Skocz do zawartości
Mery

Silverfall

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po dlugiej nieobecnosci.

Mam gierke jak w tytule wersje UK. Dostalem od znajomego z zagranicy i co?

Instaluje (9GB prawie) odpalam i co? Laduje menu w ktorym nie ma zadnego tla tylko po lewej stronie widnieje menu. Domyslny profil gracza. Jak chce go usunac to wywala sie do pulpitu. Odpalenie New Game i wita nas pulpit. Wrzucilem najnowszy patch 1.13 i nadal sie sypie jak moze. Podobno bardzo ladna gra ale niestety jeszcze jej nie widzialem bo ani razu sie nie odpalila. Jestem sympatykiem cRPG dostalem tego w prezencie i nawet nie moge zobaczyc co w nim piszczy.

Jesli ktos ma ta gierke lub mial z nia kontakt i wie gdzie lezy przyczyna to prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie wiem jak wyglada bo jeszcze nie udalo mi sie odpalic.

Przeinstalowalem gierke jeszcze raz wrzucilem nowe stery do grafiki i nic.

Podczas instalacji NOD32 wykryl na dodatek wirusa w plikach gry (BAT/AnnetA.Trojan) zainfekowany byl jeden plik na dodatek z Mission\Mission20\maps wiec podejrzewam ze i tak gra powinna odpalic czego niestety nie robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy gierka była w Foli? Zainstalowałeś Directx, co pare miesięcy wychodzą takie patche, niby ten sam Directx, ale patche do niego robią. Wylącz Noda, odłacz kabel z internetu, zrób miejsce na C, moze miejsca nie ma na wirtualna pamięc.

Gierka nie byla w folii bo dostalem ja od znajomego z zza granicy. Jest w Anglii w pracy wie ze jestem milosnikiem cRPG wiec podeslal mi ta gierke bo wie ze u nas sie jej jeszcze dlugo nie doczekam (on niestety tez w nia nie zagral nie mial czasu wiec nic mi nie moze powiedziec czy jest ona sprawna). Zdaniem Gry-Online to narazie brak planów wydania w Polsce tego tytułu.

DirectX jest zainstalowany z instalatora gierki czyli taki jaki sobie sama życzy z patchem "October". Miejsca na C mam 9GB + 2GB na plik strony wiec na pewno mu nie braknie. NOD wywala sie tylko wczasie instalacji o ten jeden pliczek, wypinanie kabla tez nic nie daje bo juz probowalem - zablokowalem neta z poziomu firewalla ale giera i tak sie sypie!! Dołaczam Bug-Report z crashu moze ktos cos z tego wyczyta.

edit:

Pogrzebalem troszke w gierce i widze ze wykorzystuje ona AGEIA PhysX jest z giera v.2.4.5 dosc wiekowa robie wlasnie update do 2.6.2. Zrobilem jeszcze raz (4raz) update DirectX jak teraz nie odpali to sie poddaje ;)

BugReport01.txt

Edytowane przez Mery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, łata z grudnia to dobrze. To jedno co napewno musisz zrobić, to wyciągnąć baterie z płyty głównej po 5 sekundach wsadzić i poprostu uruchomić grę na standardowych ustawieniach, proca, płyty, pamięci.

Edytowane przez niko2003

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec tak na STOCK giera robi bum na pulpit na FULL O/C giera robi bum. Mam DirectX 9.0c November (z plytki z gierka) i stery nVidia 93.71WHQL wiec nie mam juz pojecia jak odpalic ta gre.

Wyczytalem w necie ze gra jest zabezpieczona TAGES 5.5 moze to zabezpieczenie sie gryzie z moim sprzetem? Kiedys Sacred nie czytalo mi pierwszej plytki w nagrywarce Lite-On`a tylko w CDROMie ale tma byl Safedisk4. Nie wiem jak to ugryzc.

EDIT 16.01.2006 15:52

No wiec udalo sie :D. Wyslalem maila do supportu MonteCristoGames. W odpowiedzi dostalem ze niezbedny do odpalenia pomyslnego gierki jest plik map20bis.sct ktorego wywalil mi NOD32. Podobno pliczek ma takie cechy ze przez niektore programy antywirusowe jest rozpoznawany jako trojan. Wczesniej probowalem instalowac gierke wylaczajac NODa ale tez nie dzialala. Doczytalem dzis na forum MonteCristoGames ze zeby przeszla instalka przez NOD32 trzeba najpierw wylaczyc skaner rezydentny a potem wylaczyc program. Samo zamkniecie programu nie wylacza skanera ktory nadal pracuje w tle. Po zainstalowaniu giery mozna wlaczyc spowrotem antywira.

Pogralem dzis troche (przeszedlem tutorial) i zapowiada sie rewelacja. Na sprzecie jak nizej gram w 1024x768 wszystko Medium (recznie bo wcisniecie przycisku Medium zostawialo kilka opcji Disabled wszystkie sam wdusilem na Medium) Multisampling x2 i 20-25fps. Czasem spadki do ok 15 ale bardzorzadko. Wiecej ramu i pewnie poszlo by na max. Wyglada bardzo dobrze zalaczam nizej screeny z pierwszego starcia z gierka. Zalatuje troche Diablo2 ale co tam hack`n`slash bedzie jak znalazl. Po przejsciu tutoriala mam lepsze odczucia niz po przejsciu calego Titan Quest!! Na poczatku wybieramy sobie rase (Czlowiek, Elf, Ork, Goblin) okreslamy wyglad (plec, kilka twarzy do wyboru,fryzur,kolor wlosow i skory) i.... Odpala nam sie Tutorial w ktorym zamiast naszego bohatera dostajemy 30 poziomowego czarodzieja Magii Natury :blink: . Po przejsciu dosc krotkiego wstepniaka polegajacego na znalezieniu jakiegos ghostka ktory napadl miasto Silverfall tluczemy go na kwasne jablko i po loadingu znajdujemy sie w "Reffuge Camp" pod postacia ktora sobie stworzylismy i dowiadujemy sie ze Silverfall zostalo zniszczone. Co dalej dowiem sie jak wroce do grania.

Jak widac na screenach interfejs prosty jak drut. Osiem klawiszy skrotow do umiejetnosci "9" i "0" to miksturki (normalka :)). Po osiagnieciu pierwszego levelu mozemy zaczac decydowac kim nasz heros bedzie. Do wyboru 3klasy Magia, Walka, i "Other". Kazda podzielona na 3 kategorie Magia: Natury(ofensywne),Światla(defensywne),Ciemnosci(smierci). Klasa Walka to standard umiejetnosci Ofensywne defensywne i wspomagajace. natomiast w Other kryja sie najwieksze cuda to tzw zaplecze technologiczne implanty, tworzenie broni i wogole specjalizowanie sie w technologii czyli zegnaj mieczu i kulo ognia witaj Polczlowieku-polcyborgu ;). Osobiscie jestem zwolennikiem kul ognia itp wiec w magii bede sie szkolic :D. Bardzo dobrze ze mozemy sie we wszystkim rownoczesnie rozwijac ze wybor jednej klasy nie blokuje nam dostepu do innych.

Skrin1

Dołączona grafika

Deszcz Meterow :D

Dołączona grafika

Pioruny:D

Dołączona grafika

Edytowane przez Mery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaniem producentow nie tylko przez NODa. Podobno wiecej antywirusow utrudnia gierce instalacje. Jak to wyglada w praktyce to nie wiem uzywam od dawna juz NODa i pierwszy raz mi wycial taki numer ;). Co do grywalnosci to sama radocha :D. Natomiast podobienstwo hack`n`slasha do NWN2 mogloby mu zle sluzyc w Silverfall gra sie wedlug schematu:

Idz-Bij po glowie-Zbieraj co wypadnie-Wklepuj nowe poziomyXP-Wpadnij do sklepu po butelki-i od poczatku.

Naprawde polecam gierke poki co smiga jak znalazl, gram juz 3godz i wszystko wskazuje na to ze pochlonie mnie ona na dluuugi czas :) jestem sympatykiem cRPG i dawno nie znalazlem giery ktoraby mnie tak pochlonela nawet NWN2 na ktore tak wyczekiwalem przeszedlem na odwal sie.

Bardzo dobra jest muzyka :D na mojej Parze Altusów140 trzesie pokojem :D

FEAR: Extraction Point sobie poczeka na ukonczenie :P

Edytowane przez Mery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co opisujesz jest to bardzo prosta gra, nie wiem, czy nie za prosta, sa tam jakies questy, czy tylko idz przed siebie i bij ? :D

Mp jest, albo coop ?

Na razie mecze g3, troche mi sie zejdzie, na bezrybiu moze siegne po ta gierke. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na samym starcie czyli w pierwszej lokacji mamy juz 4questy na wejsciu z czego jeden duuuzy :D. Okazuje sie ze dalej nie jest juz tak latwo. Gierka daje latwy start zebysmy sie nie wystraszyli ale 10poziomowe zombie umie mocno uderzyc w glowe. Jeden mnie tak mooocno uderzyl ze mialem respawn w miescie :/ i zaliczylem pierwszy Death. Tak sie zaabsorbowalem championem ze nawet nie zauwazylem jak szybko mnie zombiak z toporka po plecach glaszcze no i skonczylo sie smiercia. Ogolnie jak w kazdym RPG nastal ten moment ze na poczatku jest lekko potem ledwo sie przepychamy a jak mamy juz rzeznika na high levelu to nikt nas nawet nie drasnie. Zauwazam co zostalo wyssane z D2: Socketowane przedmioty, drzewka skilli, towarzysz-mozna go wpelni modyfikowac bron,armor,zachowanie i wogole.

@ath Jest multi tylko nie wiem jak wyglada nie zagladalem tam a gra jest prosta w porownaniu do NWN BG2 czy dla znawcow gatunku do Planescape:Torment (nic co w AD&D nie jest mi obce :D)

Edytowane przez Mery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ath Jest multi tylko nie wiem jak wyglada nie zagladalem tam a gra jest prosta w porownaniu do NWN BG2 czy dla znawcow gatunku do Planescape:Torment

rofl %-)

predzej bym powiedzial, ze Silverfall to jakas ciekawostka dla "znawcow" gatunku, ale napewno nie Torment :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rofl %-)

predzej bym powiedzial, ze Silverfall to jakas ciekawostka dla "znawcow" gatunku, ale napewno nie Torment :]

lol nie powiedzialem ze jest jak Torment tylko ze w porownaniu z czyms klasy Torment NWN czy BG2 jest banalna. Natomiast w porownaniu z hack`n`slashami Silverfall jest trudny. Titan Quest to niedzielna rozrywka w porownaniu z Silverfall. Z Diablo2 nie meczylem sie wogole az po sam nightmare a w Silverfall mam juz 3Death`y. Gram na srednim poziomie trudnosci i nie zamierzam zmienic z poziomu opcji na mniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Silverfall trudna gra ? haha jak dla mnie to ta gra jest zalosna. Grajac pierwsze 2 godzinki moze i bylo fajnie , ale potem to nuda , questy polegaja na chodzeniu za zolta strzalka , jezeli chodzi o glownego questa , zielona to questy poboczne. Gra jest bardzo latwa i bardzoooo nudna , juz od samego poczatku gry chodzisz od zoltej strzaleczki do kolejnej strzaleczki i tak w koleczko ;D Co pare questow trzeba zabic jakiegos bossa i to tyle. Skonczylem ja jakiegos miecha temu tylko dlatego , ze nie mialem kompletnie co robic.

Edytowane przez ranger

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Silverfall trudna gra ? haha jak dla mnie to ta gra jest zalosna. Grajac pierwsze 2 godzinki moze i bylo fajnie , ale potem to nuda , questy polegaja na chodzeniu za zolta strzalka , jezeli chodzi o glownego questa , zielona to questy poboczne. Gra jest bardzo latwa i bardzoooo nudna , juz od samego poczatku gry chodzisz od zoltej strzaleczki do kolejnej strzaleczki i tak w koleczko ;D Co pare questow trzeba zabic jakiegos bossa i to tyle. Skonczylem ja jakiegos miecha temu tylko dlatego , ze nie mialem kompletnie co robic.

Skonczyles giere miech temu? czyli w grudniu? Zwazywszy ze gra miala premiere w US 9.12.2006 to nic wiecej nie powiem...

@Jin Co zlego w Tormencie? Moim zdaniem to bardzo dobra gra ktora nie jest moze oszalamiajaca, super dopracowana, powalajaca graficznie szczegolnie ze uwazana jest za potkniecie BlackIsle ale osobiscie bardzo szanuje ta gre i nie zaluje wogole godzin jej poswieconych a co do jej poziomu trudnosci i wykonania 100% questow pobocznych to bylo jakies niepelne 3miesiace grania. Dla porownania BG2: Cienie Amn przechodzilem na max prawie 4miechy dodatek to juz inna para kaloszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Jin Co zlego w Tormencie? Moim zdaniem to bardzo dobra gra ktora nie jest moze oszalamiajaca, super dopracowana, powalajaca graficznie szczegolnie ze uwazana jest za potkniecie BlackIsle ale osobiscie bardzo szanuje ta gre i nie zaluje wogole godzin jej poswieconych a co do jej poziomu trudnosci i wykonania 100% questow pobocznych to bylo jakies niepelne 3miesiace grania. Dla porownania BG2: Cienie Amn przechodzilem na max prawie 4miechy dodatek to juz inna para kaloszy.

Szkoda, ze sie czesciej nie potykali, bo jak dla mnie fabula i klimatem to ta gra rozwalala wszystkie pozostale ich produkcje razem wziete.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mery: w ogole przeczytales to co do ciebie napisalem? Torment nie jest tytulem ktory znaja tylko "znawcy" gatunku. Torment jest tytulem ktory zna kazdy starszy gracz i jest to jeden z najlepszych rpg na PC.

Moj blad ;). Kiedys wyczytalem w sieci ze Torment to potkniecie BlackIsle ale moze te zrodlo bylo jakies lipne. Osobiscie bardzo milo wspominam czas poswiecony Tormentowii uwazam go za swietna gre i szkoda ze juz nikt nie robi tak dobrych a najbardziej brakuje mi dziel na poziome tych od BlackIsle (BG+EXP,BG2+EXP,IWD+EXP,IWD2+EXP,Torment) przyznac trzeba ze tworczosc mieli bardzo dobra.No ale dobra nie o tym temat...

Wczoraj wieczorem Silverfall zaliczyl pierwszy bęc. W czasie walki z bossem utłuklem go juz sie wykladal na glebie a tu nagle pulpit. Dobrze ze wczesniej zrobilem sobie save tuz przed bossem i po wczytaniu wszystko poszlo ok.

Edytowane przez Mery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam w Silverfall gierka bardzo fajna podoba mi się bardzo komiksowa grafika. Niestety jak wcześniej bylo pisane gra ma spore wymagania przy 2 gb ramu X2 4400AMD i 7800 na max detalach gra nie chodzi płynie od 20-45 fps ;/. Poziom trudności dość wysoki trzeba uważać żeby nie polec :P Wiadomo coś na temat polskiej edycji gry ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez macie problem z tym demkiem ? Mi sie gra odpalała 1 min. Potem jak byłem w menu w sumie zadnych opcji graficznych nie mozna wybrać. Wziołem start game i zanim mi sie gra załadowała trało to ok 1 min :?. Co najgorsze miałem 10-15 fps :blink:, komplenie nie wiem dlaczego bo ta gra wyglada jak podrasowany wow (nie liczac postaci). Co jest do %@##@ z tym demem. Tez cos takiego macie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi