spoko, zapuściłem chkdsk /r i po 6 godzinach nadal żyje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...