Slayer Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 XP jak wiadomo, bardzo lubi RAM, ale jak mu to ograniczyć? Napiszcie, co robicie, aby temu zaradzić? Napisze mniej wiecej, co ja robię: -wygląd systemu najprostrzy- wszystkie graficzne bajery wyłączone -tweak systemu poprzez Rage Tweaker 3.7 -stały plik stronicowy -wszystkie niezbędne łatki do systemu, najnowsze wersje programów Kiedyś grzebałem w rejestrze, ale XP-Anty SPY robi większość za mnie, no i jeszcze AD-Ware 6.0 Coś jeszcze w tym względzie radzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 PS- takie programy jak Ramidle zastąpił mi Rage Tweaker Tweak XP- miałem z nim do czynienia, ale zazwyczaj rozwalał mi wygląd systemu tak, że dla mnie stawał się nie przejżysty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Troche sie dziwie ze masz taki problem poniewaz masz duzo pamieci. Nie mysle aby ci Windows XP z tego powodu wolno dzialalo. Zreszta mozesz sobie sprawdzic w Windows Task Manager / Performance ile masz dostepnej "Physical Memory". Jestem przekonany ze duzo. Ja mam takze 512Mb pamieci i mam wiele wlaczonych programow rezydentalnych takich jak Norton Antivirus czy Norton Firewall i do tego mam jeszcze Style XP ktory jest naprawde pamieciozerny i nadal mam ponad 300Mb wolnej pamieci fizycznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Wszystko prawda. Moim zdaniem to jednak przegięcie, bo co to jest w sumie dosłownie: -zegar -mixer k. dźw. -Norton Anty Vir 2003 -Imesh -IE + sterowniki i system Wiec sie pytam- jak można by było to zmniejszyć, bo szkoda mi trochę tej pamięci marnować na jakieś g-wna ;) Update: że się tak zapytam- pamięc zadeklarowana 155/912 MB - to jest właśnie poziom pamięci, jaki system zajmuje łącznie z plikiem stronicowym? Bo Bufor systemu to ok. 240 MB. Który z tych parametrów określa zajętą pamięć, bo coś mi sie pomieszało :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Ja ograniczyłem pamięciożerność XP poprzez instalacje windows 2000 :D Więcej ramu dla mayki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...